Drillo: - Jeg har det jævl... veldig trivelig

Et tafatt norsk lag greide aldri å stå imot et massivt dansk press i Parken. To mål av Nicklas Bendtner har mest sannsynlig knust Drillos og Norges EM-drøm.

Danmark - Norge: 2-0

Et usikkert norsk lag ble rundspilt av Danmark, og måtte bruke store deler av kampen på å forsvare seg mot et offensivt hjemmelag.

Skuffet etter kampen? Er EM-håpet ute, tror du? Diskutér nederst i saken!

John Carew

Carew kom inn som innbytter, men greide ikke å prege kampen.

- Vi gjør en dårlig 1. omgang, og i det vi endelig begynte å se ut som et fotballag, slapp vi inn et mål vi ikke skal slippe inn. Da vi i tillegg fikk den goalen like før pause ble det vanskelig. Men danskene var bedre enn oss, sa en skuffet Drillo etter kampen.

Når han får servert det sedvanlige spørsmålet om hvordan han føler seg, svarer han på sedvanlig vis:

- Jævl... Veldig trivelig. Dumt spørsmål, spør du meg.

Innbytter John Carew sier også at kampen ble ekstra tøff etter den andre scoringen.

- Det ble veldig vanskelig etter scoringen. Det var en veldig vanskelig kamp. Vi sleit med å få tak i ballen, sa Carew.

- Vi var ikke presise nok i noe av det vi gjorde, syntes han.

Kypros blir viktig

Dermed henger EM-drømmen for Norge i en tynn tråd. Etter kveldens tap har også Danmark 13 poeng, og overtar Norges 2. plass i gruppe H.

Tabeller og resultater i Norges gruppe

Danmark har også en kamp mindre spilt enn Norge. Dermed blir kampene mot Kypros en joker i den videre EM-kvalifiseringen.

Norges John Arne Riise

John Arne Riise spilte ikke hele kampen.

Forutsatt at Portugal slår Island hjemme og Norge slår Kypros hjemme, må Danmark avgi poeng både borte mot Kypros og hjemme mot Portugal. Da blir Norge tabelltoer.

- Sjansene nå er veldig små. Vi er avhengig av masse hjelp, men det har skjedd større undere i fotball før, sier Drillo.

Tøft oppgjør

"Slaget om Norden" ble sparket i gang til unison pipekonsert fra hjemmepublikum i Parken.

Dermed var tonen satt for oppgjøret i København, som ble spådd til å bli en tøff, men målfattig kamp.

Drillo valgte å starte kampen med uerfarne Håvard Nordtveit på midtbanen, og mener det var riktig til tross for at han selv mente midtbaneleddet var svakt i første omgang.

- Hadde Håvard gjort en dårlig kamp mens alle andre spilte bra, kunne det vært en god forklaring. Men det er ikke så enkelt, og jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på enkeltspillere enn det. Det var totalen i leddet som var dårlig, sier Drillo.

Danskene gikk som ventet hardt ut i regnværet i den danske hovedstaden, og det gikk ikke mer enn to minutter før Rommedahl kom til Danmarks første målsjanse. Dansken skjøt hardt fra rundt 18 meters hold, men skuddet gikk over.

Video -Vi spilte en dårlig kamp og tapte fortjent

Dansk sjokkåpning

De første ti minuttene ble en sammenhengende dansk offensiv mot det norske målet, mens Norge lå langt tilbake på banen.

Både Michael Krohn-Dehli og Lars Jacobsen kom til muligheter i denne gode danske perioden, men avslutningene ble for svake.

Etter hvert kom imidlertid Norge til hektene etter den danske sjokkåpningen.

Nicolai Boilesen løper fra Norges Mohammed "Moa" Abdellaoue

Nicolai Boilesen løper fra Mohammed 'Moa' Abdellaoue.

Mohammed "Moa" Abdellaoue ble godt pakket inn av islendingene på Ullevaal.

