Hopp til innhold

Odd beklager overfor Jan Gunnar Solli

Lørdag ringer daglig leder i Odd til Jan Gunnar Solli for å beklage hetsingen den tidligere Odd-spilleren fikk av gamle fans under fredagens kamp.

Odd, Solli

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken (innfelt t.h.), understreker at bannerne ene og alene er supporterklubbens verk og at Odd som klubb ikke har noe med det å gjøre. Likevel vil han beklage overfor Jan Gunnar Solli (innfelt).

Foto: NTB Scanpix

– Jeg kommer til å ringe Jan Gunnar og beklage formen det her fikk, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, til NRK.no.

Han sikter til måten Odds supporterklubb, Oddrane, tok i mot tidligere Odd-spiller Jan Gunnar Solli på, da 31-åringen kom til Skien som Vålerenga-spiller fredag.

Da ble Solli møtt med bannere med påskriften «$olli - En skam for Telemark - #Judas».

Jan Gunnar Solli

Jan Gunnar Solli og Odds Adem Güven under fredagens kamp mellom Vålerenga og Odd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Vi tar avstand fra ordbruken på bannerne. Jeg har sagt til Oddrane at vi ikke liker dette, sier Håndlykken.

– Supporterklubbens verk

Klubben har fått flere reaksjoner etter fredagens episode. Håndlykken understreker at dette kun er supporterklubbens verk, og at Odd som klubb ikke har noe med bannerne å gjøre.

– Fremover ønsker jeg en dialog med supporterklubben om ytringsformene de bruker, sier den daglige lederen.

Zero-leder Einar Håndlykken

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Forstår at supporterne reagerer

Håndlykken sier imidlertid at han forstår at enkelte supportere reagerer på uttalelser Solli har kommet med den siste tiden, og at disse kan tolkes som mangel på respekt overfor gamleklubben.

Det kommer han også til å snakke med Solli om.

– Jeg skal prøve å prøve formidle til han hvorfor jeg tror dette (bannerne, journ.anm.) skjedde, sier Håndlykken.

– Glemt hvor han kommer fra

Til lokalavisa Varden sa Solli dagen før møtet med Odd at det ikke lenger er så spesielt å møte gamleklubben. Han begrunnet det med at han har spilt mot dem så mange ganger før som Rosenborg- og Brann-spiller.

– Jeg opplever at mange føler han har glemt hvor han kommer fra, at det er i Odd han lærte å spille fotball, sier Håndlykken.

Solli kom til Odd som 14-åring. I 2003 forlot han klubben til fordel for Rosenborg. Etter det har han spilt i Brann og den amerikanske klubben New York Red Bulls. Nå er han i Vålerenga.

Ifølge Odds daglige leder har mange telemarkinger reagert på at Solli ikke vurderte Odd som et reelt valg da han skulle finne seg ny klubb etter profflivet i New York Red Bulls før årets eliteseriesesong.

– Når supportere uttrykker sin misnøye på «fotballspråket» blir det veldig svart/hvitt, sier Håndlykken og legger til:

– I dette tilfellet gikk det for langt. Det er feil å kalle Jan Gunnar for Judas, da måtte han ha sagt noe langt mer alvorlig, som å kalle Odd en drittklubb eller lignende.

NFF-møte til mandag

Norges Fotballforbund (NFF) vil ikke kommentere denne konkrete hendelsen før de har hatt sin faste gjennomgang av eliteserierunden til mandag.

Da skal de blant annet se på rapporten fra NFF-delegaten som var til stede på kampen mellom Odd og Vålerenga.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi av og til opplever ytringer som er i grenseland for hva vi kan tillate, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, til NRK.no.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten