Wayne Rooney - Foto: Martin Rickett / AP
Foto: Martin Rickett / AP

Rooney reddet United

Wayne Rooney sørget for at Manchester United slo Roma i mesterligaen.

Tirsdagens kamp var langt jevnere enn da lagene forrige kampen de møttes, da vant United 7-1. Faktisk var det bortelaget som hadde de farligste sjansene før Manchester United tok ledelsen.

Målet kom etter flott angrepsspill hvor ballen til slutt endte hos Wayne Rooney som skjøt i steget, via stolpen og i mål.

Dermed fortsetter United rekken av kamper med få mål. For fjorårets engelske seriemester har verken scoret eller sluppet inn mer enn ett mål i tolv av de 14 siste kampene. Og før kampen mot Roma tirsdag varslet Sir Alex Ferguson en målfattig kamp.

Sterk åpning

Hjemmelaget åpnet kampen sterkt og presset de svartkledde fra Italia tilbake på banen, men ble møtt av et solid italiensk forsvar.

Etter åtte minutter var det imidlertid Fransesco Totti som sto for kampens første halvsjanse. Den tidligere italiensk landslagsspissen fyrte av en suser fra langt hold, men Tomaz Kuszaczak i United-buret reddet skuddet.

Utover i omgangen pøste United på framover og Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney hadde flere sjanser, men som i den hjemlige ligaen slet United-spissene med å score. Så langt i år har de rødkledde bare nettet sju ganger på åtte kamper.

Etter en halvtime med United-overtak fyrte Totti av nok en suser fra langt hold, denne gangen på frispark, men Kuszaczak reddet nok en gang.

Like etter fikk Rooney en kanonmulighet til å sende de røde djevlene i ledelsen, men 21-åringen banket ballen like over mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Etter hvilen gikk begge lag rett i angrep, men gode prestasjoner av hvert lags målvakter slått sammen med angripernes dårlige avslutninger førte til at det fortsatt sto 0-0.

Offside

Etter 67 minutter kom kampens første mål etter et fantastisk United-angrep som Ronaldo avsluttet med et hælspark, men feiringen ble raskt avbrutt da dommeren blåste for offside.

Tre minutter etter kunne imidlertid United feire. Nok en gang vartet hjemmelaget opp med et herlig angrep. Denne gangen var det Wayne Rooney som fikk æren av å avslutte. Han plasserte ballen i stolperoten og sendte de frammøtte ut i jubelscener.

Mot slutten av kampen fikk Roma flere store muligheter til å utligne, men marginene var ikke med det italienske hovedstadslaget.

Dermed topper United mesterligaens gruppe F med full pott etter to kamper, mens Roma ligger på annenplass med samme poengsum som Sporting Lisboa (3).

Sporting vant tirsdag 2-1 borte mot Dinamo Kiev etter scoringer av Antonio Tonel og Correa Anderson Polga. Vladislav Vatsjuck scoret for hjemmelaget som har null poeng etter to kamper.

Fotballnyheter

Videoklipp

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Norling om nedrykket

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Intervju med Mjøndalens trener Vegard Hansen.

Intervju med Mjøndalens trener

Intervju med Mjøndalens trener Vegard Hansen.

Rikard Norling var tydelig preget etter nedrykket. Han har et ønske om å forklare seg for fansen.

Her har Norling forklart seg for Brann-fansen

Rikard Norling var tydelig preget etter nedrykket. Han har et ønske om å forklare seg for fansen.

Intervju med Mads Hansen.

Intervju med Mjøndalens kaptein

Intervju med Mads Hansen.