Hopp til innhold

– Han sto vel og funderte på hvordan mobbe meg etter partiet

TROMSØ (NRK.no): Konkurrenter og lagkamerater frykter Magnus Carlsens dømmende blikk. Men på søndag fikk et gammelt minne ham til å smelte.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spankulerte bort til bordet til lagkameraet Kjetil Lie på søndag. Etter et par sekunder gliser han bredt - men av hva?

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Magnus Carlsen

Leif Erlend Johannessen fikk både verdensener Magnus Carlsen og verdensfemmer Sergej Karjakin over skulderen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Det tok bare noen minutter av søndagens parti før en nysgjerrig Magnus Carlsen var oppe og spankulerte mellom bordene.

Først tok han en titt på stillingen til Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen, så spaserte han bort til Kjetil Aleksander Lie på det norske fjerdebordet.

Der ble han stående i ett eller to sekunder - før han brøt ut i et digert glis, som man kan se på bildet over.

– Han sto vel og funderte på hva han skulle si for å mobbe meg etter partiet. Magnus er en moroklump, vet du, sier Lie til NRK.no.

– Kjenner jeg han rett, gliste han vel fordi han tenkte på en vits eller noe - i kjent Magnus-stil, humrer Simen Agdestein.

Kom på triumf fra 2006

NRK.no får huket tak i Magnus Carlsen selv på vei ut av arenaen og viser ham bildet. Det viser seg at han kjente igjen stillingen fra et parti han spilte da han bare var 15 år.

– Akkurat der tenkte jeg på partiet jeg spilte mot Morozevitsj i 2006. Jeg ble stående litt tvilsomt etter åpningen, men svindlet ham fullstendig og vant, sier han med et triumferende smil.

Magnus Carlsen møtte Aleksandr Morozevitsj i Biel 31. juli 2006. Og går vi tilbake i arkivene til chessgames.com, finner vi at han har helt rett - de ti første trekkene i det obskure partiet for åtte år siden var eksakt de samme som i partiet til Kjetil Lie på søndag.

Alt dette prosesserte altså 23-åringen på et par øyekast.

– Typisk Magnus

– Det er typisk. Han gliser av helt sånne perifere ting som han kommer på, det vet vi jo. Han kommer på noe morsomt, så kan han finne på å humre for seg selv, sier Simen Agdestein.

– Hukommelsen hans er ganske god?

– Hukommelsen hans, ja... den er god. Den er det ingenting i veien med, sier Simen Agdestein til NRK.no.

Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik

Magnus Carlsen kaster et blikk på brettet til erkerival Vladimir Kramnik.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Søndag var det mange konkurrenter som fikk merke Carlsens blikk. Nordmannen fortsatte å gå rundt i spillelokalet i flere minutter, og var blant annet innom bordet til sin erkerival Vladimir Kramnik.

– Hvordan er det når verdens beste titter dere over skulderen?

– Det går bra. Vi håper det er verre mot motstanderne, at de får se verdensmesteren når de ser opp, sier Leif Erlend Johannessen.

Norges førstelag i åpen klasse møter Montenegro på mandag. Magnus Carlsen møter Nikola Djukic, og Jon Ludvig Hammer er tilbake på laget etter å ha blitt hvilt på søndag. Du kan følge alle de 650 partiene på NRK.no/sjakk fra 14.00.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal