Hopp til innhold

Fotballekspert: – Jeg må gni meg i øynene

La Liga-ekspert Petter Veland kan nesten ikke tro at Martin Ødegaard kan være på vei til Real Madrid, som tidens første norske spiller.

Martin Ødegaard

BRAGD: Martin Ødegaard kan bli første nordmann i Real Madrid.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tirsdag kveld meldte VG at Martin Ødegaard er på vei til Madrid for å starte forhandlinger med storklubben Real.

– Han går rett til topps og velger ingen trappeløsning. Dette er en gutt som gutser, sier Petter Veland, kommentator og studioekspert for C More og ekspert på spansk fotball.

Petter Veland

TROR DET NESTEN IKKE: Petter Veland tror han lever i en drømmeverden når han ser at Ødegaard nærmer seg en Real-avtale.

Foto: Erlend Kjernli

– Jeg er veldig fornøyd med Martin sitt valg. Det vitner om en gutt som har troen på egne ferdigheter og har en personlighet som gjør at det kan bli et vellykket opphold i Madrid.

Ingen nordmann har tidligere spilt for Real Madrid. Veland tror nesten ikke på det han hører og ser.

– Jeg må gni meg ekstra i øynene og sjekke om jeg har stått opp eller om jeg befinner meg i drømmeland, sier han.

A-stallen

Ødegaard har de siste månedene vært på en rundreise til flere av verdens største klubber. Nå kan mye tyde på at Real Madrid blir hans neste stoppested og NRK har vært i Madrid for å se på hva som venter 16-åringen.

Hva kan Martin Ødegård vente seg hvis han havner i spanske Real Madrid? NRK har besøkt stjernegalleriet. Reporter: Kim Peder Rismyhr. Foto: Gunnar Bratthammer/Inger Kristine Lee. Redigering: Eirik Rasdal.

MADRID: Se video fra da NRK besøkte stjernegalleriet til Real Madrid.

Ifølge VG har storklubben allerede bestemt at Ødegaard får draktnummer 16, og drakter skal allerede være trykket opp.

– Hvis det stemmer at Ødegaard skal inn i A-stallen, tar det neppe lang tid før vi får se han spille kamp. Det blir viktig for Carlo Ancelotti å få integrert han i spillergruppa og Real har et tøft kampprogram fremover, sier Veland.

Han forteller videre at Real Madrid ikke lenger bare er klubben for de store etablerte stjernene. Også unge spillere har den siste tiden blitt hentet til storklubben med mål om at de skal utvikle seg videre.

– Mange sier at kamphverdagen er viktig, men vel så viktig er treningshverdagen. Han kan utfolde seg på et av verdens beste treningsanlegg, med sannsynligvis verdens beste støtteapparat, sier Veland.

- Alltid en risiko

Fotballeksperten tror Ødegaard vil vokse på klubbskiftet, selv om han ikke skulle lykkes i Madrid.

– Det er alltid risiko med et klubbytte. Ny kultur, nytt språk, ikke passende spillestil og trenerbytter kan virke inn. Men når han tar et så stort sprang og har en klubb som Real i bakhånd vil han uansett være attraktiv for andre klubber, sier Veland.

Han sammenligner med blant annet Ajax. Hvis Ødegaard hadde dratt dit og ikke lyktes, ville det neste steget vært vanskeligere å ta.

– Historikken viser at det er mange spillere som har forsøkt seg, men ikke lyktes i Real Madrid, men som likevel har blitt fantastiske fotballspillere. Soldado, Negredo, Mata og Lopez er eksempler.

Siste nytt

  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal