Hopp til innhold

Vurderer å stenge pengekranen

Etter det NRK erfarer går investor Tor Olav Trøim inn med fem millioner kroner i Vålerenga, men nå kan pengekranen bli skrudd igjen for godt.

vålerenga

Flere hadde møtt opp for å høre hva ledelsen i Vålerenga hadde å si om den økonomiske situasjonen lørdag ettermiddag.

Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen/NRK

trøim

Tor Olav Trøim går etter det NRK erfarer inn med fem millioner i Vålerenga.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer er Vålerengas investorer, inkludert Tor Olav Trøim, lei av å dekke klubbens økonomiske tap, og den nåværende avtalen mellom investorene og fotballklubben kan bli avviklet ved årsskiftet.

Kostnadsbesparelser er satt som et krav for at klubben skal få ytterligere hjelp fra investorene.

Fra og med neste sesong kan klubben være avhengig av at det enten kommer nye aksjonærer på banen, eller at man blir nødt til å klare seg på egenhånd uten hjelp fra investorer.

Skylder 16,2 millioner

VIFs økonomiske situasjon gikk fra vondt til verre da voldsgiftsretten bestemte at klubben må betale Stabæk 6,2 millioner kroner etter en avtale om opsjon på kjøp av Herman Stengel.

På et møte klubben hadde med sine supporterne lørdag ettermiddag kom det frem at Vålerenga har fått inn 2,5 millioner gjennom en innsamlingsaksjon og 2,5 millioner fra investor Tor Olav Trøim. Etter det NRK erfarer kommer imidlertid Trøim til å gå inn med det dobbelte - fem millioner kroner.

åge

Styreleder Åge Petter Christiansen møtte supporterne i et møte lørdag ettermiddag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Klubben mangler 10 millioner på driftsiden, og millionene de skylder Stabæk kommer på toppen av det. Det kom frem på et møte klubben hadde med sine supportere lørdag ettermiddag.

– Vi tror vi skal klare dette også, men alvoret er stort. Vi snakker med Trøim om muligheten for å fortsette samarbeidet og vi snakker med andre investorer. Vi snakker med alle som vil og er aktuelle, sier styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen.

Daglig leder i klubben, Stig-Ove Sandnes, håper ikke supporterne har gitt opp, men vil fortsette å støtte klubben.

– Det ville vært utrolig synd hvis vi stoppet opp nå, vi må jobbe beinhardt fremover og tenke langsiktig. Vi ha beholden troen på at dette kan gå, og vi håper dere vil støtte oss videre, sa han til supporterne som satt i salen.

Rekdal ber supporterne støtte laget

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vil helst fokusere på det sportslige, men møtte opp på møtet for å komme med en oppfordring til supporterne.

– Kom på kamp i morgen og hjelp oss å slå det irriterende bartelaget, sa han.

Han er forberedt på å stå i front og ta imot alt som måtte komme, men håper på støtte. Han håper supporterne kan se de positive sidene også.

– Laget er bra i forhold til et år tilbake. Vi har ni tenåringer som er på vei til å ta steget opp. Det jobbes godt på treningsfeltet, og vi fokusere på de som er her og ikke de som har dratt, sa Rekdal.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland