Fyldig kampfakta: Sogndal - Haugesund 1-1

Haugesund-spiss Alexander Søderlund utlignet og sørget for at Sogndal fikk årets første baklengsmål i eliteserien søndag.

Før hjemmekampen mot Haugesund hadde Sogndal holdt nullen i tre hele kamper i sesonginnledningen.

350 minutter

jubel - Sogndal-spillerne jubler for Malick Manes første scoring. - Foto: Snæland, Alf Vidar / Scanpix

Sogndal-spillerne jubler for Malick Manes første scoring.

Foto: Snæland, Alf Vidar / Scanpix

Det skulle ta ytterligere 72 minutter og totalt over 350 spilleminutter før sogningene for første gang måtte se en ball passere egen målstrek.

Tar man med kampene Udjus sto i fjor, satte han ifølge VG Nett rekord i å holde nullen. Han sto også to kamper uten baklengsmål på tampen av sesongen i fjor, så totalt har han stått 558 uten baklengsmål.

Vertene kom klart best i gang på Fosshaugane Campus, og Malick Mane sørget for 1-0 allerede etter ti minutter. Den tidligere Sandefjord-spissen var framme på en retur og satte inn sitt første eliteseriemål for Sogndal.

Haugesund-målvakt Per Morten Kristiansen gjorde en svak utboksing på et frispark fra Ørjan Hopen og senegalesiske Mane fikk en enkel jobb med å score.

Ny Mane-sjanse

Samme Mane kunne doblet ledelsen da han fikk en ny mulighet like før sidebyttet. Han valgte å avslutte fra vanskelig vinkel, da han burde spilt mot bakre stolpe der både Hopen og Henrik Furebotn hadde åpent mål.

Etter pause var gjestene det førende laget på banen det meste av tiden. Derfor var det lite å si på at Alexander Søderlund satte inn utligningen med 18 minutter igjen av ordinær tid.

Bokset ballen i motspilleren

Sogndals keeper Kenneth Udjus forsøkte å stoppe en bakromspasning mot innbytter Michael Enge Haukås, men endte opp med å bokse ballen rett i beina på Søderlund.

Spydspissen svarte med å plassere inn en fortjent scoring.

FKH-midtstopper Martin Bjørnbak var nær ved å sikre alle poengene for gjestene med et godt frispark. Udjus reddet, og det endte med poengdeling.