Etter 15 minutters spill i Parken fikk han vist danskene hva han kan være god for. Tettey avanserte og fikk Moa med seg, som fikk ballen på rundt 16 meters hold.

Den norske spissen kom seg forbi det danske forsvaret, men avslutningen var dessverre ikke god nok til å overliste keeper Thomas Sørensen.

Moa kom til sjanser

Dette innledet en ny offensiv fra det norske laget, og kun tre minutter senere fikk Moa en ny sjanse etter en klassepasning av Grindheim. Moa ble imidlertid felt like utenfor 16-meteren av Simon Kjær. Frisparket ble tatt av John Arne Riise, men førte ikke til noe.

Norge greide å heve spillet i denne perioden i 1. omgang, og norske supportere øynet håp om en norsk festaften i Parken mens "Alt for Norge" runget utover stadion.

Det ble imidlertid brått stille blant de syngende landslagssupporterne etter 25 minutter.

Årsaken til det het Nicklas Bendtner.

Video Utrolig surt å ha mislyktes

Ingen god dag

Men først var det Dennis Rommedahl som skapte uro i et svakt norsk forsvar.

Bendtner trakk seg fri på fem meter, fikk en perfekt pasning fra Olympiakos-spilleren og kunne enkelt sette den i mål.

Med ett mål imot seg, var det Norge som hadde presset på seg. Det var likevel Danmark som fortsatt kontrollerte det som skjedde på banen.

Norge fikk i tillegg den verst tenkelige avslutningen på 1. omgang da den tidligere Arsenal-spilleren scoret sitt andre mål like før pause. Bendtner fikk ballen på 25 meter, la den til rette og satte den hardt og lavt til høyre for Jarstein.

Arne Scheie

Scheie: - Veldig skuffende.

Skuddet burde imidlertid ha vært innen rekkevidde for den norske keeperen, som i likhet med resten av det norske laget ikke hadde noen god dag i Parken tirsdag.

– Vi har for høye skuldre. Jeg synes ikke vi yter oss selv rettferdighet i første omgang. Vi blir liggende for passivt i forsvar, mens vi spiller bort ballen med en gang offensivt, sa Norges assistenttrener Ola By Rise til Canal+ i pausen.

Carew inn for Huseklepp

Norge åpnet riktignok de siste 45 minuttene offensivt, men med unntak av et par halvfarlige sjanser av Grindheim og Huseklepp, greide ikke Norge å skape noe foran Danmarks mål.

John Arne Riise, som var tilbake etter lyskeskaden, spilte venstre kant i Morten Gamst Pedersens skadefravær. Han maktet imidlertid ikke å prege kampen, og ble byttet ut med Daniel Braaten etter 61 minutters spill.

Etter hvert begynte både publikum og TV-kommentatorer å etterlyse John Carew på banen. Superreserven var som kjent med å avgjøre mot Island før helgen, og etter 69 minutter ble han til slutt byttet inn for Erik Huseklepp.

Han greide dessverre aldri å utrette noe.

Skuffet Scheie

Tross omlegging til 4-4-2 med Carew på topp ved siden av Moa ble Norge uten scoring i Parken, og frustrerte nordmenn pådro seg fem gule kort siste halvdel av annen omgang.

– Med seier er vi så godt som klare. Med tap er vi så godt som ute, oppsummerte Drillo før kampen mot Danmark.

Det kan han få rett i.

NRKs Arne Scheie fulgte kampen mens han chattet med NRK.nos lesere, og han var svært skuffet etter tapet.

- Jeg er skuffet over resultatet og at vi ikke skaper mer i løpet av 90 minutter.

- Jeg er mest skuffet over at Norge kommer kun til én avslutning i løpet av kampen. Nå blir Kypros-kampen avgjørende, sier han.

Kypros tapte for øvrig 0-1 mot Island i den andre kampen i Norges gruppe.

Skuffet etter kampen? Er EM-håpet ute, tror du? Diskutér!

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.