Video City fansen kunne juble - Foto: Nyhetsspiller /

City-fansen kunne juble etter at klubben sikret sitt første seriegull på 44 år.

Ga opp og forlot stadion – ble nektet å komme inn igjen

MANCHESTER (NRK.no): Skuffede Manchester City-supportere forlot Ethiad Stadium i hopetall da laget så ut til å ha rotet bort seriegullet i siste kamp. Så snudde lykken ettertrykkelig, og supporterne ville tilbake til stadion.

Kampreferat: Man. City–QPR 3–2

Hans Henrik Løken i Manchester

Det er absurde scener som utspiller seg utenfor Ethiad Stadium i minuttene etter at Manchester City har sikret sitt første seriegull på 44 år.

Supporterne var kommet for å feire seriegull, men de fleste hadde gitt opp da det tikket mot full tid.

Mange hadde forlatt stadion i skuffelse da meldingene kom om at lykken hadde snudd med to overtidsmål av Edin Dzeko og Sergio Agüero.

De skuffede supporterne vil inn igjen.

Sikkerhetsvaktene forsøker å stoppe dem, men det er ikke lett.

Folk klatrer opp søyler og over gjerder for å komme tilbake på stadion.

Det oppstår en aggressiv stemning blant supportere som desperat forsøker å komme seg inn for å se City-spillerne motta Premier League-trofeet.

City-jubel på gatene - Manchester City-supporterne hadde trykket opp seiers-T-skjorter. De var sekunder fra å ha trykket dem opp forgjeves. - Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Manchester City-supporterne hadde trykket opp seiers-T-skjorter. De var sekunder fra å ha trykket dem opp forgjeves.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK
Alle tiders mulighet

Det har gått 44 år siden sist Manchester City vant den engelske eliteserien. I løpet av denne tiden har byrival Manchester United vunnet, vunnet, vunnet og vunnet.

City har vært lillebroren stort sett hele tiden.

Denne gangen hadde City muligheten. Med seier over Queens Park Rangers i siste serierunde ville de vinne. Med poengtap for City ville United ta gullet forutsatt at de slo Sunderland.

City tok tidlig ledelsen i kampen, men slapp Queens Park Rangers inn i kampen. Da kampuret passerte 90 minutter lå fortsatt City under, og United var seriemester.

Med overtidsmålene var City-supporterne tilbake i skyene etter å ha vært både i himmelen og i helvete i løpet av den siste timen.

– Det er ikke til å tro! roper en City-supporter til NRK utenfor Ethiad Stadium.

Han har ikke på seg trøye, men er ikke mindre blid av den grunn.

– Vi er bylaget

Folk omfavner hverandre og gråter. Det er gledestårer som kommer en halvtime etter at fortvilte tårer poppet ut fra de samme øyekrokene.

Det snakkes lite og ropes mye.

«We've won the league in Fergie time,» synger fansen ekstatisk.

Og fansen har helt rett. Manchester City gjorde det alex Ferguson og byrivalen har jort så mange, mange ganger før:

Å snu en høyst avgjørende kamp når det gjelder som mest.

– Vi er bylaget, vi har satt Manchester på kartet. Byen tilhører oss, sier en av supporterne til NRK.

Manchester - En Manchester City-supporter skriker seg hes utenfor stadion, og venter på heltene som sikret klubbens første seriegull åp 44 år.

En Manchester City-supporter skriker seg hes utenfor stadion, og venter på heltene som sikret klubbens første seriegull åp 44 år.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Fotballnyheter

Videoklipp

Moldenseren gjør seg klar for semifinale i cupen mot gamlekluppen.
Reporter: Anders Rove Bentsen
Foto: Andreas Sundby / redigering: Guro L. Grønn

Hoseth får NM-medalje uansett

Moldenseren gjør seg klar for semifinale i cupen mot gamlekluppen. Reporter: Anders Rove Bentsen Foto: Andreas Sundby / redigering: Guro L. Grønn

Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland klarer det utrolige, dersom Molde slår Stabæk i semifinalen på onsdag. Da er han klar for sin tredje cupfinale på Ullevaal på tre år.
Reporter: Tore Ellingseter
Foto/redigering: Alf-Jørgen H. Tyssing

Nyland mot 3. cupfinale på rad

Moldes keeper Ørjan Håskjold Nyland klarer det utrolige, dersom Molde slår Stabæk i semifinalen på onsdag. Da er han klar for sin tredje cupfinale på Ullevaal på tre år. Reporter: Tore Ellingseter Foto/redigering: Alf-Jørgen H. Tyssing

Stabæks fotballtrener Bob Bradley er ikke som alle andre trenere, men det har ført til suksess for laget. Nå oppfordrer ledelsen andre fotballklubber om å fjerne skylappene og jakte på fotballkompetanse utenfor Skandinavia. Reporter: Hans Henrik Løken, foto: Håvard Hagen, redigering: Vegard B. Lien

Annerledesmannen

Stabæks fotballtrener Bob Bradley er ikke som alle andre trenere, men det har ført til suksess for laget. Nå oppfordrer ledelsen andre fotballklubber om å fjerne skylappene og jakte på fotballkompetanse utenfor Skandinavia. Reporter: Hans Henrik Løken, foto: Håvard Hagen, redigering: Vegard B. Lien

Pele åpner en ny fotballbane i Rio de Janeiros favela i forbindelse med et fotballprosjekt i Brasil. Han mener at fotball kan være med på å forandre livet til de fattige. Da han var fotballspiller måtte han selv tåle urettferdige kår.

Pele opplevde urettferdighet som fotballspiller - nå vil han hjelpe de fattige i Brasils favelaer

Pele åpner en ny fotballbane i Rio de Janeiros favela i forbindelse med et fotballprosjekt i Brasil. Han mener at fotball kan være med på å forandre livet til de fattige. Da han var fotballspiller måtte han selv tåle urettferdige kår.