Real Madrid knuste Spurs

Real Madrid dominerte hele kampen og vant til slutt 4-0 mot Tottenham.

Adebayor ga hjemmelaget en drømmestart

Real Madrid - Tottenham 4-0

Slutt. Der er kampen over og Real Madrid vinner fult fortjent 4-0. Tottenham kom tidlig bakpå etter Adebayors scoring etter fem minutter og vondt ble til værre da Crouch ble utvist etter et kvarter. Etter hvert ble det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli og Real Madrid har 1 1/2 ben i semifinalen.

90 min + 2 - Ronaldo skyter fra 25 meter, men forsøket går høyt over.

87 min - MÅL TIL REAL MADRID VED C. RONALDO. Kaka finner Ronaldo på bakerste stolpe og portugiseren banker ballen i mål ved nærmeste stolpe. En fin scoring, men Gomes bør ta den.

83 min - Ronaldo kaster seg i feltet, men dommeren vinker spillet videre. Det virker som en korrekt avgjørelse.

81 min - Ramos kommer opp fra sin backposisjon og avslutter fra skrått hold. Han treffer bra, men skuddet stryker tverliggeren.

80 min - Bytte på Tottenham. Bassong kommer inn og Corluka går ut.

79 min - Corluka har fått seg en smell og det ser ut som om backen må gi seg.

77 min - Bytte på Real Madrid. Kaka kommer inn og Di Maria går ut.

74 min - Bytte på Real Madrid. Higuain kommer inn og Adebayor går ut.

74 min - Gult kort til Defoe. Innbytteren kommer for sent inn i en takling på Carvalho og får gult kort.

72 min - MÅL TIL REAL MADRID VED DI MARIA. En nydelig scoring av Di Maria! Han brenner til fra kanten av 16 meteren og ballen går rett i krysset

70 min - Bale har fått seg en smell og blir liggende nede. Han har det tydelig vondt og det var vel det siste Tottenham trengte akkurat nå.

68 min - Özil holder på å tråkle seg gjennom, men Dawson får stoppet tyskeren i siste liten. Real Madrid presser voldsomt nå og Tottenham har mer enn nok med å forsvare seg.

66 min - Ny god mulighet for Adebayor. Diarra slår inn til Adebayor som knuser Gallas i hodeduellen. Han treffer bra med headingen, men Gomes får slått til corner.

63 min - Ronaldo slår hardt inn foran mål, men Gomes er ute og fanger ballen.

61 min - Bytte på Real Madrid. Diarra kommer inn og Khedira går ut.

57 min - MÅL TIL REAL MADRID VED ADEBAYOR. Real tar en kort corner og Marcelo finner Adebayor inne i feltet. Han får gå opp uhindret og header ballen sikkert i mål bak keeper.

53 min - Assou-Ekotto prøver et skudd fra drøye 20 meter, men forsøket går et par meter utenfor.

53 min - Tottenham får en god mulighet og Defoe finner Bale. Han prøver å finte bort Ramos, men skuddforsøket blir blokkert til corner.

51 min - Real Madrid trykker voldsomt i starten av andre omgang og Tottenham blir presset bakover.

49 min - Ronaldo skyter igjen og denne gangen stryker skuddet den venstre stolpen.

47 min - Ronaldo skyter fra 20 meter og Gallas får ballen i brystet. Stopperen er litt svimmel, men kommer seg raskt på beina igjen.

46 min - Det har vært ett bytte på Tottenham i pausen. Defoe har kommet inn og van der Vaart har gått ut.

46 min - Tottenham sparker i gang andre omgang.

Pause - Real Madrid leder 1-0 etter en dramatisk første omgang. Adebayor sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare fem minutter og ti minutter senere fikk Crouch sitt andre gule kort for dagen. Real har vært det beste laget så langt, men Tottenham har ikke blitt utspilt.

45 min - Det legges til 1 min av første omgang.

44 min - Ronaldo går over ende etter en duell med Corluka, men dommeren overser situasjonen.

42 min - Real Madrid roper på straffe etter at Dawson blokkerer et skudd fra Di Maria. Reprisen viser at Dawson stopper ballen med hendene, men dommeren vinker spillet videre.

40 min - Ronaldo tar frisparket selv, men forsøket går høyt over.

40 min - Real Madrid får frispark i god skuddposisjon etter at Corluka feller Ronaldo.

