Hopp til innhold

Fanas keeperhelt (15): - Jeg var helt skjelven

Fanas 15-åringe keeper Mathias Dyngeland så lenge ut til å skape cupsensasjon i Bergen. Men Brann berget seg i dramatiske overtidsminutter.

Video 15-åring holdt på å sende Brann ut av cupen

15-åring holdt på å sende Brann ut av cupen

- Jeg er helt skjelven. Dette var en stor opplevelse. Samtidig er jeg skuffet over at vi ikke vant, sa Fanas unge keeper Mathias Dyngeland til NRK.

For ungdomsskoleeleven storspilte og tok alt som kom fra Branns meritterte angrepsspillere fra eliteserien. Helt til Erik Mjelde scoret på straffe et kvarter før slutt, og Branns nigerianske duo Bentley og Ojo satte inn to mål på overtid.

Mathias Dyngeland

Den 15 år gamle ungdomsskoleeleven Mathias Dyngeland sendte nesten alene Brann ut av cupen. Om noen uker skal han spille for Branns juniorlag

Foto: Rune Nielsen / Scanpix

Da trodde alle at Dyngeland nesten på egenhånd hadde sendt Brann ut av cupen.

Bestefar er Brann-legende

Mathias Dyngeland er forøvrig barnebarn av Tore Nordtvedt - mannen som har flest kamper for Brann. Han spilte 398 obligatoriske Brann-kamper fra 1963 til 1979. Han ble cupmester med klubben både i 1972 og 1976.

- Men i dag holdt jeg med Fana, sa Nordtvedt.

Da ordinær tid var ute, ledet 3. divisjonslaget fra Bergens sørlige bydeler 2-1, og alt lå til rette for en god gammeldags cupbombe.

Det hører med til historien at Fanas Espen Birkeland skjøt i tverrliggeren på stillingen 2-2.

Video: Se de elleville sluttminuttene

Video Fana tapte på overtid mot Brann

Fana tapte på overtid mot Brann

- Det er stort for meg

Fana - Brann

Mens Fana kunne juble: Joachim Dankertsen har gitt Fana 2-0

Foto: NRK

- Å spille mot Brann og bli banens beste, det er stort for meg, sier han.

Med sitt lags innsats er han fornøyd. Inntil de siste minuttene.

- Jeg er fornøyd med første omgang, og andre omgang helt til vi lager straffe og roter det til. Da går luften ut av oss, sier han.

- Vi ble slitne mot slutten

Fana-trener Rune Vindheim er enig.

- Vi har kontroll i en time, og mye av det kan vi takke Mathias for. Mot slutten er vi slitne og ikke dyktige nok, men det er vel ikke overraskende, sier Vindheim.

- Dette er en utrolig god kamp av Fana, skryter Brann-trener Rune Skarsfjord. - De ledet 2-0 ved pause, og jeg må nok innrømme at jeg var litt nervøs. I slike kamper ryker favoritter ut hvert år. Jeg vil heller berømme guttene for å klare å beholde roen og sette de tre scoringene mot slutten, sier Skarsfjord.

Skal spille for Brann

Mathias Dyngeland skal forøvrig spille for Brann i Jet-turneringen for landets beste juniorlag om bare noen uker.

Og keeperen som blir 16 år i oktober, har ambisjoner:

- Jeg skal bli proff på et høyere nivå enn den norske eliteserien, sier Dyngeland til NRK.

Opdal fikk sjansen

Fana - Brann

Her har Fana lagt på til 2-0 over Bergens stolthet

Foto: NRK

Anders Engeseth satte inn 1-0 etter en feilberegning av Branns Håkon Opdal midt i første omgang, og rett før pause satte Joachim Dankertsen inn 2-0.

Opdal fikk sjansen igjen for Brann, men var ikke heldig ved det første målet.

Brann dominerte til tider kraftig i banespillet, og skapte også store sjanser. To ganger smalt ballen i tverrliggeren, de andre gangene var det Dyngeland som stod i veien.

Dermed gjentok ikke historien seg. I fjor ble Brann slått av Fyllingen, også det i 2. runde.

Fotball

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland