Bolt etter seier: – Har ikke løpt dårligere siden 2009

Usain Bolt vant sin første Europa-start for året, men var langt fra fornøyd med sin 100 meter i Ostrava. Ifølge Bolt var dette hans svakeste løp på tre år.

Czech Golden Spike Athletics

Usain Bolt virket noe bekymret etter et svakt løp i Ostrava.

– En veldig dårlig dag i startblokkene. Så mye mer er det ikke å si om dette. Da starten gikk skjønte jeg nesten ikke helt hva som var i ferd med å skje. Jeg manglet totalt eksplosiviteten, sa Bolt etter seieren i fredagens World Challenge-stevne.

Han fortalte videre at han ikke har sjanse til å gjøre gode løp med slike starter.

ATHLETICS-CZE-OLY-2012-100M

Det var starten som ødela for Bolt i Ostrava. Jamaicaneren løp likevel inn til seier.

– Når jeg ikke får til starten, så blir løpet gjerne dårlig også, for det er i startøyeblikket jeg setter sammen løpet mitt, forklarte Bolt.

Løp inn til 10,04

Han lå langt bak konkurrentene på de første meterne, og det var ikke før etter 60-70 meter at han var i teten.

Fra da og inn til mål var han suveren, men tiden ble temmelig ordinær i et snaut sekundmeters motvind. Bolt løp inn til 10,04.

Bolt hadde veteranen Kim Collins rett bak seg, men den gamle verdensmesteren fra St. Kitts og Nevis ble slått med 15 hundredeler. Det var utklassing.

Tredjeplassen i løpet gikk til amerikanske Darvis Patton med 10,22 sekunder.

Dårlig dag

– Jeg så fram til å prestere en god tid her i Ostrava, men vet ikke helt hva som gikk galt. Starten min var elendig. Årsaken til det er det ikke godt å si noe om. Kanskje det bare var en av de dagene da det ikke klaffer i det hele tatt, slo Bolt fast da han møtte pressen.

– Jeg klarte aldri å få dette løpet til å flyte som det skulle. Vanligvis er jeg i god fart og kan cruise inn fra 50 meter er passert. Nå ble det ikke slik. Nei, dette var ikke bra, slo Bolt fast.

Han kommer til Oslo i begynnelsen av juni, og der skal han møte landsmannen Asafa Powell i en mini OL-finale.

Da er det viktig å prestere bedre enn i dag.

– Farten kom ikke av seg selv, som den pleier. Jeg måtte virkelig slite for å få opp farta, sa Bolt, som var tydelig innstilt på å rette opp i feilene før kommende konkurranser.

– Nå skal jeg på hotellet og se på videoen fra løpet. Så får jeg ta en prat med treneren min. Han får fortelle meg hva jeg skal gjøre annerledes i Roma for å få en knalltid der, avsluttet Bolt.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.