Hopp til innhold

– Det er sånne kamper man lever for

Hvordan går det når Trine Rønning triller terningkast på LSK? Og hvilken Stabæk-spiller vil Isabell Herlovsen ha på sitt lag? Vi sjekket stemningen før seriefinalen i Toppserien i dag.

Isabell Herlovsen og Trine Rønning

SKJEBNEKAMP: Trine Rønning (t.v.) og Isabell Herlovsen møtes på hver sin banehalvdel lørdag.

Foto: NTBscanpix

Laster innhold, vennligst vent..
  • Se LSK Kvinner - Stabæk på NRK1 fra kl. 13.00, eller på nett ved å klikke på denne lenken!

– Det hele er nervepirrende, men for meg er det en god følelse. Det er ikke ofte man har sånne følelser før en kamp. Det er sånne kamper man lever for, sier LSK-spiller Isabell Herlovsen.

Det er duket for en usedvanlig spennende avslutning av Toppserien lørdag. Møtet mellom LSK Kvinner og Stabæk blir en ren seriefinale, siden LSK leder med to poeng foran nettopp Stabæk når det gjenstår én serierunde.

Man må tilbake til 2009 for å finne forrige gang serien var så jevnt helt til siste runde.

  • Se tabell i bunnen av artikkelen!

Både Herlovsen og Stabæks forsvarssjef Trine Rønning bedyrer at stemningen mellom lagene er ganske god før det hele skal avgjøres.

trine rønning

Trine Rønning har vært en bauta for både Stabæk og det norske landslaget i en årrekke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Men det er klart at de to beste lagene blir alltid erkefiender. Det er ikke veldig mye rivalisering, men litt i sosiale medier. For eksempel at vi skriver noen meldinger om at vi skal slå LSK, men det er godlynte meldinger, sier Rønning.

Vi ba Herlovsen og Rønning om å trille terninger på sine respektive motstandere, for å høre hva de tenker om styrkeforholdet før den avgjørende kampen.

Trines analyse av LSK

Trine Rønning (32 år) spiller forsvar/midtbane på Stabæk.

Keeper: Terningkast 4.

Nora (Neset Gjøen) har vært jevn i hele år. Jeg synes hun tar steg hele tiden og begynner å bli en stabil keeper, men hvis vår keeper Ingrid Hjelmseth er målestokken blir det en firer.

Forsvar: Terningkast 4+.

Marita Skammelsrud kjenner jeg godt til fra landslaget, hun er dyktig. Men jeg synes LSK er bedre offensivt enn defensivt.

Midtbanen: Terningkast 5.

LSK har to veldig gode stabilisatorer på midtbanen i de to sentrale spillerne. Så har de Emilie Haavi. Dette er et sterkt ledd i LSK.

Angrep: Terningkast 6.

De har Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen. Isabell har vært helt avgjørende for LSK i år. Hun er et angrep alene. Mykjåland har også våknet litt og fått være skadefri. Hun scorer mer mål og er kul å se på, med god «touch» og blikk.

Fem kjappe med Trine

1. Hvorfor vinner Stabæk?

Norge

En rekke av spillerne på LSK og Stabæk spiller på landslaget sammen, som her ved Trine Rønning, Marita Skammelsrud Lund og Isabell Herlovsen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Fordi vi ikke har noe å tape. Det verste vi kan få er sølv. Det var ikke mange som trodde vi skulle klare å komme oss hit, siden den ene etter den andre ble skadet. Men vi har klart oss bra likevel.

2. Hva er det beste og verste med LSK?

– Det beste er at de har en jevn stall. Det de er litt svake på er at jeg likevel synes de er veldig avhengig av enkeltspillere for å fungere helt optimalt.

Emilie Haavi scorer for LSK

Emilie Haavi er LSKs toppscorer med 15 mål så langt i serien. Hun er også én av spillerne Rønning gjerne kunne sett i Stabæk-drakt.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

3. Hva er det som har gjort Stabæk så gode i år?

– Tingen er at vi har ikke vært så veldig gode. Vi har et halvt landslag på banen, men har til tider underprestert. LSK må ha gitt vekk en del poeng de også, for det har vi gjort.

4. Hvem på LSK skulle du ønske spilte på Stabæk?

– Jeg vil ikke bytte ut noen, men det er ingen hemmelighet at spillere som Emilie Haavi, Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen er veldig gode fotballspillere. Hadde man tatt bort dem, eller bare én av dem, så hadde ikke LSK hatt samme flyten.

5. Hva blir resultatet?

– 1-0 til Stabæk.

Isabells analyse av Stabæk

Isabell Lehn Herlovsen (26 år) er angrepsspiller for LSK

Keeper: Terningkast 6.

De har Ingrid Hjelmseth i mål. Hun er landslagskeeper og holder høy klasse. En klar sekser på sitt beste.

Forsvar: Terningkast 5.

LSK

Isabell Herlovsen har scoret 14 mål for LSK i år, og er dermed nummer to på lagets toppscorerliste.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Trine Rønning er sjefen bak der. Hun er veldig rutinert og flink til å styre forsvarsfireren.

Midtbane: Terningkast 4.

De har fått Solveig Gulbrandsen, som egentlig hadde lagt opp, men ble hentet inn da de fikk mange skader. Solveig har bidratt til at de har vunnet viktige kamper nå mot slutten. Slik det er nå, med litt skader, vil jeg gi en firer til midtbanen deres.

Angrep: Terningkast 4.

Ida (Elise Enget) har spilt fast gjennom hele sesongen. Ellers er det en del skader nå, både i angrepet og på midtbanen. Der har de slitt litt.

Fem kjappe med Isabell

1. Hvorfor vinner LSK?

– Fordi vi har vært stabile i hele år. I tillegg har vi spilt godt mot nettopp Stabæk. Vi har masse selvtillit og leder serien. Vi skal selvsagt ikke gi fra oss det nå.

2. Hva er det beste og verste med Stabæk?

– Jeg er imponert over den gode mentaliteten de har vist etter at de fikk så mange skader. Det er imponerende at de har klart å vinne så mye likevel. Det de er svake på vil jeg ikke røpe, for det skal vi utnytte i morgen.

3. Hvilken spiller på Stabæk ville du hatt på LSK?

– Jeg er veldig fornøyd med de vi har, men dersom jeg må si en, så må jeg si jeg liker Solveig Gulbrandsen veldig godt.

4. Hva er det som har gjort LSK så gode i år?

– Vi har hatt et litt annerledes opplegg. To ganger i uken har vi noe vi kaller proffdager. Da er vi sammen hele dagen og har to treninger. Det har hjulpet mye. Dessuten har vi hatt lite skader.

5. Hva blir resultatet?

– LSK vinner 3-1.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland