Hopp til innhold

Halvard Hanevold: – Norge skal være glad vi har Tiril

ØSTERSUND (NRK.no): Likevel mener Hanevold det er for tidlig å avskrive «Norge uten Tora Berger».

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff var eneste norske blant de 40 beste på torsdagens 15 kilometer i Østersund. Eckhoff kom på 7. plass.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er kjipt hvis vi blir ræva og ingen vil se på oss, sa en ærlig Tiril Eckhoff etter den svake laginnsatsen i Østersund torsdag.

Frem til sesongstarten har det vært mye snakk om arven etter Tora. Etter torsdagens 15 kilometer er spenningen minst like stor:

Tiril Eckhoff, med sin 7. plass, var nemlig eneste norske kvinne blant de 48 (!) beste.

Elise Ringen

Elise Ringen er en av dem som slet på torsdagens 15 kilometer i Østersund. Ringen endte til slutt på 55. plass med seks bom.

Foto: Robert Henriksson / NTB scanpix

Det er bare et spørsmål om tid før det norske laget har flere jenter helt i toppen.

Darja Domratsjeva

– Nå som Tora (Berger) og Ann Kristin (Flatland) har lagt opp, skal Norge være glad vi har Tiril, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Over fem bom i snitt

Halvard Hanevold

Tidligere skiskytter, nå NRK-ekspert, Halvard Hanevold.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Den tidligere skiskytteren fulgte torsdagens renn fra kommentatorplass i Østersund. Der fikk han se de norske kvinnene bomme over fem ganger i snitt. Selv om Hanevold mener det er altfor mye vil han vente med å gi en dom på «Norge uten Tora».

– Det et lag som vi må få litt tid til å utvikle seg. Vi må gi dem litt tid til å etablere seg i toppen. Det første målet må være å gå gode stafetter, sier han.

– Hvor lang vei har de bak Tiril til toppen?

– Det er vanskelig å konkludere rundt det etter 15 kilometeren i dag. Det var tungt å gå i dag, så jeg synes vi skal gi dem litt tid og gi dem sjansen i andre løp enn en 15 kilometer.

Domratsjeva: – Norge skal ikke være skuffet

Hviterussiske Darja Domratsjeva var i en klasse for seg torsdag. Ikke en gang Tiril Eckhoff var i nærheten.

Da NRK.no snakket med den hviterussiske skiskytterstjernen etter løpet ville hun på ingen måte avskrive Norge tross den svake starten.

– Det er bare et spørsmål om tid før det norske laget har flere jenter helt i toppen. De har et ungt lag, men flere gode løpere. I tillegg til Eckhoff er det mange som gjør det bra på juniornivå.

Den erfarne skiskytteren tror de vanskelige forholdene i løypa ødela mye for det unge norske laget på torsdagens 15 kilometer.

– De skal ikke være så skuffet over innsatsen. I dag var det vanskelige forhold og de yngste som ikke har så mye erfaring får det tøft på dette nivået, sier hun.

PS! Norges antatt nest beste løper, Synnøve Solemdal, gikk ikke torsdagens renn fordi hun ville spare kroppen.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal