Hopp til innhold

Stengels overgang: – Uryddig og ukollegialt av Vålerenga

Stabæk-talentet Herman Stengel (18) skrev onsdag under for Vålerenga. Det har ikke falt i god jord i Stabæk.

Herman Stengel

Herman Stengel har signert for Vålerenga: - Uryddog og ukollegialt, sier Stabæks daglige leder

Foto: Svein Olsson, NRK

Herman Stengel er talentet som stod sentralt i den såkalte overgangssaken som endte i retten i høst. Der slår dommen fast at opsjonsavtalen Vålerenga hadde sikret seg for 18-åringen, er gyldig .

Stengel har skrevet under en fireårskontrakt med VIF og slutter seg til troppen 6. januar neste år. Han er bosmanspiller og går dermed gratis til osloklubben.

Men opsjonsavtalen fra 2011 slår fast at Vålerenga skal betale Stabæk fire millioner. Det er penger Stabæk ikke har sett noe til.

– Dette er uryddig og ukollegialt av Vålerenga, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjort til budstikka.no .

Krever tre mill

Saken dreier seg om penger i kjølvannet av opsjonsavtalen, forteller styreleder Espen Moe til NRK.

Avtalen tilsier at Stabæk skal ha fire millioner kroner fra Vålerenga. Men Vålerenga mener de sa opp avtalen etter at saken om koblingen til Veigar Pall Gunnarssons overgang begynte å rulle.

Men Vålerenga kunne ikke si opp avtalen, mener Stabæk, og krever minst tre millioner kroner.

De har tidligere fått to millioner på lån. Nå krever Stabæk de to resterende millionene pluss påløpte renter.

– Vi krever pr i dag tre millioner pluss, sier Moe.

De sier de har ventet på svar fra Vålerenga i én måned. De har også sendt saken til Voldgiftsretten, og har gitt beskjed til Vålerenga om at de venter på svar derfra.

– Det har vært helt stille frem til vi fikk en telefon for noen timer siden, om at klubben skulle signere med Herman Stengel. Det vi reagerer på er at de tydeligvis bruker penger, uten at de har gjort opp med oss. Vi mener at det er ukollegialt og uryddig av Vålerenga, sier Lars Hjort.

- Hadde de betalt oss før de hentet Herman, hadde dette vært uproblematisk, sier Hjort som påpeker at spilleren selv har opptrådt eksemplarisk under hele prosessen, sier Hjort.

– To helt atskilte saker

Vålerengas daglige leder sier til avisa at dette er to helt separate saker.

– Den ene er at Herman har signert for oss. Tvisten om opsjonen er en separat sak der vi er i dialog med Stabæk, og som vi håper å løse, sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga Fotball.

Stengel selv er fornøyd med klubbskiftet.

– Jeg er veldig fornøyd med endelig å ha fått signert for Vålerenga. Jeg tror dette er riktig for min sportslige utvikling og gleder meg til fortsettelsen her, sier Stengel.

– Hvorfor akkurat Vålerenga?

– De har vært interessert i meg lenge, og jeg har hatt en god dialog med Kjetil (Rekdal). Derfor ble jeg etterhvert klar på at det var den klubben jeg skulle velgde, sier Stengel til NRK.

– Talentfull midtbanespiller

– Vi har fått på plass en meget talentfull norsk ung spiller som allerede har mye erfaring både på norsk toppnivå og aldersbestemte landslag. Vi er godt fornøyd med at vi endelig har fått ham hit, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK.

VIF har ønsket å hente unggutten til klubben de siste to årene.

– Han skal få god backing og all den tid han trenger, lover Rekdal. – Men vi håper han etablerer seg på Vålerenga allerede den kommende sesongen, legger VIF-treneren til.

– Vi er kjempefornøyd med at Herman har valgt Vålerenga for sin videre sportslige utvikling. Vi har holdt en lav profil inntil den juridiske situasjonen som var knyttet til denne saken var avklart, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i VIF.

Stengel har spilt 61 A-lagskamper for Stabæk. Han har også spilt på aldersbestemte landslag for Norge.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland