Det endte 0-0 i et tamt oppgjør på Stade Velodrome.

Wayne Rooney

Sluttresultat: Marseille - Manchester United 0-0

Målservice: Internazionale-Bayern Munchen

- Slutt - Det endte som det startet på Stade Velodrome med 0-0. En ganske tam kamp, men begge lag hadde sine perioder. United startet bra og virket meget kvikke og offensive i starten av første omgang, men det dabbet fort av i en sjansefattig førsteomgang. Marseille gikk ut i hundre i den andre omgangen og skapte noen gode sjanser, men fikk ikke satt inn noen mål. United tok mer og mer over etterhvert i de siste minuttene, men heller ikke de fikk satt sine sjanser. Returoppgjøret på Old Trafford er 15/03, og blir meget spennende.

90 min - Det er lagt til minimum ett minutt i tilleggstid.

89 min - Corner til Marseille. Valbuena slår inn, Berbatov header ut igjen.

87 min - Corner til Marseille. Valbuena slår inn, Berbatov header utover.

86 min - Det kan virke som om Marseille har løpt fra seg. United styrer det meste av spillet for øyeblikket.

84 min - Frispark til gjestene midt på Marseilles halvdel. Scholes tar frisparket. En kort variant og United spiller seg oppover.

82 min - Nani slår en nydelig tunel, og spiller fri Berbatov men Mandanda plukker ballen foran spissen.

80 min - Evra og Nani kombinerer fint på kanten og spiller seg inn mot feltet, men Evra er litt for aktiv med hånda og får frispark imot.

79 min - Bytte Marseille: Loic Remy UT, Matthieu Valbuena INN.

77 min - Fletcher slår en fin ball i bakrom mot Berbatov, spissen prøver å bryste med seg ballen, men det ender i utspill fra keeper.

75 min - Gjestene fra Manchester får låne ballen mer og mer nå, etter en veldig god periode fra hjemmelaget.

74 min - Berbatov banker ballen langt over mål fra rundt 20 meter.

72 min - Bytte Manchester United: Darron Gibson UT, Paul Scholes INN.

71 min - Ayew forsøker et innlegg fra venstre kant, men ballen går rett i klypene til Van der Sar.

69 min - Bytte Marseille: Edouard Cisse UT, Benoit Cheyrou INN.

68 min - Nani forsøker å elegant lobbe ballen inn til Berbatov inne i sekstenmeteren, men Heinze får headet ballen inn til egen keeper.

68 min - Litt roligere nå etter en meget god periode av hjemmelaget.

66 min - M`Bia får frispark nede ved eget mål etter en duell med Nani.

64 min - Gonzalez banker til fra 20 meter, rett i VIdic.

62 min - Et veldig trykk fra hjemmelaget nå. Ayew får ballen på litt spiss vinkel og banker til fra ti meter. Ballen stryker den lengste stolpen, og Brandao er bare centimeter fra å styre skuddet i mål. En god sjense fra Marseille.

61 min - Gonzalez slår frisparket inn i feltet, Carric får headet ballen utover.

60 min - Corner til Marseille. En kort variant ender i frispark til hjemmelaget på motsatt side.

60 min - Marseille har vært det beste laget så langt i denne andre omgangen.

58 min - Heinze slår en fin ball mot Gonzalez, men Van der Sar er våken og rekker å snappe opp ballen foran den hurtige midtbanespillerene.

56 min - Rooney slår ballen inn over Mandandam mot Nani, men Heinze gjør en god jobb og får avklart ballen foran Nani.

54 min - Gonzalez tar ned ballen på hodet og slår et lekkert innlegg mot Brandao som vinner duellen, men headingen er enkel for Van der Sar.

51 min - Corner til United. Nani slår inn, Brandao header ballen utover.

50 min - Vidic blir liggende nede etter at Brandao slo midtsoppperen i hodet med albuen. Ufint av spissen.

48 min - O`Shea kommer seg oppover kangs kanten og legger inn, men Marseille-forsvaret får klarert.

46 min - Smalling feller Brandao som får frispark midt på banen.

46 min - Kampen er igang igjen i Frankrike.

- Pause - Det startet underholdende på Stade Velodrome, begge lag virket kvikke og offensve i de første 15 minuttene, men etterhvert så dabbet det mer av. Begge lag spiller med svært liten risiko, noe som fører til få sjanser. United har hatt den største sjansen, da Fletcher banket ballen rett på Mandanda etter åtte minutter. Vi håper på flere sjanser og mål i den andre omgangen.

45 min - Nani dribler seg helt opp til dødlinjen, men snubler i det han skal slå innlegget.

44 min - Kabore banker ballen over mål fra rundt 30 meter.

42 min - Corner til United. Nani slår inn. Ballen blir klarert av førsteforsvarer.

41 min - Corner til Marseille. En farlig corner fra Ayew. Ayew forsøker å skru ballen rett i mål, men Van der Sar får reddet ballen på første stolpe.

40 min - Frispark til hjemmelaget like over midtbanen.

39 min - En veldig åpen og jevnspilt førsteomgang så langt. Begge lag spiller med lav risiko og triller mye ball.

34 min - Evra slår inn fra venstre kant, men M`bia får ballen unna før den når Berbatov.

33 min - Nani slår et godt innlegg mot Berbatov i feltet, men Mandanda er først på ballen.

29 min - Brandao forsøker seg på en brasse fra 18 meter, spissen burde nok heller ha slått ballen ut til en mye bedre plassert Remy.

26 min - Corner til Marseille. En svak corner blir slått ut av førsteforsvarer.

24 min - Heinze slår ballen inn i feltet, men Brandao taper duellen mot Vidic.

22 min - Begge lag tar seg veldig god tid når de får tak i ballen.

20 min - Marseille bryter på midten, Remy stormer ned mot dødlinjen og får lagt inn, men rett i klypene på Van der Sar.

16 min - Mye spill på midten nå. United triller mye ball, men kommer seg ikke noe særlig framover på banen.

11 min - United forsøker å skaffe seg et lite overtak nå.

8 min - Frispark til gjestene fra like utenfor spissen av sekstenmeteren. Nani står klar. Ballen går rett i muren, spretter ut til Fletcher som banker til rett på Mandanda. Mandanda stopper skuddet som får en liten sprett.

5 min - United triller ball, men kommer seg ikke over midten.

3 min - Nani banker ballen over mål fra spissen av sekstenmeteren.

1 min - Kampen er igang.

Lagene er på vei ut på Stade Velodrome og det er straks klart for avspark.

Berbatov starter dagens kamp for gjestene. Berbatov har ikke scoret i Champions League side 2008.

Manchester United gikk ubesiret gjennom gruppespillet og slapp kun inn ett mål. Rødtrøyene vant med det sin gruppe med 14 poeng, tre poeng foran Valencia på andreplass.

Marseille kom seg videre fra gruppespillet med kun Chelsea foran seg i sin gruppe. Laget gikk gjennom gruppespillet med fire siere og to tap. De blåhvite scoret hele 12 mål og fikk kun tre imot.

Begge lag sliter med skader foran denne kampen. Hos Marseille er Andre Pierre Gignac ute. Loic Remy og Brandao var usikre, men er begge tatt ut til start for franskmennene.

Hos United er det verre. Ryan Giggs, Anderson, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Michael Owen, Park Ji-Sung og Antonio Valencia er alle ute med skade i denne kampen.

Lagoppstilling Marseille: (4-2-3-1) Mandana, Fanni, M`Bia, Diawara, Heinze, Kabore, Cisse, Remy, Lucho Gonzalez, A. Ayew, Brandao.

Innbyttere: Andrade, Taiwo, Hilton, Cheyrou, Ayew, Abriel, Valbuena.

Lagoppstilling Manchester United: (4-1-2-3) Van der Sar, O`shea, Vidic, Smalling, Evra, Carric, Gibson, Fletcher, Nani, Rooney, Berbatov.

Innbyttere: Kuszczak, Broen, Fabio, Rafael, Scholes, Hernandez, Obertan.

• FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

Haaland
  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

«Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

* Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

* Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

Daniele De Rossi
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.