Hopp til innhold

Zlatan seriemester igjen: – Min beste sesong noensinne

Zlatan Ibrahimovic (32) har vunnet seriegull ti ganger på elleve år. 32-åringen føler han bare blir bedre og bedre.

Zlatan Ibrahimovic

BEST I FRANKRIKE: Zlatan Ibrahimovic har vært en meget viktig brikke i årets PSG-lag. Her feirer han scoring mot Bayer Leverkusen i mesterligaen tidligere i år.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

– Det føles veldig bra. Jeg har gjort min beste sesong noensinne, sier Zlatan til svenske Sportbladet etter å ha blitt seriemester for tiende gang siden 2004.

I løpet av det siste tiåret har «Ibra» kunnet løfte ligatrofeet hvert eneste år utenom ett. Svensken har blitt seriemester med seks forskjellige klubber i fire forskjellige land (sjekk faktaboks).

– Vi hadde et bra forsprang i ligaen og vant. Det er «mycket skönt». Jeg håper jeg kan fortsette å utvikle meg selv om alderen begynner å stige, sier verdens beste svenske fotballspiller.

Zlatan står imidlertid «bare» oppført med åtte ligatitler de siste 11 årene. Juventus ble nemlig fratatt ligatitlene for 2005 og 2006 etter Calciopoli-skandalen i italiensk fotball.

Feiret gull tross tap

Zlatan spenst

SJEKK SPENSTEN: Ibrahimovic har blitt kjent for sine akrobatiske ferdigheter på fotballbanen. Her demper han ballen på brystet i en seriekamp for AC Milan i 2012 - det eneste året Zlatan ikke har blitt seriemester det siste tiåret.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

PSG tapte riktignok 1-2 for Rennes onsdag kveld, men da serietoer Monaco snublet hjemme mot nyopprykkede Avant Guingamp (1-1), var seriegullet likevel i boks.

Etter kampen mot Rennes samlet PSG-spillerne seg ute på banen og applauderte hjemmefansen på Parc de Princes. Taktfaste «Ibra, Ibra, Ibra»-rop gjallet fra tribunene.

Også PSG-fansen vet å sette pris på svensken. Zlatan har vært Paris-lagets udiskutabelt viktigste spiller dette året.

Suveren toppscorer

PSG kan feire seriegullet med to serierunder igjen å spille. Monaco ligger seks poeng bak og er ikke i nærheten av å kunne matche PSGs målforskjell.

Den gode målforskjellen er mye takket være Zlatan. Super-svensken har levert 25 scoringer og 16 målgivende pasninger på 31 kamper i den franske eliteserien i år.

Med det er han suveren toppscorer i Frankrike. Nærmeste utfordrer er Marseille-spiss Andre-Pierre Gignac og lagkamerat Edinson Cavani som begge har 16 scoringer.

Zlatan mener han blir bedre og bedre for hver kamp han spiller.

– Jeg utvikler meg litt hver gang jeg går på banen, sier han.

VIDEO: Zlatan om årets PSG-sesong

(artikkelen fortsetter under videoen)

Han er veldig fornøyd med sesongen.

VIDEO: Zlatan snakker med Sportbladet etter seriegullet onsdag kveld.

Vil bli i Paris

Superspissen hylles også av PSGs styrtrike president Nasser Al-Khelafi.

– Zlatan? Han bærer laget. Han er en stor, stor spiller, sier PSG-sjefen.

Ibrahimovic har uttalt at han ser for seg å bli i PSG karrieren ut. Kanskje ikke så rart når han hever en årslønn på rundt 15 millioner euro (ca. 123 millioner kroner) i Paris.

– Jeg har absolutt ingen intensjoner om å avslutte karrieren min noe annet sted enn i Paris, har Zlatan uttalt nylig.

Ibrahimovic signerte fireårskontrakt med Paris-klubben i 2012.

  • Rekorden for flest ligatitler i løpet av en spillerkarriere er det en nordmann som innehar. Roar Strand vant 16 seriegull med Rosenborg fra 1989 - 2010.
Zlatan Ibrahimovic

HER STARTET GULLRUSHET: Zlatan Ibrahimovic feirer ligagullet med Ajax i 2004. Svensken vant også den nederlandske serien i 2002.

Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden