Flystyrt - U21-landslagstreneren ville ikke utsette spillerne sine for et østeuropeisk charterselskap. I tankene hadde han spillerne på det russiske hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl som omkom i en flystyrt i september (bildet).

U21-landslagstreneren ville ikke utsette spillerne sine for et østeuropeisk charterselskap. I tankene hadde han spillerne på det russiske hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl som omkom i en flystyrt i september (bildet).

Fryktet gjentakelse av flyulykken i Russland

U21-landslagstreneren stolte ikke på et østeuropeisk flyselskap. Derfor sitter hele U21-landslaget strandet i Aserbajdsjan.

U21-gutta sitter strandet i hovedstaden Baku etter at flyet hjem fra Aserbajdsjan ble innstilt på grunn av tekniske problemer.

Med flyulykken i Russland i september friskt i minne da et helt hockeylag ble utslettet, turte rett og slett ikke U21-landslaget å satse på en løsning med et østeuropeisk charterfly.

Fryktet for sikkerheten

Støtteapparatet rundt laget ville enkelt og greit skåne spillerne for redselen med å fly et østeuropeisk fly.

– Vi hadde fikset en ordning med et østeuropeisk charterselskap som skulle frakte oss hjem igjen. Men tankene på flyulykken i Russland i september gjorde at vi ikke tok sjansen på å ta det charterflyet, sier U21-trener Per Joar Hansen til NRK.no.

– Nå tar vi rutefly og velger den sikre løsningen. Da bør i hvert fall mødrene bli fornøyde, sier treneren humoristisk til tross for en oppgitt stemning i hovedstaden Baku.

Etter planen skulle landslaget vært i Drammen fredag kveld, men blir forsinket med over et halvt døgn - dersom alt går etter planen. Nå er planen å lande i Norge lørdag formiddag.

– Uheldig

Og forsinkelsene kan få konsekvenser for Egil «Drillo» Olsen. Med flere forfall fra A-landslaget ønsker han å hente inn ungt blod fra U21-landslaget.

Egil «Drillo» Olsen - «Drillo» har fått mer å tenke på etter at U21-landslaget sitter fast i Øst-Europa. - Foto: Berit Roald / Scanpix

«Drillo» har fått mer å tenke på etter at U21-landslaget sitter fast i Øst-Europa.

Foto: Berit Roald / Scanpix

– Vi ser an resultatet i Kypros-Danmark-kampen hvem vi henter derfra. U21 spiller jo en veldig viktig kamp på mandag, sier «Drillo» til NRK.

– Men nå sitter jo laget fast der borte, og kommer seg ikke hjem, sier en lettere oppgitt landslagstrener.

- Er det et ekstra problem for deg?

– Ja, men ikke minst for U21 som skal ut i kamp på mandag. Så dette er veldig uheldig, sier han,

Frustrert trener

Og det er også en utålmodig U21-landslagstreneren smertens enig i.

– Dette er ikke optimalt for oss, og vi har vært maksimalt uheldige. Baku er ikke akkurat den enkleste flyplassen å komme seg bort fra, sier U21-landslagstrener Per Joar Hansen til NRK.no.

Selv om han misliker ventetiden i Øst-Europa, berømmer han spillerne for tålmodigheten.

– Guttene har tatt dette veldig profesjonelt, og vi anser dette som en fartsdump på veien før England-kampen på mandag. Jeg tror vi skal klare å lade skikkelig opp til den kampen, sier Hansen.

Per Joar Hansen og Egil Drillo Olsen - U21-landslaget sitter fast i Baku, Aserbajdsjan. Det liker verken U21-landslagstrener Per Joar Hansen eller Egil «Drillo» Olsen. - Foto: Aas, Erlend / Scanpix

U21-landslaget sitter fast i Baku, Aserbajdsjan. Det liker verken U21-landslagstrener Per Joar Hansen eller Egil «Drillo» Olsen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Hansen tror ikke flyproblemene skal ødelegge for noen av spillerne dersom «Drillo» ønsker å hente dem opp til tirsdagens kamp mot Kypros.

– Først avhenger det av Kypros - Danmark i kveld, og det er han som bestemmer hvem han eventuelt trenger. Skulle «Drillo» trenge noen leverer vi dem selvsagt videre,

Vil ikke svekke U21-landslaget

Hvem «Drillo» henter fra U21-landslaget er med andre ord høyst usikkert. Det som er sikkert er at han trenger spillere.

– Vi mangler en spiller, men vi vet ikke om kampen vår på tirsdag blir veldig viktig eller ikke, sier «Drillo».

– På U21-laget er det kandidater, men vi ønsker ikke å svekke U21-landslaget ettersom de har en viktig kamp mot England.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Fotballnyheter

Videoklipp

De neste ukene vil avgjøre mye for det norske landslagets EM-sjanser. Per-Mathias Høgmo er enig med sin tidligere landslagskaptein Brede Hangeland i at de kommende kampene blir som en EM-eksamen å regne.

Nå er det eksamenstid Høgmo

De neste ukene vil avgjøre mye for det norske landslagets EM-sjanser. Per-Mathias Høgmo er enig med sin tidligere landslagskaptein Brede Hangeland i at de kommende kampene blir som en EM-eksamen å regne.

I dag ble Martin Ødegaard tatt ut på A-landslaget til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria. Mens noen mener at det er for tidlig, er han selv klar.

- Vil ikke bli sett på som redningsmann

I dag ble Martin Ødegaard tatt ut på A-landslaget til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria. Mens noen mener at det er for tidlig, er han selv klar.

Statuen av Lillestrøm-legenden Tom Lund ble i natt malt blå.
Trolig er det Stabæk-fans som står bak ugjerningen, som en hevn etter at LSK-fans malte deler av Nadderud stadion gul før helgens kamp.

Tom Lund ble blå

Statuen av Lillestrøm-legenden Tom Lund ble i natt malt blå. Trolig er det Stabæk-fans som står bak ugjerningen, som en hevn etter at LSK-fans malte deler av Nadderud stadion gul før helgens kamp.

Created by InfoDispatcher

Zlatko Tripic scoret to mål mot Sarpsborg

Created by InfoDispatcher