Hopp til innhold

Boasson Hagen bryter Tour de France

TOURS/OSLO (NRK.no): Syklisten Edvald Boasson Hagen brakk skulderen i velten i Tour de France. Rittet er nå over for nordmannen.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen tok salto over styret og gikk rett i asfalten på torsdagens Tour de France-etappe. Nordmannen er sendt til sykehus for undersøkelse. (Bildet er gjengitt med tillatelse fra TV 2).

Foto: Skjermdump fra TV 2

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen holdt seg til venstre skulder da han tråkket over mållinjen på den 12. etappen. Minutter senere ble han sendt til sykehus for undersøkelse.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Team Sky bekrefter på sine nettsider at Boasson Hagen ikke kan fortsette Tour de France.

Nordmannen har pådratt seg et brudd i høyre skulderblad.

– Bruddet krever heldigvis ikke operasjon, men Edvald reiser tilbake til Norge for videre undersøkelser og behandling. Vi gleder oss til å se ham kjøre igjen en gang over sommeren, sier laglege Alan Farrell.

– Det er trist for Edvald og et slag for laget at han er tvunget til å forlate Tour de France, sier Sky-sjef sir Dave Brailsford.

Han legger til at det ikke blir «noen forandringer i planene», og at Sky fortsatt har god tro på å hjelpe sammenlagtleder Chris Froome til seier.

For «omtåket» til å uttale seg

Edvald Boasson Hagen (26) skulle egentlig møte norsk presse torsdag kveld, men Sky-ledelsen velger å skjerme nordmannen.

– Han har store smerter og er for «omtåket» til å uttale seg, opplyser Team Sky til NRK.no.

Boasson Hagen har fått smertestillende for skulderbruddet.

– Jeg har det vondt

En tydelig preget Edvald Boasson Hagen var svært ordknapp da han møtte det norske pressekorpset etter å ha fått sjekket skulderen for bruddskader.

– Jeg har det vondt, svarer rytteren på spørsmål om hva status er.

– Er det et brudd?

– Vi tar det senere.

– Får vi se deg til start fredag?

– Vi tar det senere, gjentar Boasson Hagen.

Nordmannen ønsket altså ikke å svare på flere spørsmål om skaden han pådro seg under en massevelt på torsdagens etappe.

– Kunne hatt det bedre

Boasson Hagen bar tydelig preg over smellen han fikk i velten, men noen minutter tidligere pratet NRK.no med en langt mer optimistisk rytter.

Jeg kunne hatt det bedre. Jeg skal til en sjekk nå, men jeg tror ikke noe er brukket. Jeg skal ta en tur og scanne litt, sa Edvald Boasson Hagen til det norske pressekorpset etter etappen.

Da var nordmannen på vei inn i en bil for å bli fraktet til sykehus for røntgenundersøkelse etter den stygge velten på den 12. etappen av Tour de France.

Tre kilometer gikk flere ryttere i asfalten, blant dem norske Boasson Hagen. TV 2s tv-bilder viser at Sky-rytteren ble kastet over sykkelstyret og landet i bakken på den ene skulderen.

– Det var spurt og fullt kaos, så tok jeg salto over styret, sier nordmannen.

Håper å fortsette

Da nordmannen tråkket i mål minutter senere, holdt han seg til den forslåtte skulderen og skar grimaser. Etter en rask tur i lagbussen, hvor han ble undersøkt av legen, ble nordmannen sendt videre til sykehus.

– Det er ikke så mye skrubbsår, bare vondt, sa Boasson Hagen.

– Jeg håper å være på start i morgen, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen kom seg på beina etter krasjen, men var ikke den eneste rytteren som slet med smerter. Gregory Henderson fikk også en skikkelig smell.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Optimistiske sjefer

Danske Carsten Jeppesen i Sky-apparatet forteller til dansk TV 2 at de ennå ikke kan fastslå noe rundt skadeomfanget til nordmannen.

– Han har slått kragebeinet og skal til sykehuset for å ta røntgenbilder. Han har vondt, men vi må vente på resultatet før vi kan si noe mer, sa Jeppesen.

Sky-sjef Dave Brailsford fortalte i et intervju med TV 2 at Boasson Hagen ikke skal ha pådratt seg brudd.

– Han har store smerter, men det er ikke brudd i kragebeinet. Edvald er en tøff fyr, og hvis han kan fortsette rittet, vil han gjøre det, sa han.

Richie Porte var også innblandet i velten på etappen, men skal ha tråkket i mål uten større skader.

Flere Sky-skader

Boasson Hagen er en av Sky-kaptein Chris Froomes viktigste hjelperyttere i rittet, og hvis nordmannen må bryte, vil det være uheldig for et allerede skadeskutt Sky-lag.

– Det vil være et stor tap, men vi må vente og se. De er noen tøffe karer, så vi krysser fingrene for at han kommer tilbake, sa Jeppesen rett etter målgang.

Sky-laget står igjen med åtte ryttere etter at Vasili Kiryienka ikke klarte tidsfristen på den 9. etappen av rittet.

I tillegg kjører Geraint Thomas med brudd etter at han var innblandet i den stygge velten på den første etappen av det tøffe rittet.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal