United avhengig av QPR-hjelp

Manchester United maktet ikke å score mer enn to ganger hjemme mot Swansea, og ligger med det åtte mål bak City i målforskjell. Dermed er «de røde djevlene» avhengig av at City feiler hjemme mot QPR.

FBL-ENG-PR-MANUTD-SWANSEA

Javier 'Chicharito' Hernandez og målscorer Ashley Young kjapper seg å hente ballen ut av nettet etter sistnevntes 2-0-scoring mot Swansea. Flere mål ble det imidlertid ikke for United, som dermed er avhengige av hjelp i den siste runden for å vinne Premier League.

Vi fulgte Manchester United–Swansea!

Manchester United gikk inn i oppgjøret mot Swansea tre poeng og ti mål bak serieleder og byrival Manchester City, som slo Newcastle 2–0 borte tidligere søndag.

Dermed handlet oppgjøret på Old Trafford om å score så mange mål som mulig for United.

Wayne Rooney maktet ikke å komme på scoringslisten hjemme mot Swansea.

To før pause

Manchester United startet oppgjøret offensivt, og gjestene fra Wales ble løpende mye imellom. Paul Scholes dikterte angrep på angrep for hjemmelaget, og like før halvtimen fikk den aldrende rødtoppen selv æren av å sette inn 1–0.

Antonio Valencia vartet opp med et flott angrep ute til høyre, og fant Michael Carrick inne i boksen. Hans avslutning endte i beina på Scholes, som på elegant vis hælflikket inn ledelsen.

Fem minutter før pause økte Ashley Young ledelsen, da en avslutning fra Wayne Rooney ble blokkert av Swansea-forsvaret. Returen trillet ut til Young, som fra noe skrått hold curlet ballen ned i det lengste hjørnet.

– Vi starter bra og får to mål til pause, sier Michael Carrick i et intervju vist på TV2 Premier League etter kampen.

– Håper fremdeles

Flere mål ble det imidlertid ikke for Carrick og co., og dermed ligger United hele åtte mål bak City før den siste runden i Premier League.

Dermed er Sir Alex Fergusons mannskap avhengige av at Queens Park Rangers tar poeng borte mot Manchester City i siste runde, samtidig som United gjør jobben borte mot Sunderland, for at det skal bli gulljubel i den røde delen av Manchester.

Se tabellen her!

– Vi håpet lenge at vi skulle score flere mål, men det gikk ikke. Da måtte vi konsentrere oss om de tre poenge, forklarer Carrick, som likevel ikke har gitt opp gullet.

– Vi får bare håpe at City avgir poeng. Samtidig får vi en tøff kamp mot Sunderland som må vinnes, sier Carrick i intervjuet vist på TV2 Premier League.

Ferguson takket fansen

Rett etter kampslutt tok United-manager Sir Alex Ferguson speakerens mikrofon og tuslet ut på gressmatten. Fra midtsirkelen takket han hjemmefansen for støtten denne sesongen.

– Tusen takk for den fantastiske støtten! Dere er utrolige, sa United-manageren, til stor jubel fra tribunen.

Sir Alex Ferguson takket United-fansen etter oppgjøret mot Swansea. Nå håper manageren at QPR kan ta poeng fra City i siste kamp, og på den måten hjelpe de røde djevlene til seriegull.

Den skotske manageren har imidlertid ikke gitt opp tittelhåpet helt.

– Neste uke kan bli vår største feiring noensinne, sa Ferguson, og hintet til at Queens Park Rangers kan klare å ta poeng fra City på Etihad Stadium.

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.