36 min - Gult kort til Pepe. Midtstopperen kommer for sent inn i en takling på Bale og belønnes med gult kort. Det betyr at Pepe må stå over returoppgjøret.

35 min - van der Vaart slår et frispark inn i feltet, men dommeren blåser frispark til Casillas etter at keeperen blir hindret.

34 min - Di Maria skjærer inn fra høyre og skyter i nærmeste, men Gomes er med på notene.

32 min - Enorm mulighet for Adebayor! Marcelo slår inn til Ramos som header tilbake til Adebayor. Spissen skal bare heade ballen i åpent mål, men bommer på ballen.

30 min - Bra mulighet for Tottenham! Bale starter bak Ramos og Dawson finner kantspilleren i bakrommet. Han kommer til avslutning, men forsøket fra litt skrå vinkel går i nettveggen.

28 min - van der Vaart får en god mulighet etter et langt kast fra Bale, men nøler litt for lenge og Real får klarert.

25 min - Marcelo er nok en gang frempå på venstresiden og skaffer Real Madrid en corner.

24 min - Di Maria prøver en smart stikker mot Adebayor, men Gomes er våken og fanger ballen like foran spissen.

22 min - Ronaldo kommer til avslutning fra skrått hold, men forsøket går rett på Gomes.

20 min - Gult kort til van der Vaart. Nederlenderen er tydelig frustrert og sparker bort ballen etter at dommeren har blåst. Unødvendig!

19 min - Real Madrid presser Tottenham hardt for øyeblikket og det ser veldig vanskelig ut for Redknapps menn.

15 min - RØDT KORT TIL PETER CROUCH. Spissen får sitt andre gule kort etter at han nok en gang kommer for sent inn i en takling. Nok et korrekt idømt kort og nå blir det tøft for bortelaget.

15 min - Marcelo kommer seg til en god innleggsmulighet, men forsøket blir stoppet av Tottenham.

12 min - Gult kort til Adebayor. Spissen kommer alt for sent inn i en takling på Assou-Ekotto.

10 min - Marcelo vender opp på 20 meter, men skuddforsøket går et par meter til side for mål. Real Madrid har dominert de første ti minuttene og Tottenham sliter med å henge med i svingene.

8 min - Gult kort til Crouch. Den langbeinte spissen kaster seg inn i beina på Ramos og får et korrekt gult kort.

8 min - van der Vaart tar corneren og Crouch rager høyest. Han kommer ikke helt over ballen og forsøket går over.

7 min - van der Vaart slår et frispark inn i feltet, men Adebayor får headet unna til corner.

5 min - MÅL TIL REAL MADRID VED ADEBAYOR. Spissen får stå umarkert på corneren og header ballen i mål. Modric står på bakerste stolpe, men klarer ikke å stokke beina skikkelig. Drømmestart for hjemmelaget!

4 min - God mulighet til Real Madrid! Di Maria får ballen inne i feltet, men avslutningen fra 10 meter går via en spiller og til corner.

3 min - Ronaldo er frampå nok en gang, men har ikke stilt inn siktet skikkelig enda.

1 min - Ronaldo tester skuddfoten, men treffer dårlig og ballen går et par meter til side for mål.

1 min - Real Madrid tar avspark og kampen er i gang.

I går sa Mourinho at Ronaldo var tvilsom til dagens kamp, men stjernespilleren spiller fra start av for hjemmelaget.

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Di Maria, Alonso, Khedira, Özil, Adebayor, Ronaldo.

Innbyttere: Adan, Kaka, Diarra, Granero, Arbeloa, Garay, Higuain.

Tottenham: Gomes, Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto, Jenas, Sandro, Modric, Bale, Van der Vaart, Crouch.

Innbyttere: Cudicini, Huddlestone, Lennon, Pavlyuchenko, Defoe, Bassong, Kranjcar.

Dommer: Felix Brych (TYS)

Real Madrid spiller sin første kvartfinale på syv år og Jose Mourinhos menn er under stort press med tanke på at ligagullet er i ferd med å glippe til erkerival Barcelona.

Tottenham på sin side har imponert og slått lag som Inter og Milan på vei til kvartfinalen.

I den andre kvartfinalen i kveld møtes Inter og Schalke 04.

Følg Inter - Schalke 04

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.