Hopp til innhold

Seieren glapp på oppløpet for Golberg

Pål Golberg (22) hadde en alle tiders mulighet til å ta sin aller første verdenscupsseier, men med 25 meter igjen ble han passert av to svensker.

Det ble en norsk-svensk duell i mennenes finale på klassisk-sprinten i tsjekkiske Liberec lørdag. Pål Golberg og Eirik Brandsdal knivet med de to svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson. Se hvordan det endte her.

VIDEO: Det ble en norsk-svensk duell på sprinten i Liberec. Se innspurten her!

Pål Golberg

Pål Golberg har aldri vært nærmere en verdenscupsseier enn i Liberec i dag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg følte meg veldig pigg i dag, og jeg hadde virkelig troa på det inn på oppløpet. De siste 50 meterne ble litt for lange dessverre, sier Golberg til NRK.

Pål Golberg er bare 22 år, men viste seg som den sterkeste av de norske sprinterne under dagens verdenscupsprint i Liberec.

Klassisk-spesialisten fikk en knallstart i finalen, og hadde en klar ledelse på svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson da løperne nærmet seg oppløpet.

  • Se den dramatiske innspurten i videovinduet over!

Golberg kom inn på det 100 meter lange målstrekket med en liten luke, men med drøyt 30 meter frem til målstreken, kom svenskene på ham.

Til slutt var det Teodor Peterson som passerte målstreken først, like foran Emil Jönsson.

Golberg måtte ta til takke med 3.-plass, 0,6 sekunder bak Peterson.

Det er tangering av Golbergs besteplassering i verdenscupen. I mars 2011 ble han også nummer tre på den klassiske sprinten i Lahti.

Unggutten fra Gol leverte uansett en meget søknad med tanke på å bli tatt ut til VM i Val di Fiemme.

– I dag viste jeg at jeg er god nok for VM-medalje på en god dag, så jeg håper å ha en stigende formkurve frem mot VM. Det er hovedmålet, sier Golberg.

Eirik Brandsdal var det andre norske bidraget i sprintfinalen, men maktet ikke å henge med helt i teten. Kjelsås-løperen ble nummer fire - 2,8 sekunder bak den svenske vinneren.

Caspersen Falla på pallen

I kvinnenes finale fikk Maiken Caspersen Falla kastet skituppen frem på mållinjen og ble nummer tre, et lite tidel foran canadiske Daria Gaiazova.

Mona-Lisa Malvalehto var det ingene som kunne gjøre noe med. Den finske jenta tok en klar seier foran polske Justyna Kowalczyk.

Ingvild Flugstad Østberg knakk en stav i den siste bakken før oppløpet, og hadde ingen muligheter til å kjempe om seieren. Celine Brun-Lie ble nummer fem.

VIDEO: Se innspurten i kvinnenes finale her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Finske Mona-Lisa Malvalehto vant den klassiske sprinten for kvinner i Liberec (Tsjekkia) lørdag. Justyna Kowalczyk tok plassen foran Maiken Caspersen Falla. De to andre norske i finalen, Celine Brun-Lie og Ingvild Flugstad Østberg, tok femte- og sjetteplass.

VIDEO: Maiken Caspersen Falla kjempet seg inn til 3.-plass i kvinnenes finale.

Uheldig fall for Hattestad

Ola Vigen Hattestad viste lovende takter i herrenes prolog, og beviste sin styrke da han tok seg til semifinale i overbevisende stil.

Men der sa det stopp for VM-jaktende Hattestad. Midtveis i semifinalen falt russiske Nikita Kriukov rett foran skituppene til Hattestad, og dro med seg 30-åringen fra Ørje i fallet. Dermed var løpet spolert for Hattestad, som ruslet i mål rundt 15 sekunder bak Pål Golberg, som vant semifinaleheatet.

VIDEO: Her faller Vigen Hattestad i semifinalen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Ole Vigen Hattestad ble felt og røk ut av dagens sprint.

VIDEO: Golberg til finale, Hattestad falt

VM-håpet svinner for «Pølsa»

Ikke alle de norske fikk det til å stemme i Liberec. Tomas Northug (33.-plass) og Anders Gløersen (43.-plass) greide ikke å ta seg videre fra prologen.

Eldar Rønning tok seg videre til utslagningsrundene med 20. beste tid, men røk ut i kvartfinalen.

Aller verst gikk det for Øystein «Pølsa» Pettersen, som var uheldig og falt i sin prolog. Dermed kan det bli vanskelig med tanke på å sikre en plass på det norske VM-laget.

Les mer: Pettersen etter fallet: – Jeg er skikkelig lei meg

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal