– Det var en perfekt match

Molde slo naborival Aalesund hele 5-0 og festet dermed et solid grep om ledelsen i eliteserien.

Molde

Molde ble flere hakk for gode for Aalesund i nabooppgjøret. På bildet: Fredrik Gulbrandsen alene med keeper Sten Grytebust.

– Dette var sinnssykt gøy. Det var en perfekt match, sier tomålsscorer og kampens store spiller, Martin Linnes til TV 2.

– Så lenge vi får til spillet vårt på hjemmebane, tror jeg alle motstandere blir seende slik ut, sier han om søndagens motstander AaFK.

Det ble nemlig en enkel seier for Molde da laget møtte naborival Aalesund søndag.

Romsdalslaget sikret sin 15. seier denne sesongen, og festet samtidig grepet om serieledelsen.

Laget står nå med 50 poeng, seks poeng foran Odd, som vant over Start søndag.

Aalesund skapte lite

Molde har stort sett kommet seirende ut av om lokaloppgjørene mellom disse to lagene. Denne sesongen har de møtt hverandre to ganger og begge oppgjørene har endt med seier til serieleder Molde.

Aalesund ligger utsatt til på tabellen, og det ble ganske snart klart at naboene fra Romsdal ble minst et hakk for vasse for bortelaget.

Et tafatt sunnmørslag skapte nesten ingenting i denne kampen.

Det er 4080 dager siden AaFK greide å slå Molde i en seriekamp. Laget sliter på 13. plass, og har kun ett poeng mer enn Sogndal på kvalikplass.

Saken fortsetter under bildet

Molde - Aalesund

Aalesund spilte ingen god kamp mot Molde, som er seks poeng foran Odd.

Molde-press fra start

Molde var det førende laget fra avspark, og etter 15 minutter med press fra hjemmelaget satte Fredrik Gulbrandsen inn 1-0 etter en glipp i Aalesund- forsvaret.

Fredrik Gulbrandsen

Moldes Fredrik Gulbrandsen feirer 1-0.

Dermed fikk Gulbrandsen sjansen alene med keeper Sten Grytebust, som måtte se skuddet til Molde-spilleren gå mellom beina.

Sju minutter senere doblet Martin Linnes ledelsen i en litt merkelig situasjon. Linnes prøvde i utgangspunktet å slå ballen mot Gulbrandsen, men ballen gikk over keeper før den traff stanga og gikk i mål via keeper Grytebust og hendene til Gulbrandsen.

Molde-spilleren stod imidlertid mest sannsynlig plassert over mållinja da ballen traff ham, og det ble ikke blåst for hands.

Linnes igjen

Presset mot Aalesund-buret fortsatte utover i kampen. Etter 31 minutter var Martin Linnes på ferde i AaFK-forsvaret igjen. Nok en gang var det lite patent spill av forsvaret til sunnmørslaget idet Linnes ble spilt fri ute til høyre.

Målscoreren gikk enkelt forbi Aalesunds forsvarer Akeem Latifu og satte ballen nede i det lengste hjørnet.

2. omgang ble verken like underholdende eller like målrik som de første 45 minuttene. Molde virket etter hvert fornøyd med resultatet, mens AaFK slet med å komme til avslutninger.

Etter 80 minutter satte Daniel Chima den endelige Molde-spikeren i kista etter et flott angrep. Igjen var Linnes innblandet. Den tidligere Kongsvinger-spilleren slo en lav ball foran mål, og der var Chima og kunne styre ballen i nettet.

Og like før dommer blåste av kampen, fullførte han ydmykelsen av motstanderen med å sette inn 5-0. Dermed forblir Aalesund i bunnstriden, mens Molde fortsetter ferden mot seriegull.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.