Hopp til innhold

Italiensk ekspert til NRK: – Det er definitivt et hastekjøp

John Carew (33) er klar for 15 dagers prøvespill i Inter, før han eventuelt skriver kontrakt med klubben. CNNs italienske Serie A-ekspert mener Inter gjør feil i å hente nordmannen.

John Carew

John Carew har lagt modellkarrieren litt på vent for å spille fotball for Inter. Her fra et landslagstreff i København 2011.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er definitivt et hastekjøp. Hadde det ikke vært for Diego Militos skade, hadde de aldri hentet John Carew. Det bunner ned i dårlig planlegging fra klubbens side, sier CNNs fotballkorrespondent Tancredi Palmeri til NRK.no på telefon fra Italia.

Tancredi Palmeri

Tancredi Palmeri følger italiensk fotball tett for CNN. Han hevder å ha sikre kilder innad i Inter-miljøet.

Foto: Twitter

John Carew sitter på et hotell i Milano tirsdag kveld, der han forbereder seg til morgendagens medisinske test med Inter.

Ifølge nettstedet Football Italia skal nordmannen i første omgang være på prøvespill i Inter i 15 dager, før klubben tar stilling til om de vil signere ham.

– Etter 15 dager vil vi ta en avgjørelse på om vi ønsker å beholde ham i troppen, sier Inter-president Massimo Moratti ifølge nettstedet.

Mener Carew er et bomkjøp

Sjokkbeskjeden om at John Carew var på vei til Inter kom tirsdag ettermiddag, da VG Nett meldte at Lørenskog-gutten var på plass i Milano for å skrive under for den italienske gigantklubben.

Senere på kvelden ble det klart at nordmannen skal på prøvespill i 15 dager.

John Carew, som har vært klubbløs siden september i fjor, er hentet inn ettersom Inter sliter med flere skader på sine faste spisser. Klubben er på desperat jakt etter en forsterkning på topp.

Om Carew skulle signere, mener Palmeri at Inter har gjort et feilgrep.

– Jeg har ingenting imot John Carew, men problemet er at Inter har hatt et spissproblem i lang tid. Dette har pågått siden sesongstarten, klubben har ikke hatt ordentlig dekning på spissplass. Nå som Diego Milito ble skadet, hadde klubben mulighet til å satse på yngre spillere fra akademiet. I stedet gikk de for John Carew, ettersom han var det beste alternativet, sier Palmeri, før han legger til:

Diego Milito

Dette er mannen som John Carew skal erstatte: Diego Milito er ute resten av sesongen etter å ha røket korsbåndet.

Foto: Luca Bruno / Ap

– Det kan hende at John Carew setter ordene mine til skamme og viser seg som en fantastisk signering, men etter min mening bør Inter heller satse på yngre spillere, ettersom de har et av Italias beste akademier.

– Carew vil spille mye

Siden Carew la fotballskoene på vent etter sommeren, har han fylt tiden med modelloppdrag og filminnspilling. Nordmannen kom ikke til enighet med West Ham om en kontraktsforlengning, der han spilte forrige sesong.

Til tross for det lange spilleoppholdet, hevder Carew å være i brukbar form.

– Jeg kan være kampklar om to uker. Jeg har holdt meg i form selv om jeg ikke har spilt, sier Carew til sportavisen Corriere del Sport.

For spilletid vil han få. Det er Serie A-ekspert Palmeri sikker på.

– Jeg tror han kommer til å spille mye. Kanskje ikke neste kamp, men allerede fra neste uke vil han være i troppen. Inter skal spille fire kamper i løpet av de neste 15 dagene, både i Europaliga og i serien. Med tanke på at Rodrigo Sebastian Palacio og Antonio Cassano per i dag er de eneste spissalternativene og begge har spilt mye i det siste, vil John Carew garantert få spilletid, sier Palmeri.

Populær i Italia

Carew og Totti

John Carew spilte 26 kamper for Roma i 2003/2004-sesongen. Her feirer han scoring med Francesco Totti.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Ifølge avisen Gazzetta dello Sport vil Carew tjene 2,4 millioner kroner for å spille ut denne sesongen for Inter, på en firemånederskontrakt, dersom Carew imponerer under prøvespillsperioden.

Inter har 12 seriekamper igjen å spille, og ligger per nå på femteplass på tabellen, 14 poeng bak serieleder Juventus.

Carew har vært i italiensk fotball før - i 2003/2004 var han på utlån fra Valencia til Roma.

– Carew er ganske kjent i Italia. Han spilte en respektabel sesong i Roma, i tillegg til at Premier League-fotball er populært her. Mange husker ham også for sine scoringer for det norske landslaget mot Italia. I tillegg ble han også mye snakket om ettersom ingen visste hvordan man skulle uttale navnet hans, ler Palmeri.

Carew er på vei mot sin åttende utenlandske klubb. Etter Valencia og Roma spilte han for Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Supporterleder: – Stallfyll

Den norske supporterklubben til Inter er svært overrasket over at klubben i deres hjerte har sett seg ut fotballrustne John Carew som sin redningsmann.

– Per i dag er jeg veldig usikker på om han kan tilføre veldig mye. Det vil vise seg fort. Jeg ser på han som stallfyll akkurat her og nå, sier Johannes Selvik Tornes, visepresident i Inter Club Norvegia, som supporterklubben kaller seg.

– Det er ikke en signering man hopper i taket for, avslutter han.

Diego Milito

Diego Milito røk korsbåndet i en europaligakamp mot rumenske CFR Cluj 14. februar.

Foto: Antonio Calanni / Ap

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland