Hopp til innhold

Hallén: – Det har nok foregått mye som ikke tåler dagens lys

President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, er ikke overrasket over at flere høytstående personer i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har blitt arrestert.

Yngve Hallen

IKKE SJOKKERT: Fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi har vært igjennom en reformprosess i FIFA og det har vært en stor oppmerksomhet rundt om FIFA har vært korrupte. Det går i riktig retning, men det har nok foregått mye som egentlig ikke tåler dagens lys, sier Hallén til NRK.

Han har så vidt fått med seg saken om at flere FIFA-topper har blitt arrestert i en aksjon i Zürich. Det er New York Times som melder at sveitsiske myndigheter satte i gang en aksjon på luksushotellet Baur Au Lac onsdag morgen. Flere sentrale personer i FIFA skal ha blitt pågrepet. Aksjonen skal ha skjedd etter anmodning fra påtalemyndigheten i USA, som ønsker at de pågrepne blir utlevert.

– Det er viktig for FIFA, som en organisasjon som er en kraft for fotballen, at dette kommer opp nå, sier fotballpresidenten.

Ikke sjokkert

SOCCER-EURO/ FIFA president Blatter gestures during a news conferece after the Swiss women's soccer A team qualifyed for the FIFA Women's World Cup, in Luzern

IKKE PÅGREPET: FIFA-president Sepp Blatter skal ikke være blant dem som er arrestert.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Totalt skal opp mot 14 personer være pågrepet, men ikke alle er til stede i Sveits. President Sepp Blatter er ikke blant disse, men CNN skriver at også han har vært under etterforskning.

– Er du sjokkert?

– Nei, jeg er ikke sjokkert. Hvis gale ting har skjedd, så er det jo bra at det kommer frem. Det er veldig positivt at det blir grepet fatt i av sivile myndigheter, sier Yngve Hallén.

– Vil dette svekke FIFAs troverdighet?

– På kort sikt, ja. Men på lang sikt vil all åpenhet føre til at det blir bedre.

Saken fortsetter under bildet:

SOCCER-FIFA/ARRESTS A general view shows the Baur au Lac hotel in Zurich, Switzerland

HER BLE DE PÅGREPET: Det var ved luksushotellet Baur Au i Zürich at FIFA-toppene onsdag morgen ble pågrepet.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

FIFA-kongress i Sveits

FIFA samles denne uken for den årlige FIFA-kongressen. Den arrangeres i Zürich i Sveits. Yngve Hallén skal selv delta på denne kongressen.

SOCCER-FIFA/ALI-POLICE Raindrops cover a sign outside the Hallenstadion, the venue of the upcoming 65th FIFA Congress in Zurich

KONGRESS: Den 65. FIFA-kongressen arrangeres 28. og 29. mai.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

– Hva tror du dette har å si for kongressen?

– Alt jeg har fått med meg på nåværende tidspunkt er et par overskrifter i media og det du har fortalt meg nå. Så jeg kjenner ikke saken så godt. Men det er jo klart at dette vil få svært stor oppmerksomhet.

Under FIFA-kongressen står blant annet presidentvalg på programmet. Der er det ventet at sveitsiske Blatter blir gjenvalgt til sin femte periode som øverste sjef for organisasjonen. Hans eneste motstander er Prins Ali bin al Hussein fra Jordan.

– Alt som skjer i forbindelse med en slik kongress vil selvfølgelig få konsekvenser for valget. Men det er veldig vanskelig å bedømme i hvor stor grad når jeg ikke kjenner saken bedre enn jeg gjør nå, sier Hallén.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal