Island-tapet kast for kast

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Norge ble et nummer for små overfor medaljekandidat Island. NRK fulgte kampen med Thorir Hergeirsson i vinduet over. Under kan du lese referat fra kampen.

60. Slutt.

Norge raknet nok en gang mot slutten av kampen, og havnet sju mål bak etter å ha holdt godt følge med islendingene i halvannen omgang.

60. Sleivete angrepsspill fra Norge i sluttminuttene. Har nok gitt opp både seier, uavgjort og semifinalespill for lenge siden.

58. 22-29. Børge Lund setter sitt sjette.

58. 21-29. Island har for lengst sagt takk for følget, men fortsetter likefullt å dra ifra. Åtte mål foran nå.

57. Tvedten treffer stolpen. Keeper Gustavsson var nok også borti ballen.

56. 21-28. Norge reduserer, men det spørs om det hjelper.

56. 20-28. Ny konring.

55. 20-27. Og der ble det sju. Aron Palmarsson scorer for Island.

54. Håvard Tvedten spilles fri, men bommer. Fem og et halvt minutt igjen, og Norge har seks mål å ta igjen.

54. 20-26. Island scorer fra strek.

53. 20-25. Børge Lund akter ikke å gi opp, i alle fall.

53. 19-25. Island er lynraske på kontra. Norge blir tilskuere til at islendingene går opp til seksmålsledelse. Det spøker for norsk seier nå.

52. 19-24. Ny redning, Island kontrer inn femmålsledelse.

51. Myrhol er alene gjennom, men keeper redder.

51. 19-23. Petersson sender Island fire foran. Hedin tar time-out.

50. 19-22. Island maler på.

49. 19-21. Island nekter å slippe Norge ordentlig innpå. Scorer på straffe.

48. 19-20! To kjappe scoringer av Norge. Nå puster vi Island i nakken - igjen.

48. 18-20.

47. 17-20. Petersson setter ballen over Steinar Ege med Sand Koren hengende etter seg. Sterkt av islendingen.

46. 17-19. Kristian Kjelling er tilbake! Går opp og setter ballen via gulvet og inn.

45. 16-19. Gunnarsson setter ballen bak ryggen og i mål. Vakkert.

44. 16-18. Ny straffe til Island, ny sikker scoring.

43. 16-17. Mamelund slipper ballen til Myrhol, som vender vakkert og setter ballen i nota. Fint mål!

42. 15-17. Børge Lund setter sitt fjerde for dagen.

42. 14-17. Palmarsson scorer fra langt holdt. Kanon fra 20-åringen.

40. 14-16. Islandsk straffe. Den settes sikkert over Steinar Ege.

39. Norge kontrer vakkert, men Myrhol brenner sjansen han får alene med keeper. Norge beholder imidlertid ballen.

38. Lars Erik Bjørnsen er for tøff i forsvar, og må ta to minutter på benken.

37. 14-15. Myrhol reduserer for Norge, og vi er fortsatt med!

36. 13-15! Myrhol skaffer Norge sjumeter, som Tvedten igjen omsetter i mål.

34. 12-15. Island starter denne omgangen som den forrige: Tre mål før Norge har scoret noen.

34. Kristian Kjelling er tilbake på banen for Norge etter febersykdommen. Kjetil Strand er igjen i garderoben. Ifølge den norske fysioterapeuten sliter han med ankelen.Usikkert om han er ute resten av kampen.

32. 12-14. Islendingene går rett i strupen på Norge. Går rett i tomålsledelse.

31. 12-13. Island åpner scoringskontoen umiddelbart.

31. Vi er i gang igjen! Robert Hedin uttalte i pausen at han syntes det var en herlig match, men at islendingene får løpe for lett gjennom forsvaret.

30. PAUSE.

Norge har virkelig reist seg fra Brasil-kampen, og henger godt med medaljekandidat Island i første omgang.

30. 12-12. Palmarsson scorer via Ege.

30. Islandsk time-out 45 sekunder før pausesignalet. Hedin er fortsatt ikke helt fornøyd med forsvarsspillet.

29. Sverre Jakobsson blir utvist for Island. Frank Løke misser alene med keeper like etterpå.

27. 12-11. Tvedten setter sin tredje straffe - like sikkert som de to foregående.

25. 11-11. Norge misser igjen, og denne gangen klarer ikke Ege å redde oss.

24. Nå er Steinar Ege virkelig i gang. Redder to skudd på et snaut minutt. Viktig for Norge som spiller i undertall nå.

24. 11-10. Mamelund spiller inn til Frank Løke, som er sikker.

23. Strafferedning! Steinar Ege tar sjumeterforsøket fra Olafsson.

22. 10-10. Denne gangen vil det seg for Børge Lund! Setter sitt tredje. Får dessverre utvisning like etter.

21. Børge Lund knaller ballen i stolpen. Uflaks for bodøværingen.

20. 9-10. Og Robert Hedin tar time-out.

- Vi slipper inn mål for lett. Vi må trøkke til bak der, det blir altfor enkelt, sier Hedin i time-outen. Svensken er veldig engasjert på benken nå. Hedin setter også inn Frank Løke i angrepsrekka.

20. 9-9. Norge spiller hurtig ball seg i mellom, og ballen ender hos Tvedten på venstrekanten. Han lobber ballen elegant over keeper. Hans femte scoring!

18. 8-9. Selv i undertall fortsetter Island å score. Olafsson setter sitt andre.

17. 8-8. Bjarte Myrhol får mye juling, og denne gangen også straffe. Tvedten er kontant og sikker.

17. 7-8.

16. 7-7. Et par gode minutter av Håvard Tvedten nå. Snapper ballen i forsvar og kjører kontra. Norge får straffe, som nettopp Tvedten er iskald på.

15. 6-7. Strålende av Tvedten! Sender den islandske forsvareren ut for å kjøpe pølse, og skrur ballen rundt keeper.

14. 5-7. Petersson setter ballen over blokka og utagbart til høyre for Steinar Ege.

13. 5-6. Håvard Tvedten spilles fri og gjør ingen feil.

13. 4-6. Island fortsetter å omsette angrepene sine til mål.

12. 4-5. Kjetil Strand smeller inn et underarmsskudd, etter at Mamelund satte fart på tvers. Flott scoring.

12. 3-5. Island får gå opp på ni meter.

12. 3-4. Børge Lund finter seg fram og scorer sitt andre!

11. 2-4. Island svarer kjapt.

11. 2-3. Børge Lund fosser fram mot forsvaret og banker inn reduseringen.

9. 1-3! Og Norge er igang. Erlend Mamelund setter inn vårt første.

8. 0-3. Norge blir forstyrret i avkastet, og nordmennene raser over at islendingen bare får gult kort og ikke to minutter. Robert Hedin er såpass aktiv på benken at han også får gult. Og dermed overtar Island ballen.

7. Sju minutter ut i kampen har Norge fortsatt ikke klart å score.

6. 0-2. Island spiller seg fint inn på strek, scorer sikkert alene med Ege.

5. 0-1. Myrhol er litt for tøff med Gunnarsson på strek - får to minutter på benken. Island får straffe som ekspederes i nettet av Olafsson.

4. Island skyter utenfor, og vi må vente litt til på kampens første mål. Erlend Mamelund skyter på keeper i det påfølgende angrepet.

3. Åpenbart høyt spenningsnivå på parketten i dag. Bjarte Myrhol sørger for at lagene er likt i antall gule kort. To gule på de tre første minuttene!

2. Steinar Ege redder kampens første skudd på mål.

2. Tøff åpning på kampen. Vi er knapt ute i det andre minuttet før kampens første gule kort er delt ut.

1. Vi er i gang! Bjarte Myrhol får seg en tidlig trøkk, og får bandasje rundt låret.

** Nasjonalsangene er over, og lagene kjør seg klare.

Norges lag: Ege, Kjetil Strand, Børge Lund, Erlend Mamelund, Håvard Tvedten, Lars Erik Bjørnsen, Bjarte Myrhol.

Fersk europamester

Thorir Hergeirsson tok over hovedansvaret for det norske kvinnelandslaget da Marit Breivik takket for seg i 2009. Før det hadde han vært assistenten hennes i åtte år.

Hergeirsson er, som ordlyden i navnet tilsier, fra Island, og det er foreløpig uvisst hvilket lag han holder med når VM-kampen kastes i gang kl. 19.10 i kveld.

Han forlot sagaøya for å studere i Norge i 1986, og startet sin trenerkarriere på juniorlaget til Fredensborg/Ski. Siden har det gått oppover, til det toppet seg med gullmedalje i EM like før jul.

Følg radiosendingen direkte her!

OL i kikkerten

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson ble europamester med det norske damelandslaget i håndball før jul. Fra kl. 19.00 kan du stille spørsmål til islendingen.

Det er en viktig kamp, i alle fall for Norge, som Thorir skal følge med NRK.nos lesere i kveld.

Med seier sikres et greit utgangspunkt med tanke på å avansere til semifinalen, ender det med tap kan det bli vrient å komme seg videre fra hovedrunden, som de allerede er sikret avansement til.

Men selv om Norge ikke kommer til semifinalen har man syvendeplassen som sikrer OL-kvalifisering å spille for. Og det er ikke småtteri for noen håndballspiller.

– Det er ingenting som er viktigere for meg i håndballkarrieren min enn å få muligheten til å få spille i London i 2012, har Bjarte Myrhol fortalt NRK.

• Halvorsen sikret norsk OL-plass

Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

– Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

– Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

(NRK/©NTB)

Ole Martin Halvorsen
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)