17.04.2014

Surt NM-tap for Wigene

Ragnhild Kvarberg (tv) slo Susanne Wigene på 1500 meter. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)Ragnhild Kvarberg (tv) slo Susanne Wigene på 1500 meter. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Susanne Wigene tapte spurten på 1500 meter mot Ragnhild Kvarberg.

Et surt nederlag var det etter at Wigene hadde dratt hele løpet. Etterpå sa hun at hun var bekymret.

- Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv slik dette løpet utviklet seg. Normalt sett burde jeg ha vunnet denne spurten selv om jeg måtte dra hele veien, men jeg følte tidlig i løpet at jeg ikke var pigg nok. Det var ikke noe bra løp. Derfor er det ingen grunn til å legge skjul på at jeg er

skuffet. Det er alltid surt å tape, og jeg skal heller ikke stikke under stolen at jeg er litt bekymret. Det er tross alt ikke mer enn 14 dager siden jeg løp kjempebra i Roma, men forklaringen på dette 1500 meter-løpet kan være så enkel at jeg rett og slett ikke hadde dagen, sa Susanne Wigene til NTB etter 1500-meteren.

Hun måtte ta teten med en gang, og der ble hun liggende til det gjensto 100 meter.

Da kom Ragnhild Kvarberg fra Oslo-klubben Vidar med en kjempespurt som Wigene var sjanseløs på.

Kvarberg vant sin fjerde NM-tittel totalt og den tredje strake på 1500 meter med 4.15,80 mens Wigene løp inn til sølvmedaljen og 4.16,60.

Lyst på 5000

Susanne Wigene teller på knappene om hun også skal løpe spesialdistansen 5000 meter på Bislett (søndag).

- Jeg har veldig lyst på 5000-meteren og kommer nok til å løpe dersom treneren min (Knut Kvalheim) ikke har andre planer, sa Wigene.

- Avgjørelsen om det blir 5000 meter eller ikke kommer jeg til å ta senere fredag kveld eller lørdag. Det eneste jeg kan si nå er at jeg har lyst til å løpe, sa Susanne Wigene.

Kanskje tenkte hun også litt på kongepokalen, for den eneste sjansen hun har til å være med i kampen om det gjeveste trofeet som deles ut i friidretts-NM er å løpe en 5000 meter på god tid.

- Jeg kjente tidlig på denne 1500 meteren at jeg ikke var noe kvikk. Derfor er jeg veldig skuffet, slo Wigene fast.

Ikke full kontroll

- Jeg skal ikke skryte av at jeg hadde full kontroll, men jeg vant en taktisk seier på denne 1500-meteren. Det er greit å lære og løpe på denne måten også. Jeg liker å vinne 1500 meter-løpene jeg stiller opp i, selv om det er enda mer morsomt å vinne med bånn gass i forhold til lureløpet jeg løp i kveld, sa Ragnhild Kvarberg til NTB.

Hun vant mesterskapet i 2001 første gangen, men kom tilbake og vant også i 2004, 2005 og altså i år.

- Taktikken min var å ligge bak Susanne Wigene til det var 100 eller 200 meter igjen. Jeg løp for å vinne, for i NM er det først og fremst seieren og gullmedaljen som teller, sa Kvarberg.

Hun sa seg brukbart fornøyd med tiden. Det er første gangen på flere år at vinnertiden på 1500-meteren for kvinner i NM er så bra som den var i år.

(NTB)

Siste Friidrett

Siste: Sport