– Et VM uten meg er ikke noe å se på

Cristiano Ronaldo slo Zlatan Ibrahimovic 3–2 i gigantenes møte på Friends Arena i Stockholm, og satte en bom for nordisk deltakelse i fotball-VM i Brasil.

Zlatan

Her river Zlatan Ibrahimovic av seg kapteinsbindet etter at Portugal og Cristiano Ronaldo ble for sterke i VM-playoffen.

– For meg er ikke dette Zlatan mot Ronaldo, det er Sverige mot Portugal, sa Sveriges landslagstrener Erik Hamrén før kampen.

Han hadde rett, naturligvis, men han tik feil likevel. For det ble i høyeste grad en kamp mellom de to megastjernene på Friends Arena.

Erik Hamrén

- Nå er det bare vondt, sa Sveriges landslagssjef Erik Hamrén

– Nå er det bare vondt, sa Hamrén etter kampen.

– Vi er ikke riktig våkne, og det utnytter Ronaldo. Vi kunne klart det, men vi klarte ikke å ta ham ut av kampen. Men vi sjanser jo litt når vi vet vi må score, dermed mister vi litt posisjoner på midten, slik at de kan nå Ronaldo med pasningene, sier Hamrén.

– Hva sviktet i playoffen?

– At vi ikke scoret på bortebane. Vi har gjort to bra kamper, men vi klarte det ikke helt, sa landslagssjefen.

Andreomgangen i Stockholm ble en kamp mellom gigantene og to av verdens beste spillere. Ronaldo sendte Portugal i føringen, Zlatan snudde kampen med to raske mål og ga Sverige håp, og så scoret Ronaldo to enda raskere og knuste hjemmelaget.

Begge stjernene står for øvrig med 47 mål for sine landslag. Men Ronaldo er likevel scoringsmaskinene framfor noe akkurat nå. Han har scoret 31 mål i sine siste 19 kamper på klubb og landslag – 13 på sine siste seks kamper.

Ronaldo scoret også målet da Portugal vant 1–0 i den første kampen fredag. Resultatet innebar at Sverige måtte score minst to i kveld for å vinne.

Svakt før pause

Første omgang på Friends Arena ble svak. Sverige virket tynget av stundens alvor og våget ikke stort. Portugal lå tålmodig tilbake og ventet, vel vitende om at 0–0 var godt nok for dem. De største sjansene var portugisiske og kom i omgangens sluttminutter, men omgangen endte målløs.

Men etter pause eksploderte det.

Sverige åpnet andre omgang forrykende, og Sebastian Larsson hadde en gullkantet sjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen.

Men Portugal kontret, og de har Ronaldo. Han ble spilt fint gjennom og plasserte ballen kaldt i mål.

Da så løpet ut til å være kjørt for svenskene. De måtte ha tre mål på mindre enn en omgang, og det fikk de aldri sjansen til.

– Jeg minner om at det var i 61. minutt vi scoret det første mot Tyskland, og vi vet hva som da skjedde den siste halvtimen, sa TV4s kommentator. Han siktet til kvalifiseringskampen da Sverige snudde 0–4 til 4–4.

Zlatan ga svenskene håp

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic snudde 0–1 til 2–1 og ga Sverige håp om VM. Men Cristiano Ronaldo ville det annerledes

Og så begynte Zlatans show. Først headet han inn en corner fra Kim Källström, og fire minutter etterpå satte han et frispark fra 17 meter inn i hjørnet.

Nå trengte Sverige bare ett mål til i løpet av nærmere 20 minutter, og de presset og prøvde. Sjansene var der.

Men Portugal har Ronaldo. I kampens hete glapp markeringen av Real-stjernen et øyeblikk, han fikk sitt framspill og satte ballen enkelt forbi Andreas Isaksson. 2–2.

Og to minutter etterpå: Ronaldo kom gjennom på motsatt side og smelte ballen i nettaket. 3–2 til portugiserne.

Da gikk lufta ut av både det svenske laget og de nesten 50.000 tilskuerne. De siste minuttene ble et antiklimaks, og det endte med portugisisk seier.

Cristiano Ronaldo skal spille i VM, men Zlatan Ibrahimovic får ikke være med. Det er ikke plass til dem begge i Brasil.

– En ting er sikkert, et VM uten meg blir ikke noe å se på, sier Zlatan ifølge Aftonbladet.

• Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.