– Vi fortjente ikke å gå videre

GLASGOW (NRK.no): Ronny Deila hadde ingen gode unnskyldninger etter tapet mot Maribor.

Tavares

Tavares (midten) feirer etter å ha scoret kampens eneste mål.

Ambrose

Efe Ambrose og resten av Celtic røyk ut av mesterligaen.

– Vi har ikke vært gode nok og fortjente ikke å gå videre til mesterligaen.

Det er Ronny Deilas knusende dom over eget lag etter tapet mot Maribor hjemme på Celtic Park.

Tavares' mål etter 75 minutter ble kampens eneste, og Celtic er ute av mesterligaen, igjen. De fikk en ny sjanse etter tapet mot Legia, men de stolte skottene klarte heller ikke denne gangen å komme seg til verdens gjeveste klubbturnering.

– Første omgang var ikke bra nok, etter pause var vi mer aggresive og det ble en jevn kamp. Men de var mer effektive enn oss, og vi taper fordi vi ikke skaper noe, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Johansen: – Veldig skuffa

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic, og var naturlig nok ikke fornøyd etter tapet.

– Det er selvfølgelig veldig skuffende. Vi hadde en bra sjanse etter bortekampen, der vi gjorde en god kamp, men i dag er det ikke noen god kamp. Vi er kanskje ikke gode nok som lag akkurat nå, sier Johansen til NRK.no.

Lagkamerat Jo Inge Berget mener Celtic kun kan skylde på seg selv etter tapet.

-– Vi hadde sjanser i dag og forrige kamp som vi ikke satte, da blir det ikke mesterligaen. Vi kunne spilt dette laget av banen, men det gjør vi ikke, og de klarer å score. Da kan man ikke snakke om uflaks, sier Berget til NRK.

– Stort

I Maribor-leiren er stemningen naturligvis en helt annen.

– Dette er veldig viktig for oss og fansen. Det er stort for Slovenia, sier Maribor-trener Ante Simundza.

– Det er helt klart et stort press for Celtic å spille foran det massive hjemmepublikumet på Celtic Park, legger Simundza til.

Buet ut til pause

Celtic gikk ut i et høyt tempo og var tydelig sultne på en tidlig scoring. Etter bare fem minutter var Jo Inge Berget sterkt delaktig da Celtic skapte kampens første sjanse.

Nordmannen kom seg ned til dødlinja fra venstrekanten og slo inn langs bakken. Ingen medspillere kom på ballen, men Maribor-forsvarer Mitja Viler var bare noen få centimetre unna å sette ballen i eget mål da han klarerte til corner.

Etter den lovende starten tok Maribor mer og mer over, og flere småfeil av Celtic ga slovenerne flere muligheter. Viler skapte Maribors største sjanse etter en halv time da han fyrte løs fra 16 meter. Celtic-keeper Craig Gordon måtte gi retur, og ballen datt rett i beina på Agim Ibraimi. Gordon fikk imidlertid kastet seg over ballen.

Maribor fortsatte å presse, men ingen av lagene skapte stort. Celtic-fansen ble mer og mer frustrerte, og da lagene gikk til pause ble spillerne fulgt inn i garderoben med buing fra tribunene.

Maribor i ledelsen

Celtiv åpnet andre omgang akkurat som den første. Skottene presset Maribor bakover, men denne gangen klarte de å opprettholde trykket over lengre tid.

Maribor slet med skottenes tempo, og etter ti minutter av omgangen skjøt Calum McGregor i tverliggeren.

Men så skjedde det samme som i første omgang. Maribor kom mer med, og denne gangen straffet de Deilas menn. Etter klabb og babb inne i feltet fikk Tavares avsluttet. Ballen gikk i bakken og spratt over Gordon i Celtic-buret.

Celtic prøvde å komme tilbake, og på overtid fikk Virgil van Dijk en enorm mulighet til å sikre ekstraomganger. Den storvokste nederlenderen tok ned ballen i feltet og fikk avsluttet fra fem meter, men en mesterlig redning av Jasmin Handanovic hindret utligning.

• Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.