Hopp til innhold

Heidi Løke tar landslagspause

Den norske strekspilleren vil prioritere familien.

Løke

Heidi Løke tar landslagspause.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

løke

Györ-spiller Løke har i flere år blitt regnet som en av verdens beste, og kanskje den aller beste, strekspilleren på kvinnesiden.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Heidi Løke har bestemt seg for å ta en midlertidig pause fra håndballandslaget, annonserer hun på Håndballforbundets nettsider. Årsaken er at hun ønsker å prioritere familien.

Heidi Løke har spilt 134 landskamper og scoret 478 mål siden landslagsdebuten i 2006.

– Akkurat nå kjennes det riktig for meg å bruke mer tid på familien. Jeg ønsker å være mer til stede for sønnen min som går på skole i Ungarn. Jeg er fremdeles topp motivert, men i en periode vil jeg prioritere annerledes, sier hun i uttalelsen publisert på nettstedet.

Håper hun snart er tilbake

Landslagstrener Thorir Hergeirsson samler mandag Håndballjentene til treningssamling, denne gangen uten Heidi Løke.

– Heidi har vært en sentral spiller hos oss og hun har bidratt sterkt til lagets gode resultater de siste årene. Vi respekterer Heidis prioriteringer og håper samtidig at pausen blir kortvarig, sier Thorir Hergeirsson, i den samme uttalelsen.

– Må jobbe for å finne erstatter

NRKs håndballekspert Øystein Havang sier han forstår Løkes valg.

– Det er mulig å kombinere familieliv og landslagsspill, men av og til må man prioritere familien, sier han.

Havang legger imidlertid ikke skjul på at Løke vil bli savnet, ikke minst under vinterens EM.

– Heidi er kanskje verdens beste linjespiller. Hun er en matchvinner som kan avgjøre når det står om medalje, men det er ikke ensbetydende med at vi ikke kan kjempe om medaljer i EM uten henne. For Norge har kollektivet vært det som har gjort oss gode, sier han.

Det som bekymrer ham mer, er hvorvidt landslaget har fullverdige erstattere å sette inn.

Pernille Wibe (Issy Paris) og Maren Gundersen (Byåsen) er de to andre linjespillerne som er kalt inn til landslagets pågående samling i Ungarn.

– Akkurat nå synes jeg det er et lite vakuum når det gjelder linjespillere, så sånn sett kan hun bli vanskelig å få erstattet. Vi har hatt andre som har gitt seg, som Isabel Blanco. Lise Løke og Marit Malm Frafjord har vært ute. Man må nok jobbe litt for å finne erstatteren, og få henne matchet inn i landslaget. Samtidig gror det godt på kvinnesiden nå, og ingen er uerstattelige, heller ikke Heidi Løke, fastslår Havang.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal