Hopp til innhold

Golberg etter kollapsen: – Plutselig var det helt mørkt

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Pål Golberg var langt nede etter kollapsen som kostet Norge en finale i herrenes lagsprint. – Det var ikke vanskelig å se at jeg ødela, sier han.

Pål Golberg hadde ingen god følelse etter dagens lagsprint og syntes det var tungt å gå idag. Reporter: Morten Stenberg

Pål Golberg sier det er for jævlig å tenke på at han ødela for lagkamerat Petter Northug i lagsprinten i VM. – Hadde jeg gått en individuell konkurranse, hadde det vær greit, sier han.

– Jeg har vel hatt det bedre, sier Pål Golberg til NRK etter herrenes VM-lagsprint i Val di Fiemme.

Han hang godt med de to første rundene av sprinten, så kom den siste motbakken hvor Golberg måtte slippe teten. Dermed ble det en svært vanskelig oppgave for Petter Northug å ta igjen gruppen foran i den siste runden.

– Hva skjedde?

– I bakken på sisterunden var det helt svart. Da prøvde jeg, men jeg hadde ikke noe å gi, sier Golberg.

– Alt kom på en gang, og det var veldig lite ventet. Jeg syntes det gikk greit, og så var det plutselig helt mørkt.

Artikkelen fortsetter under

Pål Golberg

Pål Golberg var langt nedi kjelleren etter å ha gått sin siste etappe. Til slutt måtte han bli hentet ut av målområdet av støtteapparatet.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– For jævlig

Pål Golberg var langt nedi kjelleren etter å ha gått sin siste etappe. Han lå lenge i målområdet, uten å være i stand til å reise seg. Til slutt måtte han bli hentet ut av målområdet av støtteapparatet.

– Hadde jeg gått en individuell konkurranse, hadde det vær greit. Men jeg var på lag med en annen, og da føles det for jævlig. Det gjør det, sier han.

– Føler du at du ødela litt?

– Ja, det var ikke vanskelig å se det. Det var ikke noen god opplevelse.

– Får full oppfølging

Sjefen for det norske helseteamet, Torger Hansen, forteller at de nå at de gir Golberg full oppfølging.

– Nå gir vi han full oppfølging på alle mulige plan, også mentalt. Vi har profesjonelle folk med oss som tar seg av den saken, sier Hansen.

Hansen sier at Golberg før sprinten ikke ga uttrykk for at han følte seg dårlig. Heller ikke mellom heatene i den seks etapper lange sprinten klagde Golberg på at han ikke var helt i form.

– Jeg pratet med han mellom heatene også, og det var ikke noen problemer i det hele tatt. Men kommer det så kommer det, sier Hansen.

– Hva var årsaken til kollapsen da?

– Det er ikke mulig å si noe om årsaken nå. Stivner du så stivner du, sier Hanssen.

– Ikke syk

Han forteller at Golberg nå har det bra.

– Det går greit nå. Han var helt tom. Han lå i målområdet, vi fikk av han skiene og stavene, og han kom seg på beina. Vi pratet adekvat sammen. Han gikk bare tom rett og slett. Han er ikke syk, sier han.

Også sprinttrener Ulf Morten Aune var opptatt av å følge opp Golberg, og ta best mulig vare på 22-åringen.

– Nå må vi først og fremst må vi ta oss av Pål, han var veldig nervøs før start, sier han.

Northug: – Han får mulighet til revansj

Petter Northug var før sprinten klar på at han forventet sitt første gull i årets VM i lagsprinten. Etterpå følte han bare med lagkompisen.

– Det er veldig kjedelig for Pål, men han er ung og har flere mesterskap foran seg. Det kommer mange muligheter til å revansjere seg, sier Northug til NRK.no.

– Hva tenkte du da Pål slapp feltet?

– Jeg så det ble litt for mye. Det var ingen god følelse å se han slippe seg tilbake. Planen var å være med helt inn, sier Northug.

Siste nytt

  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal