Hopp til innhold

Bolt-show gav Jamaica gull og verdens-rekord

Usain Bolt fløy den siste etappen til gull og ny verdensrekord for Jamaica på 4 x 100 meter stafett. Den nye rekorden lyder på 37,04.

Video 100m stafett, menn

100 m stafett, menn

USA og Jamaica lå likt inn mot siste veksling, da snublet USAs mann. Samtidig hadde Jamaica en ny god veksling, og Bolt suste inn til ny rekord, seks hundredeler bedre enn den gamle, som Jamaica også hadde fra OL i Beijing i 2008.

Nesta Carter, Michael Fraser og Yohan Blake løp de tre første etappene for Jamaica. For både Blake og Bolt var det årets andre VM-gull - Blake vant 100 meter, Bolt 200.

- Da Usain fikk pinnen, visste jeg at det skulle bli rekord, sa Blake.

- Dette var stort

- Dette var stort. Jeg koser meg og har det storfint. "I've been dancing my ass off", sa Bolt til NRK i vanlig show-stil.

Han sa at han visste det kunne bli gull og en sterk tid.

- Vi konsentrerte oss om å løpe for fullt helt fram, og det gjorde vi. Da visste vi at det kunne bli rekord. Jeg er stolt av laget og fornøyd med mitt eget løp, sa Bolt, som oppsummerte årets VM:

- Det har vært mye fin friidrett, og det er et flott oppspark til OL i London neste år. Jeg er fornøyd også for min egen del, sier Bolt. Han ble disket for tjuvstart på 100-meteren, men viste hvem som er verdens raskeste menn på 200 meter og stafetten.

- Hva med resten av sesongen?

- Jeg har to løp igjen, der skal jeg gi alt, sa Bolt, før han gikk videre til avslutningsfesten for å danse mer.

Video: "I've danced my ass off":

Video Jamaica intervju etter stafetten

Jamaica intervju etter stafetten

Patton snublet og brøt

VMs siste øvelse skulle dermed gi mesterskapets eneste verdensrekord.

Frankrike tok sølvet, men var godt over sekundet bak Jamaica.

Den uheldige amerikaneren var Darvis Patton, som snublet i Storbritannias Marlon Devonish i det han skulle gi pinnen til Walter Dix. Begge lagene brøt.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal