- Han er en kommende storstjerne

Han herjet med Spania og fortsatte mot monsterlaget Frankrike. Espen Lie Hansen ble ikke mindre het på proffmarkedet etter åtte mål i 26-31-tapet mandag.

Lie Hansen

Espen Lie Hansen spilte nok en kjempekamp mot Frankrike.

21-åringen fra Skoger dundret inn flere scoringer etter å ha dratt seg løs fra verdens beste forsvar.

Det ble seks bare før pause mot keeperlegenden Thierry Omeyer, men Norge var likevel hakket for svake for de regjerende mesterne.

Lie Hansen viste kvaliteter, kraft og skuddstyrke som gjør at agentene på tribunene nok noterte seg ungguttens navn.

- Jeg har ikke fått noen tilbud som jeg veit om, men jeg har vel lagt inn en ålreit søknad, sier Lie Hansen til NRK etter kampen.

Han var selvsagt godt fornøyd med egen innsats.

- Det er en utrolig deilig følelse. Det er ikke hver dag man er toppscorer mot Frankrike, så det er helt perfekt, sier han.

- Kommende storstjerne

Frankrikes tidligere supertrener, Daniel Constantini, ristet bare på hodet i pausen.

- Han har jeg aldri sett før. Det er en kommende storstjerne. Han skyter godt og er meget sterk fysisk. Etter hvert kommer nok forsvarsspillet også, sier Constantini til NTB.

De franske gullgutta ble presset knallhardt. Trener Claude Onesta tok timeout da Norge bare lå et mål etter på 11-12 (26.00).

• Burde Espen Lie Hansen fått mer tillit tidligere i mesterskapet? Diskutér nederst i saken!
Omeyer

Frankrike og målvakt Thierry Omeyer ble for sterke for Norge.

Keeperskifte

Ole Erevik ble foretrukket som keeper fra start framfor superveteran Steinar Ege (38).

Erevik spilte knallgodt og hadde over 50 i redningsprosent langt inn i førsteomgangen.

Ege fikk likevel de siste 30 minuttene og serverte flere herlige parader, blant annet fire redninger på straffekast.

- Det er ikke ofte man kommenterer sin egen innsats, men fire strafferedninger på en omgang er ikke så verst, flirer Ege til NRK.

Han ble belønnet med kampens beste spiller-tittelen, men var mest fornøyd med laginnsatsen etter kampen.

- Vi fighter og står på, og klarer å komme tilbake etter å ha ligget åtte mål bak. Vi ryster Frankrike, og det er flere unggutter som gjør mange bra detaljer utpå der, sier Ege.

Les om Norges tidligere VM-kamper:

- Fantastisk av oss

Ute på banen var Lie Hansen og Christoffer Rambo mye med i angrep. 17-åringen Eivind Tangen fikk også sjansen. Framtidsspillerne imponerte også sjefen sjøl, Robert Hedin.

- Jeg synes vi gjør en fantastisk bra kamp, og er veldig imponert. Det var moro, sier Hedin til NRK.

Han påpeker at Frankrike spilte hele kampen med sitt beste mannskap, og at Norge klarte å presse dem tilbake selv med mange skader.

- Det viser hva vi kan oppnå når alt fungerer, sier Hedin.

Det er likevel ikke bare lyspunkter. Norge slipper inn 30 mål, og enda verre, gjør hele 18 tekniske feil. Det er for mange, slår Hedin fast.

- Det var verre mot Spania, men det er uansett for mye. Det er der vi har noe å hente på de beste lagene, sier Hedin.

Sitter du likevel igjen med en god følelse etter kampen?

- Ja, absolutt. Og nå skal vi slå Tyskland i morgen.

Saken fortsetter under bildet!

Robert Hedin

Robert Hedin var godt fornøyd tross tap mot Frankrike.

- Hedin rosemaler

NRKs håndballekspert Øystein Havang er hakket mer kritisk i sin analyse av kampen.

- Jeg synes Hedin rosemaler litt vel mye. Det er noe å sette fingeren på her. 18 tekniske feil i dag og 19 mot Spania er rett og slett for dårlig. Norge er nødt til å bli flinkere til å spille det spillet de har blitt enige om, og dermed unngå tilfeldige pasninger, sier Havang.

- Tror du Norge kan slå Tyskland?

- Det blir en tøff batalje. Antall feil må i så fall kraftig ned, og det er nok halvveis skandale for tyskerne å tape mot oss, sier han.

Frankrike jakter kvadruppel

Tross storspill og fornøyd trener hadde aldri Norge noen reell sjanse mot Frankrike. Det sto 15-18 like etter pause.

Like etter forsvant spenningen. Norge kom opp på 23-26 seks minutter før slutt.
Da våget ikke Onesta annet enn å be om nok en timeout. Norge hadde scoret seks ganger uten at Frankrike svarte.

Den franske VM-favoritten har bare et tap på sine 33 siste mesterskapskamper. De blå sikter mot en firling i titler:

• OL 2008
  • VM 2009
  • EM 2010
  • VM 2011

Ikke jumbo?

Norge er eneste lag uten poeng i hovedrunden. Med seier over Tyskland tirsdag unngår de norske gutta sisteplassen.

Det vil gi spill om 9.-plassen (som i forrige VM) samt bety samme seedingsnivå som nå.

Havner Norge sist, venter en kamp mot enten Serbia eller Argentina. I potten der ligger en lite imponerende 11. plass. Tyskland kan gå mot nok et meget svakt mesterskap.

Overfloden av importerte superspillere i Bundesligaen rammer landslaget hardt, og Tyskerne har absolutt noe å spille for. De kan fortsatt sikre seg plass i OL-kvalifiseringen. Det krever seier over Norge og resultathjelp i kamper der Island og Ungarn er med.

Burde Espen Lie Hansen fått mer tillit tidligere i mesterskapet? Diskutér her!

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

• Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

Casper Ruud
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner