Denne mannen slo verdens hardeste serve

Den ukjente australske tennisspilleren Sam Groth (24) satte ny verdensrekord lørdag, da hans serve ble målt til hele 263 kilometer i timen.

Sam Groth

Australieren Sam Groth (24) smilte bredt etter å ha servet verdens hardeste slag i tennis. Rekordserven ble målt til 263 km/t. Foto: ATP

Kilde: Reuters

Han er kun rangert som verdens 340. beste tennisspiller. Det hindret imidlertid ikke 24-årige Sam Groth fra Australia i å stjele overskriftene under 2. rundekampen mot Hviterusslands Uladzimir Ignatik i ATP-turneringen i Sør-Korea.

Med et slag målt til 263 km/t satte Groth verdensrekord i hardeste serve, og slo med det den tidligere rekorden til kroaten Ivo Karlovic på 251 km/t.

I løpet av kampen oppnådde Groth også server med hastigheter på 253.5 km/t og 255.7 km/t.

Det var imidlertid ikke nok til å sikre avansement til tredje runde. Groth tapte til slutt 6-4 6-3.

Siste nytt

 • Bystrøm sykler Tour of Alberta

  Sykkelproffen Sven Erik Bystrøm er med på Katjusjas lag til etapperittet Tour of Alberta. Det russiske profflaget stiller for første gang til start i det seks etapper lange rittet i Canada. Første etappe, en 19,6 kilometer lang tempoetappe, sykles 2. september.

  Sven Erik Bystrøm
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • RBK-spiller lånes ut til AGF

  Rosenborg er enig med danske AGF om en utlånsavtale for spissen Emil Nielsen. 21-åringen, som ble hentet til Lerkendal fra danske Roskilde tidligere i år, har fått minimalt med spilletid i RBK-drakta. Nå vender han hjem til Danmark. Låneavtalen med AGF gjelder i første omgang fram til juni 2016,

  Emil Nielsen
  Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal