Hopp til innhold

Tabbet seg ut mot City – slo tilbake med perlemål

Alberto Moreno fikk sin revansje etter tabben mot Manchester City da Liverpool knuste Tottenham.

Moreno

Alberto Moreno scoret sitt første Liverpool-mål i seieren over Tottenham. Her feirer han scoringen med Jordan Henderson (t.v.) og Daniel Sturridge.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Mario Balotelli

Mario Balotelli spilte sin første kamp for Liverpool, og hadde flere store sjanser.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Alt som skulle gå bra i dag, gikk bra. Vi spilte i diamantformasjon, og jeg synes vi var en trussel mot Tottenham stort sett hele tiden. Vi viste eksepsjonelle kvaliteter, roste Liverpool-manager Brendan Rodgers etter storseieren på White Hart Lane.

Alberto Moreno ble den største syndebukken da Liverpool tapte mot Manchester City forrige mandag. Spanjolen var altfor passiv på Citys første mål, da Stevan Jovetic snappet ballen fra ham og banket inn 1-0.

Moreno avsluttet kampen med å tråkke over, og det har vært usikkert hele uka om spanjolen i det hele tatt kunne spille denne helgen.

Perlemål etter hvilen

Da Liverpool kjørte over Tottenham med 3-0 søndag, fikk Moreno en deilig revansje.

Etter en times spill vant han ballen på egen halvdel, løp fra alt som var av Tottenham-forsvarere og hamret ballen i mål. Det var som å se John Arne Riise i glansdagene.

Morenos første mål for Liverpool var et faktum, i hans andre kamp for klubben.

Før spanjolens perle hadde Raheem Sterlng og Steven Gerrard allerede gitt de rødkledde en tomålsledelse, og Liverpool kunne kontrollere inn en 3-0-seier.

– Den største utfordringen vår har vært det defensive spillet, så jeg regner med at manageren er overlykkelig over at vi klarte å holde nullen i dag. Tottenham er et fantastisk lag, så dette var et strålende resultat for oss, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Store Balotelli-sjanser

Mario Balotelli spilte sin første kamp for Liverpool, og trengte bare 125 sekunder i Liverpool-drakta før han skapte sin første sjanse.

Et nydelig innlegg fra Raheem Sterling landet rett på hodet til italianeren, men headingen gikk rett på Lloris. Balotelli fikk en ny sjanse på returen, men satte den utenfor fra kloss hold.

Liverpool tok likevel ledelsen etter bare åtte minutter, og det var Sterling som fikset 1-0 for de rødkledde. Jordan Henderson kom på et nydelig inn i boksen, fikk ballen og slo inn på tvers av mål. På bakre stolpe ventet Sterling, som fikk en enkel jobb med å bredside ballen i mål.

Balotelli fikk en ny sjanse til å sette sitt første Liverpool-mål etter et kvarter, men denne gangen headet han like utenfor.

Kampen roet seg ned etter et eksplosivt første kvarter, men etter en halvtime var Balotelli på farten igjen. Lloris kom ut for å avskjære et gjennomspill mot Sterling.

Det klarte han, men ballen endte hos Balotelli rundt 40 meter fra mål, med Lloris langt utenfor sekstenmeteren. Balotelli knallet til, men ballen skled av foten og gikk langt utenfor.

– Jeg synes Mario var strålende den første timen. Alle fulgte med på han og han gjorde det bra. Han kan være forskjellen på om vi kan kjempe om gullet eller ikke i år, sier Gerrard om sin nye lagkamerat.

Rett før pause måtte Simon Mignolet i aksjon for at Liverpool skulle ta med seg ledelsen inn i garderoben. Et langt oppspill ble stusset videre av Emmanuel Adebayor og Nacer Chadli fikk avsluttet fra 16 meter. Avslutningen på halv volley ble imidlertid reddet av Mignolet.

Gerrard doblet ledelsen

Akkurat som i første omgang innledet Liverpool andre omgang med å score tidlig, og denne gangen var det kaptein Steven Gerrard som fikk nettmaskene til å suse.

Joe Allen gikk overende i feltet etter en duell med Eric Dier, og dommer Phil Dowd pekte på straffemerket. Gerrard satte straffen lavt til høyre for keeper. Lloris var etter den, men skuddet var for hardt for franskmannen.

Perlemål

Kampens ubestridte perle kom etter en times spill, og den kom fra Alberto Moreno. Moreno vant ballen fra Andros Townsend inne på egen banehalvdel, og stormet mot Tottenham-målet. Ingen klarte å ta igjen spanjolen, som fra rundt 20 meter banket ballen i mål via stanga.

På overtid skulle Tottenham ha hatt en soleklar straffe, da Adebayor ble holdt i trøya. Phil Dowd lot spillet gå, og Liverpool kunne feire en sterk borteseier.

Liverpool har vunnet de tre siste kampene mot Tottenham med kalassifre. Totalt står Merseyside-klubben med 12-0 i målforskjell på de tre siste møtene med Spurs.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten