Hopp til innhold

Rekdal kritisk til Messi-byttet: – Burde spilt lenger

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Lionel Messi (26) fikk bare én omgang til å vise seg frem mot Vålerenga. Det var ett minutt for lite, mener Kjetil Rekdal.

Messi

Lionel Messi herjet med Vålerenga lørdag kveld. Barcelona vant til slutt 7–0 mot et sjanseløst Vålerenga.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

  • Vålerenga–Barcelona 0–7
Messi

Nummer 10 – Lionel Messi – levde opp til forventningene på Ullevaal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var synd at Messi ikke fikk starte andreomgang. Barcelona burde latt ham spille i hvert fall ett minutt etter pause, slik at han kunne bli byttet ut alene. Da hadde han fått en verdig avskjed med Ullevaal, sier Rekdal.

Lionel Messi, verdens beste fotballspiller de siste årene, var den store attraksjonen da Vålerenga fikk Barcelona på besøk på Ullevaal lørdag kveld.

Og den lille argentineren innfridde forventningene – så til de grader.

Messi holdt lekestue

Allerede etter 12 minutter hadde han levert to assists og ett mål. Like etter hadde han et skudd i stolpen også.

Det satte de 20.000 tilskuerne på tribunen - stort sett Barcelona-supportere - umåtelig stor pris på.

Hver gang superstjernen var borti ballen, gikk støynivået fra tribunen til himmels, og gjennom hele den første omgangen lød det taktfaste "Messi, Messi, Messi!"-rop fra supporterne.

Men ved pause var det slutt. Messi var én av spillerne som ikke kom ut igjen etter hvilen ved halvtid. Banens beste ble byttet ut til fordel for en reservelagsspiller.

Det likte Rekdal dårlig.

Dumt å bytte ham ut

– Det var dumt, for publikum hadde elsket å få hylle ham på ordentlig, sier Rekdal.

Rekdal synes publikum hadde fortjent å gi Messi stående applaus.

– Han hadde fått en formidabel applaus. Det hadde løftet stemningen, og supporterne hadde satt pris på å få sjansen til å applaudere helten sin, sier Rekdal.

Gjorde alt selv

Før stadionuret hadde rukket å telle til seks minutter hadde Messi to målgivende pasninger.

Alexis Sanchez og Cristian Tello hadde få problemer med å overliste Lars Hirschfeld i Vålerenga-målet etter å ha blitt spilt strålende frem av mannen med nummer 10 på ryggen.

– Messi var dritgod, smilte Rekdal etter kampen.

Messi, som for anledningen var kaptein for Barcelona, scoret selv seks minutter senere. 26-åringen gjorde alt selv: driblet seg forbi et par Vålerenga-spillere og plasserte ballen i nettet fra rundt 15 meter.

Muri ble rundspilt av Messi

En av dem som ble driblet opp i pølsebua, var VIF-stopper André Muri.

– Det var morsomt å se Messi på nært hold. Han har vanvittige ferdigheter og fortjener merkelappen som verdens beste, sier Muri til NRK.no.

Muri var flere ganger i nærkamp med Messi og gikk også tapende ut av duellen i forkant av 3-0-målet.

– Han skyter mellom beina mine på den scoringen. Så du kan vel si jeg var involvert, svarer Muri og smiler.

Stjernen med de lynraske vendingene eide ikke bare Vålerenga.Han eide også publikum.

Ullevaal-publikummet, som ga stående applaus da fotballmagikeren gikk i garderoben, hadde fått tilbake inngangspengene og vel så det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trener

Nyansatte Gerardo «Tata» Martino så kampen fra tribunen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Pinlig

Men Barcelona, som for øvrig stilte med et B-preget lag, hadde få problemer med å score selv da lagets stjerne hadde satt seg på benken.

De røde og blå stoppet ikke før de hadde satt hele syv ballen i nettet bak en sjanseløs Hirschfeld.

– Det blir pinlig til slutt. Vi forventet ikke å slå dem, men vi forventet å gjøre det bedre enn vi gjorde i dag, sier Muri.

Kjetil Rekdal er overrasket over hvor mye bedre Barcelona er enn hans eget mannskap.

– Spillerne slet fælt. Jeg visste at nivåforskjellen skulle være stor, men ikke så stor, sier han.

Messi unngikk mediene

Nyansatte Gerardo «Tata» Martino, som møtte Barcelona-spillerne for første gang lørdag morgen, smilte bredt fra tribuneplass. Under kampen ble laget ledet av assistenttrenerne Jordi Roura og Joan Francesc Ferrer Siscilia, også kjent som Rubi.

Hirschfeld

VIF-keeper Lars Hirschfeld har nok hatt bedre dager på jobben.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi tok kampen på alvor selv om det var en showkamp, sier forsvarsspiller Martin Montoya til NRK.no - en av få Barcelona-spillere som tok seg tid til å snakke med norsk media etter kampen.

– Vi er i god fysisk form. Det lover godt før sesongen, legger han til.

Lionel Messi gikk - til tross for en rekke forespørsler fra norske journalister - uberørt forbi pressen og inn i spillerbussen uten å gi sin kommentar.

Vålerenga bedre med i andreomgang

Utover i andre omgang fikk Vålerenga-spillerne mer ballkontakt, og innbytter Mohammed Fellah stod for hjemmelagets største sjanse med et lurt skudd 60 minutter ut i kampen.

Også Torgeir Børven var nære med et hodestøt etter 69 minutter. Men dette var trolig ikke en spesiell morsom opplevelse for de norske eliteseriestjernene til tross for det storfine besøket.

– Etter 60 minutter var vi mer med i kampen. Men da hadde vi også et bedre lag på banen, sier Rekdal.

Om to dager venter hverdagen igjen for Vålerenga-mannskapet. Da gjester Sarpsborg 08 Ullevaal stadion.

Barcelona-spillerne reiste direkte til Gardermoen etter kampen. I sitt privatfly forlot Lionel Messi og de andre Barca-spillerne Norge ved 23-tiden lørdag kveld.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland