Uniteds stjerneduo snudde til seier

Manchester United startet for første gang en kamp med både Wayne Rooney og Robin van Persie på banen mot Cluj tirsdag. Duoen fikset to mål og viste fryktinngytende effektivitet.

Gutta

Robin van Persie og Wayne Rooney feirer etter å ha ordnet sitt andre United-mål for kvelden.

Radarparet van Persie/Rooney

Robin van Persie omfavner Wayne Rooney etter å ha blitt servert den andre av kveldens to målgivende pasninger.

– Jeg er på gang. Det går bra for tiden, men det kan alltid gå bedre, sier Van Persie.

Manchester United festet grepet om tabelltoppen i mesterligaens gruppe H tirsdag. Det kan de i alle hovedsak takke sine angripende superstjerner for.

Tirsdag sto de nemlig bak begge Uniteds mål da Cluj ble nedsablet på hjemmebane – Wayne Rooney serverte, Robin van Persie avsluttet.

– Jeg må bare takke Wayne. Det er ikke mange spillere i verden som kan slå en sånn pasning, skryter van Persie.

Nok en dårlig start for United

De røde djevlene har hatt for vane å gjøre det vanskelig for seg selv denne sesongen, og manager Alex Ferguson er neppe fornøyd med at oppgjøret mot Cluj skulle vise seg å falle rett inn i den kategorien.

Etter 14 minutter fosset nemlig Mogou Sougou ned på høyrekanten, før han fant Pantelis Kapetanos i midten.

Grekeren fikk stå merkelig alene av Jonny Evans, og satte sikkert inn 1-0 for hjemmelaget.

Stjernene våknet

United hadde både ball og initiativ stort sett hele kampen i Romanie, men til tross for at både Rooney og van Persie spilte, var det tidvis langt mellom de store sjansene.

Etter å ha stanget mot det rumenske forsvarsverket i en halvtime, var det på dødball at United endelig skulle finne åpningen de trengte.

Rooney slo et presist frispark inn i feltet, hvor angrepsmakker van Persie brukte skulderen til å sende ballen i en fin bue over keeper og i mål.

Cluj jubler

Cluj jublet for ledelse, men som så mange ganger før snudde Manchester United til seier.

Lekkerbisken fra van Persie

Etter pause var det Uniteds tur til å få en pangstart.

Bare to minutter ut i omgangen viste nemlig Rooney og van Persie igjen at de kan bli et radarpar av rang denne sesongen.

Nok en gang slo Rooney pasningen. Nok en gang satte van Persie ballen i mål.

Nederlenderen brukte også denne gangen én berøring på å utmanøvrere Cluj-keeper Mário Felgueiras, som for anledningen var på en noe merkelig tur ut i feltet.

– Vil ha flere målgivende

Dermed står han med sju mål for Manchester United denne sesongen.

– Det er bra, det. Jeg har sju mål, men bare én målgivende, så jeg vil gjerne forbedre den biten. Det kan alltid bli bedre, sier van Persie.

Med seieren er United alene på toppen av gruppe H med seks poeng og full pott. Cluj og Braga følger på plassene bak med tre poeng hver.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.