Metta World Peace - World Peace må nå stå over sju kamper. - Foto: Bildemontasje NRK / Epa/Afp

World Peace må nå stå over sju kamper.

Foto: Bildemontasje NRK / Epa/Afp

Hard straff for World Peace

Los Angeles Lakers-spilleren Metta World Peace (32) må stå over sju NBA-kamper etter albuen mot Oklahomas James Harden.

Metta World Peace - Metta World Peaces albue førte til at James Harden pådro seg hjernerystelse. - Foto: Reed Saxon / Ap

Metta World Peaces albue førte til at James Harden pådro seg hjernerystelse.

Foto: Reed Saxon / Ap

Episoden førte til at Harden pådro seg hjernerystelse i søndagens basketballkamp.

Den voldelige nedklubbingen førte til kraftige reaksjoner.

– NBA burde kreve at han dropper navnet, som ikke passer lenger, skrev blant annet NBA-journalist Shaun Powell etter hendelsen.

World Peace, tidligere kjent som Ron Artest, straffes ekstra hardt ettersom han også tidligere har hatt karantene.

I 2004, da han var spiller i Indiana Pacers, ble han utestengt i 86 kamper etter et slagsmål med fansen.

– Metta har for det meste vært en rollemodell, både på og utenfor banen, siden han kom til Lakers.

– Samtidig må vi si at han den mangelen på dømmekraft han viste nå sist verken kan tolereres eller aksepteres, sier Lakers-manager Mitch Kupchak.

Siste nytt

 • Everton gitt grønt lys

  Byrådet i Liverpool og Everton sier i en pressemelding tirsdag at de begynner å planlegge en ny stadion i Walton Hall Park i nord-Liverpool, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

  Den nye stadion skal etter planene romme 50 000 seter og i tillegg til å bygge stadion skal et helt område pusses opp. Evertons styreformann, Bill Kenwright, er fornøyd med prosjektet.

  – Det er en mulighet til å finne det hjemmet vi har sett etter så lenge. Det er utrolig spennende for meg, men i tillegg å gjøre dette på en måte som støtter, forandrer og bygger opp vårt lokalsamfunn i Evertons kjerneområde er en deilig bonus, sier Kenwright til Evertons hjemmesider.

 • Hemmelig rettsmøte

  Påtalemyndigheten planla, etter det NRK erfarer, et hemmelig rettsmøte i fyllekjøringssaken mot Petter Northug. – Dette høres rart ut. Rettsforhandlinger skal være offentlige, sier jurist i Norsk Presseforbund, Kristine Foss.

 • Van Basten blir assistent

  Den nederlandske fotballegenden Marco van Basten går fra å være hovedtrener til assistent i Alkmaar. Markus Henriksen skal dermed fortsatt jobbe med van Basten i klubben. De fleste hadde ventet at van Basten kom til å gå av som hovedtrener og forlate Alkmaar på grunn av helseproblemer.

  Tirsdag ble det klart at han fortsetter i den nederlandske toppklubben, men han har frivillig valgt å ta steget ned til rollen som assistenttrener.

Sendeplan

Kl. Program Kanal