Hopp til innhold

Golf, LPGA

  • Treg start for Borge i Singapore

    Celine Borge fikk en småtøff start på LPGA-turneringen i Singapore og gikk 1. runde på to slag over par.

    I skrivende stund ligger en kvartett i tet med tre slag under par – Esther Henseleit (Tyskland), Linn Grant (Sverige), Lilia Vu (USA) og Yin Ruoning (Kina).

    Borge noterte sin første birdie allerede på hull to, men fulgte opp med en bogey på det neste hullet. Det ble en ny bogey på sjuende hull, før hun kom seg under par med birdier på 9. og 10. hull.

    Bogeyer på hull 12, 14 og 17 gjorde at hun endte dagen med et skuffende resultat.

    Turneringen i Singapore avsluttes søndag. (NTB)

    Celine Borge
    Foto: Darryl Webb / AP
  • Celine Borge med majorbragd – nummer tre i Evian-mesterskapet

    Golfproffen Celine Borge satte ny karrierebeste på LPGA-touren med delt 3.-plass i majorturneringen i franske Evian søndag. Hun hanket inn 3,1 millioner kroner.

    Totalt endte Tønsberg-golferen på sju slag under par i årets fjerde majorturnering. Det resulterte i ny karrierebeste på LPGA-touren. 14.-plassen fra debuten på øverste nivå i amerikansk golf i mars var tidligere 24-åringens beste resultat som enkeltutøver. Nylig ble hun nummer tre i en lagturnering sammen med tyske Polly Mack.

    Borge hadde spilt inn rundt 245.000 dollar, tilsvarende 2,5 millioner kroner, før helgen. Da hun delte tredjeplassen med fire andre golfere, gir det en utbetaling på 305.000 dollar (rundt 3,1 millioner kroner). Dermed er totalen oppe i om lag 5,6 millioner kroner for den norske golfprofilen.

    Hjemmehåpet Celine Boutier vant majorturneringen med svært god margin. (NTB)

    LPGA Tour Golf
    Foto: Carlos Osorio / AP
  • Golf: Borge med knallavslutning i Evian

    Den norske golfproffen Celine Borge (24) fortsatte det imponerende spillet hele veien inn da hun avsluttet LPGA-turneringen i franske Evian-les-Bains søndag.

    Totalt endte Tønsberg-golferen på sju slag under par i årets fjerde majorturnering. Det plasserer henne på en foreløpig 4.-plass før alle spillerne har gjort seg ferdig. Hjemmehåpet Celine Boutier ligger et lite hestehode foran konkurrentene i kampen om turneringsseieren.

    24 år gamle Borge innledet søndagens runde med fire strake par, før én birdie, to par og en bogey fulgte på de fire neste hullene. Deretter noterte Borge seks strake par, før tre birdier på dagens fire siste hull rundet av nok en god dag. (NTB)

    LPGA Tour Golf
    Foto: Carlos Osorio / AP
  • Borge i delt ledelse etter praktåpning i Evian

    Den norske golfproffen Celine Borge viste imponerende takter og gikk den første runden fire slag under par i LPGA-turneringen i franske Evian torsdag formiddag.

    Det plasserer 24-åringen i foreløpig delt ledelse i årets fjerde majorturnering. Det er imidlertid mange spillere som ennå ikke har startet på sin åpningsrunde.

    Tønsberg-golferen åpnet solid med fire strake par, før 24-åringen måtte ta til takke med en bogey på hull fem. Etter tre nye par leverte Borge en sterk birdie på det niende hullet.

    24-åringen fortsatte deretter i et strålende spor med birdie på hull 12, 13, 16 og 17. Par på det siste hullet ga totalt fire slag under par på runden.

    Borge fikk plass på LPGA-touren foran årets sesong. 14.-plassen fra debuten i Arizona i mars er 24-åringens beste resultat som enkeltutøver. Nylig ble hun nummer tre i en lagturnering sammen med tyske Polly Mack.

    (©NTB)

    celine borge
    Foto: AP
  • Borge på delt 14. plass etter første dag i Ohio

    Celine Borge fra Vestfold ligger på delt 14. plass etter første runde i LPGA-turneringen i Sylvania i Ohio.

    Borge startet på 10. hull med en bogey, men reddet seg inn med fem eagles på hull 13, 18, 4, 6 og 8. Dermed endte hun runden fire under par.

    Borge spiller nå sin tolvte turnering siden hun fikk innpass på LPGA-touren. 14.-plassen i debuten i Arizona i mars er hennes beste plassering så langt.

    Svenske Linn Grant deler førsteplassen med Jaravee Boonchant fra Thailand. Begge har sju under par.

    (©NTB)

    Dana Open - Round One
    Foto: DYLAN BUELL / AFP

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal