Solbakkens jobb henger trolig i en tynn tråd etter at laget falt til kvalifiseringsplass i tysk Bundesliga. Tabellsituasjonen kan bli enda verre om Hertha Berlin slår Wolfsburg hjemme lørdag kveld. Da vil Köln ligge nest sist i serien.

– Jeg er skuffet. Jeg er ansvarlig for denne prestasjonen, som for meg ikke var akseptabel. Men jeg tror jeg er den rette mannen, sa Solbakken til Express.de.

Köln møtte Augsburg til bunnoppgjør lørdag og visste at seier ville være viktig for å holde seg over nedrykksstreken. Men det startet tungt for Solbakkens menn. Etter 18 minutter fikk vertenes Koo Ja-cheol sjansen fra 20 meter, og skuddet suste inn forbi Michael Rensing til 1-0.

Köln kvitterte ved toppscorer Lukas Podolski på straffe etter 41 minutter, men like før pause ble det straffespark motsatt vei da Sereno var for ivrig i eget felt. Nando Rafael satte straffen i mål til 2-1-ledelse.

Fansen lei

I annen omgang var Augsburg nærmest scoring, men en god Rensing sørget for at tapet ikke ble styggere. Kölns Christian Clemens var våken og fikk en plutselig sjanse fem minutter før slutt, men midtbanemannen hadde ikke centimeterne på sin side.

– I annen omgang forsøkte vi å endre formasjonen to ganger. Det førte til risiko, og det ble litt ville vesten-fotball. Augsburg var bedre over 90 minutter, og det var en meget fortjent seier, la Solbakken til.

De tilreisende Köln-supporterne var langt fra fornøyd etter å ha sett laget til tider bli rundspilt. Fra tribunen lød rop som «vi vil se dere kjempe» og «vi har fått nok» mot spillere og trenerbenk.

– Vi må forstå at vi må opptre med lidenskap. Men vi spillerne er under enormt press, og dette er et tegn på nerver. Det er seks kamper igjen å ta poeng på, men vi må helt klart gjøre noe annerledes, sa midtbanespiller Martin Lanig til tysk Sky Sports.

Uheldige resultater

Det gikk også på verst tenkelige vis for Köln i de øvrige lørdagskampene i Bundesliga.

Hamburg klatret forbi med 1-0-seier over tabelljumbo Kaiserslautern borte. Freiburg rykket fra med sterke 2-0 over Leverkusen på bortebane, mens Mainz skaffet seg luke til nedrykksstreken med 3-0 over Werder Bremen borte.

I toppen tok Bayern München inn noe av forspranget til ligaleder Dortmund. Arjen Robbens scoring etter 68 minutter ga 1-0-seier over Nürnberg. Dortmund tabbet seg ut med 4-4 hjemme for Stuttgart fredag.

Lagene møtes i det som kan bli en seriefinale i Dortmund 11. april.