Norge raknet på slutten og tapte med tre

Norge startet kampen fantastisk, men klarte ikke holde ledelsen mot Ungarn gjennom kampen. Stillingen ble til slutt 26-23 i ungarernes favør. NRK.no fulgte VM-oppgjøret kast for kast.

Robert Hedin

Robert Hedins mannskap klarte ikke følge opp Japan-seieren, og tapte mot Ungarn.

60: SLUTT. Norge taper med tre mål, og er nå avhengig av hjelp for å ta seg videre i mesterskapet. NRK.no kommer tilbake med mer!

59: 23-26! Ungarn er nådeløse.

59: Tvedten med nok en gigantsjanse! Er nok en gang helt alene gjennom, men setter ballen høyt over.

59: 23-25! Er det likevel håp? Med ett drøyt minutt igjen reduserer Kjelling for Norge.

58: Tvedten er helt alene med keeper, men klarer ikke sette ballen i mål. Det var muligens vår siste sjanse.

57: 22-25. Ege klarer ikke hindre Ungarn i å gå opp til ny tremålsledelse.

57: Bjørnsen står i feltet, og Ungarn får straffe. Erevik går ut, inn kommer Steinar Ege.

56: Kjelling finner ikke tilbake til storspillet fra første omgang, og setter nok et skudd på keeper.

56: 22-24. Myrhol tenner håpet om seier igjen. Norges første scoring på tolv minutter!

55: 21-24.

55: Norge blir avblåst for passivt spill.

53: 21-23. Og der er Ungarn to foran. Scorer fra strek.

53: Erevik varter opp med en viktig redning, men vi klarer ikke ta vare på muligheten i angrep. Kjelling skyter utenfor.

52: 21-22! Ungarn tar føringen for første gang. Skal vi miste dette på slutten?

51: Myrhol blir lekkert spilt fri, men setter ballen langt over.

49: Norge spiller til passivttegnet kommer opp, og Bjørnsen setter avslutningen utenfor. Kjelling tilbake på banen. Norge gjør nok en godkjent undertallsperiode.

49: Time-out:

- Nå må vi begynne forfra igjen. La ballen gå i angrep, maner Robert Hedin.

48: 21-21. På sju minutter har alt snudd - Kjelling blir utvist og Ungarn scorer på sjumeteren de blir tildelt i samme situasjon. For første gang i kampen er det likt!

46: 21-20. Kjempekontring av Ungarn. Har nesten tettet luka nå.

45: 21-19. Lund skyter rett på keeper. Ungarn er heldigere, og banker ballen via tverrliggeren og inn.

44: 21-18. Ungarn kontrer, som så mange ganger før, inn ny redusering.

43: 21-17! Kjemperedning av Erevik da Zubai blir spilt ledig på strek. Tvedten kontrer inn det påfølgende angrepet.

42: 20-17. Ungarn scorer fra sjumeteren.

40: 20-16. Norge fester et visst grep om kampen igjen. Lekker piruett av Myrhol før han smeller ballen i nettet.

39: 19-16. Tvedten scorer fra kant.

38: Norge spiller rutinert i angrep, og bruker mye tid. Kommer ut av undertallsperioden uten baklengs!

37: Ungarn klarer foreløpig ikke utnytte seg av overtallet, og avblåses for angrepsfeil.

36: Erlend Mamelund følger opp med mer trøyeholding, og sørger dermed for ny, norsk utvisning. Norge må spille fire mot seks!

36: Rett etter at Børge Lund er tilbake på banen for Norge lider Myrhol samme skjebne, og vi må belage oss på ny undertallsperiode.

35: 18-16. Straffe til Norge! Håvard Tvedten er frekk og god, og setter ballen i gulvet ved siden av målvakten. Hans tredje straffescoring i kampen.

34: 17-16. Norge klarer ikke utnytte Ungarns miss, og blir straffet for det i angrepet etter.

34: Undertallige Ungarn blir utålmodige i angrep, og avslutter svakt.

33: Børge Lund pådrar seg Norges første utvisning. Norge misser i angrepet etter.

32: 17-15. Fantastisk skudd av Kjelling! Legger seg nesten ned på gulvet før han banker ballen opp i vinkelen med et kontant underarmsskudd.

31: 16-15. Kjelling misser i Norges første angrep i denne omgangen, og Ilyés er nådeløs i det påfølgende angrepet.

31: Andre omgang er i gang!

30: PAUSE. Etter en fantastisk åpning fra Norge har Ungarn gradvis spilt seg inn i kampen. Norge har likevel klart å holde ledelsen hele omgangen.

- Vi har et problem i forsvaret, og må tette igjen bedre på høyresiden, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2 i pausen.

Han forteller at de planla å passe ekstra godt på Ungarns storscorer Ferenc Ilyés, noe som ikke fungerte så godt.

- Det er et problem som vi må løse, sier Hedin, som også var opptatt av andrekeeper Ole Ereviks storspill.

- De første ti minuttene er Ole fantastisk, sier han.

På det meste ledet Hedins menn med seks mål. Ungarn scoret ikke før sju minutter var spilt, men kom fort når de først fikk hull på byllen, og hadde flere muligheter til å utligne.

29: 16-14! Myrhol scorer helt på tampen, og sikrer norsk tomåls-ledelse til pause!

29: Time-out. Hedin legger kortet på bordet 55 sekunder før pause.

28: Erevik med god redning, og Espen Lie Hansen kontrer. Skuddet går dessverre i stolpen.

27: 15-14. Igjen så får Ungarn rett i angrep og reduserer. Virker enkelt.

27: 15-13. Tvedten er god og heldig, og setter inn nok et straffemål for Norge! Skuddet går via målvakten.

26: Myrhol blir spilt fri, men ungarerne står inne i feltet. Norsk straffe.

25: 14-13. Mamelund mister i angrep, og ungarerne lar seg ikke be to ganger.

24: Ungarn angriper igjen rommet mellom Bjørnsen og Mamelund i Norges forsvar, og får straffe i situasjonen. Skuddet smeller imidlertid i stolpen!

23: 14-12. Ungarn fortsetter å holde følget, og reduserer i undertall. Litt passivt i forsvarspillet til Norge.

23: 14-11. Kjelling fortsetter storspillet. Får mye plass, og dunker ballen høyt i målet.

22: 13-11. Ungarn svarer på sedvanlig vis.

22: 13-10. Bjørnsen scorer fra høyrekanten.

20: 12-10. Kjelling skrur ballen hardt i gulvet, og den spretter over Ungarns målvakt. Lekkert!

20: 11-10. Ungarn kryper nærmere og nærmere, og er for første gang bare et mål bak.

19: 11-9. Lagene følger hverandre nå, Ungarn reduserer på nok et distanseskudd.

18: 11-8. Kristian Kjelling scorer på et knallhardt underarmskudd. Bakspilleren har vært svært god så langt i kampen.

17: 10-8. ...og Ungarn fortsetter å svare.

17: 10-7. Norge fortsetter å holde Ungarn på avstand. Tvedten scorer fra kant.

16: 9-7. Ungarn reduserer på nok en sjumeter.

15: 9-6! Kristian Kjelling varter opp med teknisk briljanse da han spiller inn til Myrhol, som igjen er sikker fra strek. Vakker scoring!

15: Ungarns Schuch får kampens første utvisning.

14: 8-6. Erevik redder mesterlig et forsøk fra strekspilleren - hans syvende redning i kampen. Dessverre får Ungarn sjumeter som settes sikkert i nettet.

13: 8-5. Erlend Mamelund mister, og Ungarn er lynkjappe på kontringen.

12: 8-4! Håvard Tvedten er bombesikker på Norges første sjumeter. Setter ballen høyt til høyre for keeper.

11: 7-4. Ungarn svarer.

11: 7-3. Børge Lund spiller lekkert inn til Myrhol på strek, som gjør alt riktig.

10: 6-3. Tre kjappe fra Ungarn, og Norges ledelse er plutselig halvert.

9: 6-2.

8: 6-1. Det måtte komme, og Ungarn setter sitt første mål bak Erevik.

7: 6-0! Erevik redder kanskje alt, men utespillerne er ikke mye dårligere. Mamelund scorer!

6: Publikum trampeklapper for Ole Erevik, som svarer med å redde kampens første sjumeter. Nylig friskmeldte Steinar Ege får en jobb med å følge opp Ereviks storspill

5: Ungarn tar time-out etter marerittstarten. Robert Hedin er kort og tydelig:

- Perfekt! Bare fortsett, sier han til spillerne.

5: 5-0! Erlend Mamelund åpner scoringskontoen.

5: Ungarn får fortsatt ikke ballen forbi Erevik, som gjør nok en redning på et enkelt skudd.

4: 4-0! Erevik fortsetter å briljere, og Kjelling følger opp i angrep. Banker ballen i motsatt kryss fra skrått hold.

3: 3-0, Bjarte Myrhol! Ole Erevik redder igjen Ungarns forsøk. Kjempeåpning av Norge, drømmestart av Erevik!

2: 2-0! Ungarn misser igjen, Børge Lund scorer.

1: 1-0 til Norge! Ungarn misser sitt første angrep, Kristian Kjelling scorer kampens første mål.

Ege tilbake

Steinar Ege er tilbake i troppen når Norge skal bryne seg på Ungarn i sin andre VM-kamp i kveld.

Keeperen har vært syk de siste dagene, men ble friskmeldt lørdag morgen.

Norge slo Japan 35-29 i sin første VM-kamp fredag. Ungarn tapte på sin side med seks mål mot Island.

Norge starter med følgende sekser:

Ole Erevik - Lars Erik Bjørnsen, Erlend Mamelund, Bjarte Myrhol, Børge Lund, Håvard Tvedten, Kristian Kjelling.

• Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö.

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

– Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

– Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

– Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

Arne Slot
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF