Kampfakta: Inter - Genoa 5-4

Etter en laber poengfangst i vinter trengte Inter og nytrener Andrea Stramaccioni seier mot bortesvake Genoa. Diego Milito satte inn to baller før halvtimen var spilt, og alt så rosenrødt ut da Wálter Samuel økte til 3-0 for vertene etter 37 minutter.

– Det var et målbevisst og offensivt Inter-lag. Fra 3-0 virket det kanskje som et enkelt utforrenn, men Genoa var gode. I annen omgang var det fyrverkeri, sa Stramaccioni.

Straffekaos

Genoa sto med seks tap på de siste sju bortekampene, men nektet å gi seg. Emiliano Moretti fikk redusert før pause, mens Rodrigo Palacio skapte spenning i kampen med 2-3 på straffespark etter en knapp time.

Derfra og ut ble det et rotterace om poengene. Mauro Zarate doblet Inter-ledelsen i det 74. minutt, men fem minutter senere klippet keeper Julio Cesar ned Palacio i eget felt. Det endte med rødt kort for sisteskansen og straffescoring av Alberto Gilardino.

Ytterligere fem minutter etter var det Inter som fikk kampens tredje straffe. Milito var trygg fra 11-meteren og ga vertene pusterom. Før kampen var over rakk Gilardino å redusere på straffe nok en gang, men alle poengene ble igjen i Milano.

Roma-seier

Roma tok også viktige poeng i kampen om europacupplasser med 5-2 over bunnlaget Novara. Gjestene tok ledelsen ved Andrea Caracciolo, men Roma fikk vendt til 2-1-ledelse før pause. I annen omgang sørget Fabio Simplicio, Bojan og Erik Lamela for en trygg hjemmeseier.

Samtidig feilet 5.-plasserte Udinese på bortebane. Mattia Destro ble matchvinner etter 70 minutter i Sienas 1-0-seier.

Cesena og Lecce styrer mot nedrykk, og søndag ble det ett poeng på hver av bunnlagene da de spilte 0-0 mot hverandre. Chievo og Palermo tok sterke borteseirer mot henholdsvis Fiorentina (2-1) og Bologna (3-1), mens Cagliari slo Atalanta 2-0 hjemme. Søndag kveld tar Juventus imot Napoli til toppkamp.