Solskjær om Viking-forbannelsen: – Kanskje jeg må gjøre comeback?

VIKING STADION/OSLO (NRK.no) Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tapte mot Viking i seriepremieren og står dermed fortsatt uten seier mot siddisene. Nå spøker han med å gjøre comeback som spiller.

Viking

Viking-spillerne kunne juble for tre poeng i sesongens første kamp. Veton Berisha og Trond Olsen scoret for hjemmelaget.

På fem forsøk har ikke Ole Gunnar Solskjær vunnet én eneste gang over Viking. Stavanger-laget er faktisk det eneste laget i eliteserien Solskjær ikke har slått.

Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har tapt tre av tre kamper mot Viking-trener Kjell Jonevret.

Også i eliteseriepremieren ble det stang ut for Molde-managerens mannskap, som tapte 2–1 mot et godt Viking-lag.

– Det er historie

Solskjær ler litt når Viking-forbannelsen blir påpekt i mixed zone etter kampen.

– Nei, jeg har visst ikke slått Viking som trener. Men som spiller har jeg slått dem. Kanskje jeg skal gjøre comeback, sier en spøkefull Solskjær til NRK.no.

Mot Viking-trener Kjell Jonevret står Solskjær nå med tre tap på tre forsøk.

Jonevret var imidlertid ikke spesielt opptatt av denne statistikken etter kampen.

– Det var viktigst å få sesongens første trepoenger, det som har skjedd før er historie, sier han til NRK.no.

– Vi møtte et godt lag

Solskjær og Jonevret fikk se et Molde-lag som tok ledelsen allerede etter ni minutter. Men etter scoringen var Viking det klart beste laget i Stavanger.

Gresset på Viking Stadion så mer ut som en åker enn en fotballbane, uten at det hadde spesielt innvirkning på kampen. Begge lagene vartet opp med finspill i begge omgangene

– Vi møtte et godt lag. Det var to gode lag som spiller en bra fotballkamp. Det var jevnt, sier Molde-manageren.

Viking-spillerne Trond Olsen og Veton Berisha spilte begge en svært god kamp, og de var de som snudde kampen for hjemmelaget med sine scoringer.

– Det er tidlig i sesongen, men vi har trent godt. Vi er litt heldige som får tre poeng i dag, sier Trond Olsen til TV 2.

(Artikkelen fortsetter under bildet ...)

Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret var fornøyd med å slå den regjerende mesteren.

Molde scoret først

Men det var altså Molde som åpnet best i Stavanger.

Bortelagets første avslutning i kampen endte med scoring i det niende minutt. Mattias Moström lurte seg bak Viking-forsvaret da han mottok en nydelig pasning fra Magnus Wolff Eikrem. Svensken var litt heldig med medtaket og satte ballen kontrollert til høyre for Jarstein i Viking-målet.

Viking og Veton Berisha – omgangens store spiller – svarte umiddelbart med et knallskudd som gikk rett i stolpen.

Storspill av Berisha

Hjemmelaget var flere ganger farlig frempå, men fikk ikke hull på byllen før etter drøye halvtimen.

Debutanten Jon Dadi Bödvarsson dro seg fri på høyrekanten og la inn på bakerste stolpe. Der sto en umarkert Veton Berisha som enkelt bredsidet inn sitt første mål for sesongen.

Dermed gikk lagene til pause med 1–1.

– Jeg er kjempefornøyd med førsteomgangen offensivt, men det ble litt mye Hawaii-fotball. Vi var nok heldige noen ganger, sier Jonevret til NRK.no.

Olsen ble matchvinner

Etter hvilen startet begge lagene rolig og kampen bølget frem og tilbake. Men i det 58. minutt eksploderte Viking Stadion.

Trond Olsen tok ned ballen på brystet og satte fart innover i feltet. Nordlendingen gikk mange meter med ballen i føttene før han trillet den i mål via et Molde-bein.

Viking-treneren er imponert over scoringen til Olsen.

– Det er bra gjort, og en veldig fin vending. Han ser ut som han er 22 år, det var hans beste kamp på lenge. Treneren er fornøyd, sier Jonevret til NRK.no.

Etter scoringen fortsatte siddisene å presse Molde-forsvaret. Men flere mål ble det ikke og dermed endte kampen 2–1 til Viking.

– Jeg synes vi har bra kontroll i andreomgang, men det ble nervøst på slutten. Det var herlig at det beste laget vant, sier svensken.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.