Bildene City-fansen ikke vil se

Manchester City er tilbake i gullstriden etter en fenomenal førsteomgang mot West Bromwich. Verre er det at to av lagets gullgutter, David Silva og Sergio Agüero, ble tatt av banen med skade.

Silva og Aguero

UT MED SKADE: David Silva (t.v.) ble båret av banen med det som så ut til å være en alvorlig kneskade. Sergio Agüero haltet av banen midtveis ut i andre omgang.

– Silva har vondt. Han har vært viktig for oss og var bra i dag også. Vi håper han er raskt tilbake, sier City-kaptein Vincent Kompany om skaden til David Silva.

David Silva har vært blant Citys viktigste spillere denne sesongen, og var sentral også mandag kveld da Manchester City klatret opp i ryggen på tetlagene Liverpool og Chelsea på toppen av Premier League-tabellen.

Fraktet ut på båre

David Silva

ANKELSKADE: David Silva holdt seg til ankelen etter en duell ved midtbanen mot West Bromwich. Det er ennå ikke kjent om spanjolen blir borte fra fotballbanen i lang tid.

Spanjolen gikk i bakken midtveis ut i andre omgang, og ble fraktet av banen på båre med synlige smerter.

– Silva har vondt i en ankel. Vi får se i morgen hvordan han føler seg da. Han har hatt vondt i ankelen over lengre tid, sier City-manager Manuel Pellegrini.

Fem minutter tidligere måtte målscorer Sergio Agüero tusle av banen med det som så ut til å være en hamstringskade. I tillegg er midtbanejernet Yaya Touré ute etter å ha skadet seg i 2-3-tapet for Liverpool i forrige runde.

– Sergio var ikke klar for 90 minutter, det var derfor vi byttet ham ut, forklarer Pellegrini.

Skader på sentrale spillere passer dårlig når serien nå skal avgjøres. City, nå seks poeng bak Liverpool, har fortsatt troen på at Merseyside-laget kan hentes inn igjen.

– Vi husker hva som skjedde med oss for to år siden. Det gir oss inspirasjon, forteller Kompany, og viser til serieinnspurten i 2012.

Da ledet Manchester United ganske klart foran de siste rundene, men ble innhentet av Manchester City i løpet av de tre siste serierundene. Kun målforskjell reddet City-gullet den gangen.

To mål før 10 minutter var spilt

City gikk ut i full spurt hjemme mot West Bromwich. Allerede etter to minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen etter en stupheading fra Pablo Zabaleta.

Bare sju minutter senere ble ledelsen doblet. Sergio Agüero dro seg fri fra West Brom-forsvaret, og plasserte inn 2–0 fra distanse.

West Bromwich utliknet etter en lekker soloprestasjon av Graham Dorrans, men bortelaget klarte ellers ikke å skape de helt store farlighetene mot et kompakt City-forsvar.

Ti minutter før pause økte City ledelsen ved Martín Demichelis. Alle tre City-målene ble scoret av argentinere.

– Vi gjorde jobben. Nå skal vi prøve å gjøre det samme i de siste fire kampene, sier City-kaptein Vincent Kompany.

– Vi spilte bra i kveld. Vi skal fortsette å kjempe. Det kommer til å bli tøft, men vi håper å vinne de resterende kampene, sier målscorer Pablo Zabaleta.

Jager Chelsea og Liverpool

Mot slutten virket begge lag sluttkjørt, og City tok nok en trepoenger på tilsynelatende halv maskin. West Brom klarte sjelden å sette hjemmelaget under press.

Seieren fører City opp i ryggen på Chelsea med én kamp mindre spilt. De lyseblå står nå med 74 poeng, ett poeng mindre enn Chelsea på 2.-plass.

Liverpool troner øverst med 80 poeng, men altså én kamp mer spilt enn City. Tre serierunder gjenstår.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.