Ødegaard: – Det var et par ganger jeg kunne ha skutt

DRAMMEN/OSLO (NRK): Martin Ødegaard og Norges U21-lag gikk på et surt tap mot England. Nå oppfordrer treneren Ødegaard til å bruke skuddfoten oftere.

GOD ØDEGAARD: Martin Ødegaard spilte en god kamp mot England.

Martin Ødegaard var tilbake på Marienlyst stadion i Drammen for første gang siden han forlot Strømsgodset til fordel for Real Madrid.

16-åringen fikk ikke spille verken mot Bulgaria eller Kroatia, men mot Englands unggutter var han naturlig nok med fra start

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth kom innpå i 2. omgang.

– Jeg synes vi spiller en veldig god kamp. Det var en god 1. omgang, og så hever vi oss i 2. omgang. Vi var fullt på høyde med dem og skaper sjanser, og det må vi ta med oss videre, sier Ødegaard til NRK.

Trener Leif Gunnar Smerud sier etter kampen at Ødegaard kunne skutt oftere.

– Det kan bli litt omstendelig noen ganger. Jeg vil oppfordre ham til å skyte oftere, sier han til NRK.

Det er Martin Ødegaard enig i.

– Jeg synes at jeg spilte en helt grei kamp, men jeg burde nok skutt oftere. Det var et par ganger jeg kunne ha skutt. men istedet lette jeg etter alternativer. Det er litt irriterende, jeg må bli bedre på det, kommenterer han.

Engelsk straffe

Både Ødegaard og det norske U21-laget bød likevel på god motstand, og Ødegaard fikk ved flere anledninger vist seg frem med flere tekniske detaljer for sitt tidligere hjemmepublikum.

16-åringen viste fram flere tekniske finesser, blant annet en Zidane-dragning etter 18 minutter. Den høstet stor applaus fra Marienlyst-publikumet.

Til sammen 3 700 stykker hadde møtt opp for å se landslaget.

Det var likevel England som gikk opp i ledelsen like før pause etter at Jonas Grønner felte Redmond innenfor 16-meteren.

Kaptein James Ward-Prowse tok straffen, og sørget for en litt ufortjent engelsk ledelse.

Skudd i tverrliggeren

Norge fortsatte likevel det gode spillet i 2. omgang. Laget hadde nok av muligheter til å utligne, men marginene var ikke helt på hjemmelagets side denne mandagen. Englands keeper Jordan Pickford var også svært god.

Norges største sjanse før pausen kom etter 23 minutters spill.

Ødegaard stod for forarbeidet, fant Vålerengas Ghayas Zahid som klinket til fra 18 meter, men ballen gikk i tverrliggeren og over mål.

– Synes synd på gutta

Både Veton Berisha, Iver Fossum og innbytter Birger Meling hadde også store sjanser til å utligne utover i 2. omgang, men uten å lykkes.

– Akkurat nå synes jeg synd på gutta. De hadde fortjent å få med seg poeng fra denne kampen, sa trener Smerud til TV 2 etter kampen.

– Dette var en laginnsats det står respekt av, kommenterer han

Norge har nå tre poeng på to kamper i kvalifiseringsspillet til U21-EM i gruppe 9. England har også tre poeng, men oppgjøret mot Norge var engelskmennenes første kamp.

Fotball

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.