Hopp til innhold

Froome og Contador i full ordkrig

De er bitre rivaler på sykkelsetet, og mye tyder på at gulkledte Chris Froome og tidligere dopingtatte Alberto Contador heller ikke er perlevenner utenfor asfalten.

Froome Contador

Chris Froome (i gul trøye) mener det er ryttere som Alberto Contador som må få spørsmålene om doping, og ikke ham selv.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

En etterlengtet hviledag stod riktignok på menyen for Tour de France-syklistene mandag, men fri fra pressen fikk rytterne ikke. Dermed ble sammenlagtfavoritten Chris Froome for tredje dag på rad stilt spørsmål om doping.

Det fikk begeret til å renne over for Sky-kapteinen, som har sett seg lei av at journalister stadig ympter frempå at han har urent mel i posen.

Froome

Chris Froome ble forbannet da dopspørsmålene nok en gang ble stilt av journalistene i Tour de France.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dessverre er det dumt å ha en god dag. Hvis jeg vinner en etappe vil jeg få mange spørsmål om jeg er ren eller ikke. Jeg er ren og jeg har jobbet knallhardt for å komme hit. Jeg synes det er ganske respektløst at noen spør meg om doping med en gang jeg står av sykkelen, sa Froome på Team Skys pressekonferanse på Hotel L'Hermitage.

Sendte stikk til Contador

Den Kenya-fødte briten mener sykkelsporten har forandret seg og blitt renere. Derfor irriterer det veldig at det blir satt spørsmålstegn ved enhver god prestasjon på sykkelsetet.

Selv om Froome ikke ønsket å gå ut med hvem han mener har skylden for akkurat det, fikk han - mellom linjene - pekt pilen mot rivalen Alberto Contador.

– Jeg vet bare at der er noen som har kjørt godt tidligere, men som ikke kjører så godt lenger. Det forteller meg at vi har en renere sport i dag, sa Froome ifølge avisen Ekstrabladet.

Contador vant Tour de France i 2007, 2009 og 2010, men ble senere fratatt den sistnevnte triumfen etter å ha avlagt en positiv dopingprøve. I år er spanjolen igjen tilbake i touren, men han har slitt med å holde følge med blant andre Froome i fjellene.

Contador

Alberto Contador ble utestengt for doping i 2010. Dermed mistet han også den ene av sine tre sammenlagtseire i Tour de France.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Da en jorurnalist ville vite om det var Contador Sky-kapteinen hintet til, svarte Froome følgende:

– Jeg vet ikke hva Contador har gjort eller ikke. Men han har sonet en utestengelse, sa Froome spydig.

– Tro hva du vil

På Team SaxoTinkoff's pressekonferanse - på det samme hotellet - måtte Alberto Contador svare for seg.

For hvis Froome har rett i at sykkelsporten har blitt renere de siste årene, hvorfor skal man da tro at Contador var dopfri da han vant Tour de France i 2007 og 2009?

– Du kan tro hva du vil. Jeg vet at jeg alltid har syklet uden doping, og det vil jeg alltid gjøre, sa Contador med et smil.

Saxo-Tinkoff-kapteinen, som ligger ett minutt og 51 sekunder bak Froome i kampen om den gule trøya, håper å hente inn det tapte når rytterne skal inn i Alpene i den tredje tour-uken.

Akkurat som under Spania rundt i fjor høst, da Contador avgjorde sammenlagtkampen på de siste dagene.

– Under Vueltaen i fjor kjørte jeg på de siste restene etter en lang og hard sesong. Uansett mener jeg at jeg ikke var på det samme nivået den gang som jeg er nå, svarte Froome ifølge Jyllandsposten.

Siste nytt

  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal