Hopp til innhold

– Trygg på at jeg kan gjøre en god jobb

Tom Nordlie blir ny trener for den nedrykkstrua eliteserieklubben Sandnes Ulf. Styret i klubben mener han har det som skal til for å holde laget i eliteserien.

Sandnes Ulfs nye trener, Tom Nordlie, holdt sammen med daglig leder Tom Rune Espedal pressekonferanse i dag. Nordlie sier han vil samle flest mulig poeng på de 14 kampene som gjenstår denne sesongen.

VIDEO: Tom Nordlie er Sandnes Ulfs nye trener etter at Asle Andersen fikk sparken sist uke. Onsdag blei han presentert på en pressekonferanse i Sandnes.

– Jeg er trygg på at jeg kan gjøre en god jobb. Hvis ikke jeg klarer det, så skilles vi.

Det sier Sandnes Ulfs nye trener, Tom Nordlie.

Onsdag formiddag var han på plass i Rogaland og Sandnes. På en pressekonferanse klokka 12 blei han – ikke uventa – presentert som ny trener. Asle Andersen, som har vært i klubben siden den lå i tredje divisjon, fikk sparken som trener sist uke. Begrunnelsen var en «totalvurdering av klubbens situasjon». Klubben ligger sist på eliteserietabellen.

Tom Nordlie og Tom Rune Espedal

Tom Nordlie og daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, på pressekonferansen.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK
Sandnes ulf Tom Nordlie

Før pressekonferansen tyda mye på at Sandnes Ulf var klare til å presentere en trener ved navn Tom.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Jeg liker ikke begrepet «redde plassen». Jeg sier vi skal ta flest mulig poeng på den nye tabellen vi lager, sier Nordlie.

Blei spurt etter at Andersen fikk sparken

På pressekonferansen sa Nordlie at han vil ha fokus på å gjøre noe med det som kan gjøres noe med, ikke på poeng som de ikke har klart å ta tidligere i sesongen.

Spørsmålet om han ville bli ny trener kom etter at den tidligere treneren blei sparka. Dette undrer han seg litt over.

– Jeg fikk ei tekstmelding seint på kvelden den dagen Asle Andersen gikk. Jeg trodde det var vanlig å ha den nye treneren klar, før man sparka den gamle, sier Tom Nordlie.

Ønsker Lunde Aarsheim som assistent

Han sier også at han ønsker å ha med seg Bjarte Lunde Aarsheim, som var assistenttrener under Asle Andersen, videre – sjøl om Lunde Aarsheim formelt ikke lenger er ansatt i Sandnes Ulf.

– Jeg har hatt ham som spiller i Start, og det vil være en stor fordel å ha med noen som kjenner klubben, sier han.

Tom Rune Espedal

Tom Rune Espedal.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Har det vi er på jakt etter

Sandnes Ulfs daglige leder sier Tom Nordlie stod høyt på ønskelista da de var på jakt etter ny trener.

– Tom Nordlie har det vi har vært på jakt etter, og den erfaringen som skal til. Hans mandat blir å sikre plassen i Tippeligaen, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal.

Han sier også at perioden etter at Asle Andersen blei sparka, har vært tøff.

– Men vi lærer av tøffe perioder. Det klubben har vært opptatt av, er redelighet. Jeg tror at folk etter hvert vil se at vi har gjort det riktige valget, sier Espedal.

Har hatt lignende oppdrag før

Tirsdag sa Nordlie til NRK at han og klubben «stort sett var enige om det meste», og at det kun gjensto å avklare forhold med hans nåværende arbeidsgivere – blant annet NRK og Fløy i Kristiansand.

Det blei tidlig spekulert i Nordlie, som blant annet jobber som fotballkommentator i NRK, skulle bli Sandnes Ulfs nye trener. Nordlie har påtatt seg lignende oppdrag før, blant annet da han i 2006 trente et kriseramma Viking i to måneder.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden