Hopp til innhold

Føler seg presset til å løpe

Karoline Bjerkeli Grøvdal kjemper for å bli frisk til EM, men føler at friidrettsforbundet presser henne til å vise at hun er skadefri før hun blir tatt ut.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal er skadet og kjemper for å bli klar til EM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Til tross for at Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har løpt nærmere tjue sekunder fortere enn A-kravet til EM tre av de siste fire sesongene, er hun fortsatt ikke tatt ut til mesterskapet. Hun har vært skadet hele sesongen og selv om hun er på bedringens vei gjør det at friidrettsforbundet nøler med å ta henne ut.

Ronny Nilsen

Sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

På grunn av de gode tidene hun har fra tidligere år har friidrettforbundet sagt at hun vil bli tatt ut hvis hun kan vise at hun er skadefri. Valget har falt på å gjøre det ved å løpe 1500 meter på Bislett 2. august.

– For min del hadde det vært bedre å få et klarsignal. Det er fortsatt en måned til EM, og da kunne jeg sluppet å stresse med den 1500-meteren om under to uker, forteller Bjerkeli Grøvdal til NRK.no.

Må være skadefri

– Synes du det er dumt at ikke forbundet tar hensyn til skadesituasjonen din?

– Ja, jeg synes egentlig det. Jeg hadde fått mer ro på meg til å bli helt bra i kneet, hvis de hadde sagt at «du får løpe i EM hvis du er bra». Jeg løper ikke EM hvis jeg ikke er bra likevel, sier hun, og mener det er unødvendig å måtte stresse for å løpe et løp som ikke engang er samme distanse som hun håper å delta på i EM.

Kun uker før EM-uttaket kan det virke som om informasjonen mellom utøver og forbund ikke er optimal. Overfor NRK sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, at det blir EM på Karoline dersom hun er frisk i tide.

– Hvis hun sier at hun er skadefri, så er det godt nok for meg. Det er kanskje en tilfredstillelse å få løpt løp før mesterskapet starter. Det er derfor hun og treneren tenker å løpe på Bislett 2. august, mener han.

Bør ikke stresse

Hun sier til NRK at det er dere i forbundet som ønsker at hun skal løpe?

– Da får vi heller ta en prat sammen, så vi begge to er enige om det samme, sier Ronny Nilsen og gjentar at Grøvdal vil bli tatt ut til mesterskapet om hun er skadefri.

– Det blir hun. Helt klart. Hun har tatt kravet med god margin i fjor, og vi vet hvilket potensiale hun har. Jeg tror ikke hun skal tenke på å stresse med 1500 meteren. Det viktigste er at hun er skadefri til mesterskapet og får sjansen til å prestere godt der, sier Nilsen nå.

Nok en skadesesong

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har lenge vært et av Norges beste kvinnelige løpere, men etter en god sesongoppkjøring pådro hun seg et tretthetsbrudd i leggen under samling i Flagstaff i USA. Og da den skaden var leget etter sju uker, fikk hun problemer med det ene kneet.

– Det har vært jævelig rett og slett. Å bare følge med andre og kun ha lyst til å løpe selv, forteller hun.

Selv om hun ikke har kunnet delta i løp siden april, er hun ikke i tvil om at formen er god. Grøvdal har nemlig kunnet løpe i trapper og oppoverbakker, mens så fort hun skal løpe bortover, så melder problemene i kneet seg.

– Jeg er sikker på at jeg kunne løpt i dag og gjort det ganske bra, for jeg føler jeg har fått trent på mine svakheter, men når ikke kneet og kroppen vil, så kan man ikke skynde seg heller, avslutter hun.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

    1. divisjon i fotball 2023: KFUM-Skeid (1-0)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal