Effektive United slo Chelsea

Manchester United økte ledelsen på toppen av tabellen i Premier League etter at de slo Chelsea 3-1 på Old Trafford.

Manchester United-jubel

Manchester United-jubel mot Chelsea

Kampfakta: Manchester United - Chelsea

Chris Smalling

Chris Smalling nikker inn 1-0 til Manchester United mot Chelsea.

Manchester United var dødelig effektive før pausen, og selv om det var gjestene fra London som hadde flest sjanser, var det vertene som kunne gå til hvilen med en 3-0-ledelse.

Kampen kunne fort ha endt 6-5, men et enormt sjansesløseri etter pause holdt sifrene nede.

- Begge lag hadde mange store sjanser, men vi var bedre i de avgjørene øyeblikkene og vant derfor fortjent, sa Nani etter kampen.

To mål - to offside

Et par litt heldige dommeravgjørelser og noen flotte avslutninger var det som skilte lagene i den første omgangen.

Chris Smalling sendte United i ledelsen etter bare åtte minutters spill på Old Trafford. Han var muligens i offside da han nikket frisparket i mål, men dommer Phil Dowd godkjente scoringen.

Daniel Sturridge fikk en gyllen mulighet til å utlikne etter 20 minutter da han ble spilt fri på femmeteren av Fernando Torres, men på en merkelig måte klarte han å treffe United-keeper David de Gea som egentlig var helt utspilt.

Et passivt Chelsea-forsvar rygget da Nani fikk ballen og gikk mot mål. Skuddet fra 18 meter fant veien i det lengste krysset. Repetisjoner av scoringen viste at også Nani var i en tvilsom offsideposisjon da han fikk ballen, men det ble også oversett av dommeren.

Like før dommeren blåste til pause fikk Wayne Rooney servert ballen på gullfat etter en dårligklarering av John Terry. Toppscoreren i Premier League fikk en lett jobb med å bredside ballen i mål. Hans niende mål på fem kamper.

Wayne Rooney

Wayne Rooney scoret 2-0-målet.

Chelsea hadde i sum flere målsjanser enn United i den første omgangen, men var ikke på langt nær så effektive som vertene.

Ga håp

Fernando Torres ga Chelsea et lite håp etter reduseringen til 1-3 etter 35 sekunder av 2. omgang, men det skulle vise seg at det ikke var de blå sin dag.

Wayne Rooney fikk en mulighet til å sette inn sitt andre mål for dagen da United fikk straffespark i det 55. minuttet, men han skled i skuddøyeblikket og ballen gikk utenfor.

Torres fikk også en stor mulighet til å bli tomålsscorer åtte minutter før full tid, men klarte å skyte ballen utenfor etter at han hadde fintet seg forbi United-keeperen.

På overtid klarte innbytter Dimitar Berbatov det samme mesterstykket foran åpent mål.

Femte strake

Hjemmelaget tok sin femte strake seier og er nå alene på tabelltoppen etter at byrival City avga poeng mot Fulham. Chelsea gikk på sesongens første tap og er nå fem poeng bak serielederen. Til sammenligning vant Chelsea de fem første seriekampene i fjor, 21-1 i målforskjell, men var ni poeng etter United da sesongen var ferdig.

- Den store forskjellen i denne kampen var at Manchester United scoret tre mål i første omgang. Det var ikke så stor forskjell på lagene, men vi må fokusere på å score på sjansene vi får, sa Chelsea-manager Andre Villas-Boas etter kampen.

Dette er den beste seriåpningen til de regjerende mesterne på 26 år.

Les: NRKs fotballblogg: - Perspektiv, please

Aelx Ferguson og Andre Villas-Boas

Alex Ferguson hadde mer å juble for etter kampen enn sin kollega Andre Villas-Boas.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.