Skadet Zlatan kjemper mot klokka: – Ser ikke bra ut

Dette er bildet PSG-fansen ikke vil se. Zlatan Ibrahimovic (32) risikerer å miste den viktige returkampen i mesterligaen på grunn av skade.

Zlatan

Her ligger Zlatan Ibrahimovic og tar seg til baksiden av låret omlag 70 minutter ut i onsdagens mesterliga-kvartfinale mot Chelsea. Han måtte forlate banen, men det er uvisst hvor alvorlig skaden er.

De neste seks dagene blir en kamp mot klokka for PSGs største stjerne.

José Mourinho

Chelsea-manager José Mourinho var alt annet enn fornøyd etter onsdagens kvartfinale.

– Han skal undersøkes i morgen og jeg håper han snart er tilbake, sier PSG-manager Laurent Blanc ifølge svenske Aftonbladet.

Blanc skal ha bekreftet at det trolig dreier seg om en hamstring-skade for PSG-stjernen.

Det var på stillingen 2-1, 20 minutter før slutt, Zlatan plutselig bråstoppet midt i et løp, tok seg til baksiden av låret og la seg ned. Etter noen minutter hinket han av banen.

Et par ord ble utvekslet med Blanc på sidelinjen før superstjernen bestemte seg for å kaste inn håndkledet.

– Etter undersøkelsen skal han så ta røntgen om to dager. Han er en veldig viktig spiller for oss så jeg håper ikke skaden er langvarig, sier PSG-president Nasser Al-Khelaifi til Viasat Fotball.

Dersom det er en hamstring-skade er det vanlig at spillere er ute i langt mer enn én uke - som er tiden frem til returkampen.

Ifølge Viasat-studio går ubekreftede meldinger ut på at Zlatan kan være ute i en hel måned.

– Zlatan har erfaring det er viktig å ha med i returkampen. Dette ser ikke bra ut, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila i Viasat-studio.

Mourinho: – En vits

Selv om Chelsea-manager José Mourinho kanskje slipper sin tidligere elev i returkampen var Mourinho forbannet etter kampen.

– Ikke spør meg om hva som skjedde. Jeg kan ikke ta det med deg, jeg må gjøre det der inne, sa Chelsea-manageren til reporteren etter kampen i et intervju med Viasat.

Det var Javier Pastores unødvendige scoring tre minutter på overtid som fikk det til å koke over for «The Special One».

PSG - CHELSEA

PSG-spillerne Ezequiel Lavezzi og Marco Verratti jubler for 1-0-scoringen etter bare tre minutter.

– Det tredje målet var en vits. Det var ikke et mål, det var en vits, sa han på pressekonferansen.

Et passivt Chelsea-forsvar lot PSG-spilleren avansere inn i 16-meteren fra skrått hold. En svak Petr Cech i Chelsea-målet slapp så inn skuddet mellom seg selv og stanga.

– Det var enda mer slurvete enn det første målet, sa Mourinho.

– Mourinho er neppe blid i bussen på vei til hjem etter dette, sa Godset-Deila i Viasat-studio.

Tre minutter

1-0 i Paris kom nesten før portugiseren hadde rukket å sette seg ned på Chelsea-benken.

Etter bare tre minutter havnet en elendig klarering av John Terry havnet rett i beina på Ezequiel Lavezzi som klinket ballen i krysset fra kort hold.

– Vi ga de ballen, oppsummerer Mourinho.

Om muligheten for avansement til semifinalen sier han følgende:

– Det blir vanskelig, men ingenting er umulig.

Straffe

Utover i omgangen jaget Chelsea et uhyre viktig bortemål og fikk belønning etter en snau halvtime da dommer Milorad Mazic fra Serbia pekte på straffemerket etter at Thiago Silva taklet Oscar inne i feltet.

Straffen så korrekt ut. Eden Hazard måtte vente lengre enn vanlig for å ta straffen, men holdt likevel hodet kaldt og klistret ballen nede i hjørnet til venstre for PSG-keeper Salvatore Sirigu som kastet seg feil vei.

Chelsea fortsatte å presse etter scoringen og drøyt fem minutter før pause sendte Hazard ballen i stange på volley.

Selvmål

Uavgjort ville vært et bra borteresultat for London-laget før returkampen på Stamford Bridge, men et selvmål av David Luiz etter pause gjorde situasjonen atskillelig vanskeligere.

Luis var uheldig etter frispark fra målscorer Lavezzi som gikk over alt og alle før den havnet i beina på midtbanespilleren som ikke maktet å flytte seg før den spratt i mål.

Verre ble det for Chelsea med Pastores 3-1-scoring og nå må Chelsea må vinne returkampen for å gå videre.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.