Hopp til innhold

Mourinho om Howards skyllebøtte: – Han forsøker å få Costa utvist

Diego Costa feiret ett av Chelseas seks (!) mål med å juble opp i ansiktet på ulykkesfuglen Seamus Coleman. Det fikk begeret til å renne over for Everton-målvakt Tim Howard. Som igjen irriterte José Mourinho.

Howard og Costa krangler

HAVNET I HÅNDGEMENG: Tim Howard tok et kraftig tak i drakta til Diego Costa og fortalte ham akkurat hva han syntes om måten han feiret Chelseas 3-1-mål på (innfelt).

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det eneste jeg ikke likte med denne kampen, foruten vårt defensive spill, var hvordan visse Everton-spillere forsøkte å få Diego Costa utvist på. Det er ikke sånn engelsk fotball skal være og det er ikke Everton verdig, raste José Mourinho etter lørdagens godtepose av en fotballkamp på Goodison Park.

Mourinho etter Everton-kampen

KRITISK: José Mourinho mener Everton-keeper Tim Howard forsøkte å fremprovosere en reaksjon fra Diego Costa da de to spillerne braket sammen etter ett av målene i kampen på Goodison Park.

Foto: Jon Super / Ap

– Å drive å jage kort på en spesifikk spiller, og oppføre seg på den måten i håp om å vinne kampen, er utrolig skuffende, fortsatte Chelsea-manageren.

Situasjonen Mourinho reagerte på, skjedde i andreomgang. Etter ett av målene i scoringsfesten på Goodison Park brøt det ut heftig håndgemeng mellom flere Chelsea- og Everton-spillere.

Nær ved å slåss

TV-reprisene viste at Diego Costa feiret Seamus Coleman sitt selvmål, scoringen som sendte London-laget opp i 3-1-ledelse, med å gestikulere hemningsløst mot Everton-backen. Like før hadde Coleman sklidd et lavt innlegg i eget nett.

Den usportlige gesten fra Chelsea-spissen likte Tim Howard svært dårlig.

Den amerikanske keeperveteranen spurtet bort til den spanskbrasilianske spissen og tok et kraftig tak i skjortekragen hans. Deretter fulgte noen velvalgte gloser fra begge parter.

Diego Costa, som sendte Chelsea i føringen allerede etter bare tretti sekunders spill, tente på alle plugger, og dyttet målvakten unna.

Flere spillere fra hvert lag stormet til for å skille kamphanene. Dommeren belønnet Howard med gult kort for den voldsomme reaksjonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Diego Costa og Tim Howard krangler

SINNATAGGER: Tim Howard fortalte Diego Costa akkurat hva han mente om spanjolens oppførsel etter Chelseas 3-1-mål.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Martinez svarte på kritikken

Everton-manager Roberto Martinez likte dårlig uttalelsene til Mourinho om situasjonen med Howard og Costa. Spanjolen mener Chelsea-sjefen bør holde seg for god til å rakke ned på motstanderlagets spillere.

– Jeg blir skuffet over at en manager, som nettopp har vunnet på bortebane, klager på oppførselen til spillerne mine. Jeg vil ikke gå altfor mye inn på det. Men jeg synes det er visse utenlandske spillere som må forstå etikken i Premier League og hvordan vi oppfører oss i denne ligaen.

– At man må ha respekt for motstanderen sin selv om de spiller i en mindre klubb, svarte Martinez.

Chelsea ledet 2-0 etter tre minutter

Nesten-slåssingen mellom Costa og Howard var imidlertid bare én av svært mange situasjoner å ta tak i fra festkampen i Liverpool lørdag kveld.

Chelsea scoret som nevnt tidlig, og ledet 2-0 før tre minutter var spilt. Først ved Costa, deretter doblet Branislav Ivanovic ledelsen med et lavt skudd like etter.

Everton ville imidlertid være med på leken. Like før pause reduserte Kevin Mirallas med et nydelig hodestøt.

Fem mål på 11 minutter

I andreomgang begynte målene å renne inn. Begge veier. Mellom det 67.- og det 77. minutt ble det scoret fem ganger!

Først økte Chelsea ledelsen til 3-1 da den nevnte ulykkesfuglen Seamus Coleman skled et lavt Eden Hazard-innlegg i mål, før Steven Naismith reduserte til 2-3 med et velplassert skudd to minutter senere.

Kun tre minutter senere hamret Nemanja Matic inn Chelseas fjerde for kvelden, før innbytter Samuel Eto'o sendte Everton opp i ryggen på Chelsea for tredje gang i kampen og 4-3.

Men moroa var ikke slutt. Bare ett minutt etter Eto'os redusering punkterte Ramires kampen med Chelseas femte scoring. 5-3.

Mourinho ikke fornøyd tross målfest

Costa pyntet ytterligere på resultatet med sitt andre mål for kvelden ett minutt før full tid. Spanjolen har nå scoret fire mål på sine tre første kamper i Premier League.

– Det var en fantastisk kamp å se for alle, men ikke for meg. Vi kan ikke gjøre så mange defensive feil. Vi må forbedre forsvarsspillet vårt. Vi har blitt bedre på noen områder men må holde balanse i forsvar, sier Chelsea-boss José Mourinho.

Seieren fører Chelsea til topps på Premier League-tabellen, på bedre målforskjell enn Swansea.

PS! Tim Howard og Diego Costa ga hverandre en god klem ved kampslutt.

Diego Costa

PANGSTART: Diego Costa har fått en kanonstart på Chelsea-karrieren. Spanjolen står med fire mål på sine tre første kamper.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland