Høiland scoret med hånda: – En skandale

Tommy Høiland har en egen evne til å skape kontroverser. Søndag scoret Sandnes Ulf-spissen med hånda i kampen mot Start.

Tommy Høiland

Sandnes Ulfs Tommy Høiland strekker den høyre armen i været etter scoringen sin. Den samme hånda ble brukt for å sette ballen i mål.

Kampreferat: Sandnes Ulf - Start 3-1

– Vi var det beste laget i dag. Vi fortjente å vinne, sier Ulf-spiss Tommy Høiland til NRK.no.

Han scoret selv ett av Sandnes Ulfs mål i kampen mot Start. TV-bildene viste at en av Norges mest fargerike angripere brukte hånda og dyttet ballen i mål i duell med flere motspillere.

Det ville han imidlertid ikke innrømme etter kampen.

– Jeg satset på å treffe ball, og det gjorde jeg. Jeg hører noen sier det var med hånden, men jeg vet ikke om jeg gjør det. Jeg var i alle fall i ubalanse. Jeg føler den traff hodet, sier Høiland til TV 2.

Motstandertrener Mons Ivar Mjelde blir rasende når han får se episoden i reprise.

Kennet Sola

Sandnes Ulfs Kenneth Sola headet inn 1-1-utligningen i det 28. minutt. I det 63. minutt scoret han de lyseblå sitt tredje for dagen.

– Såpass ja. Det er rett og slett elendig at dommerstanden ikke får med seg det der. Tommy Høiland hadde gult fra før. Han hadde både en liten svømmetur og den der, så det er klart at han levde farlig om dommeren hadde hatt nok kraft i øynene til å se det, sier Mjelde til TV 2.

Sola scoret to mål

Det var Starts Espen Hoff som scoret det første målet i kampen etter bare elleve minutter spill, men det gikk ikke lenge før Ulfs Kenneth Sola fikk sandneslaget med i kampen igjen.

– Det er godt at tilskuerne endelig får se oss vinne her hjemme, sier Høiland etter 3–1 – seieren.

I det 28. minutt tok Steinthor Thorsteinsson et kort innkast til Anel Raskaj høyt oppe på Starts banehalvdel. Raskaj slo inn på bakre stolpe, og der var Sola høyest. Backen headet ballen i motsatt hjørne, og det stod 1–1 i Sandnes.

– Jeg fikk en veldig god ball som jeg fikk headet inn, sier en beskjeden Sola.

Backen ble etter kampen kåret til banens beste.

Kan ha vært Høilands siste kamp

I begynnelsen av andre omgang stusset Tommy Høiland ballen i mål. 2–1 til hjemmelaget etter en corner av Thorsteinsson. Starts keeper Håkon André Opdal ble sperret av sine egen, og falt idet han prøvde å gripe inn.

– Det var en viktig kamp å score i. Nå er vi bare ett poeng bak Start på tabellen istedenfor syv som hadde blitt tilfellet hvis de vant, sier Høiland.

Han fikk gult kort i kampen, og siden han har to fra før må ha stå over neste kamp. Dermed kan seieren mot Start ha blitt Høilands siste kamp for sandneslaget.

– Jeg vet ikke hva som skjer med meg og Molde framover. Jeg har tatt de medisinske testene, så nå får jeg bare vente og se, sier Høiland.

Ole Gunnar Solskjær går imidlertid langt i å bekrefte at Høiland er nær en overgang til Molde.

– God dødball fra Steinthor

I det 63. minutt scoret Sola igjen, og dette Ulf-målet kom også på corner som ble slått inn i boksen. Det var litt dramatikk rundt målet, for det kunne se ut som Opdal hadde reddet headen til Sola, men dommer Tommy Skjerven kom i samtale med assistentdommer fram til at ballen hadde vært over streken. 3–1 til Ulf, og det ble også sluttresultatet.

– Det var en veldig god dødball fra Steinthor, sier Sola.

Ulf ligger fremdeles nederst på tabellen, men laget puster nå de andre bunnlagene i nakken.

• Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

– Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

– Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

– Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

Arne Slot
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.